Különleges fiúnevet a babának! Tippeket kérek! :) (beszélgetés)
Lőrinc.
A 9 hónapos unokámat így hívják.
Nekem Lőrinc, a család leginkább Lőrinek, Lőrikének hívja, az apukája Löroy-nak.
hú ez érdekes, mert akit keresztelnek általában szokott kapni még egy nevet ami mindig bibliai eredetű-ami legtöbb esetben zsidó név,Mária stb)
Nekem is kérvenyzni kellett a nevet, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézeténél, de ez teljesen ingyenes,indokot kellett írni miért szeretnénk azt a nevet a kisfiunknak, ez nálunk az volt, hogy a nem hivatalos utónévkönyvbe(beleírtam a címét szerzőjét) találtuk és azért szeretnénk neki adni.Beleírtam a születés várható idejét így időben válaszoltak, és a válaszlevelet elkérték a kórházban szülés után-teljesen simán ment.
Még így nem néztünk utána. Nagyon nehezen akarták az anyakönyvi kivonatba elfogadni ezt a nevet. Amikor született ( most már 10 éves ), akkor volt egy Remig, aki a Debreceni nőgyógyászati klinika adjunktusa volt, de már meghalt. De most hogy mondtad, Én is megnézem.A normál naptárban benne sincs, csak a katolikus naptárba. Ezzel tudtuk bizonyítani, hogy ez a név létezik, ugyanis 40.000Ft-ot akartak kérni anno a név bejegyzéséért.
Az Áhim nagyon szép név, de ha jól tudom zsidó név. ( nekem nem számít, de van aki a vallásának megfelelő nevet akar ). A lányomat Grétának hívják és az egyik templomban nem akarták megkeresztelni, mert zsidó név. A Jezsuitáknál érdekes módon nem számított, pedig egy nagyon szigorú katolikus rend. Ki érti ezt?:)
noel nagyon szép, a vezetéknév gyakori(viszonylag) így lehet mellé választani különlegesebb nevet.
Legyen jól csengő, kicsit férfiasabb(csak pár évig picik:-) )
hát, most, hogy így feldobtad a nevet,szerintem
már nem sokáig lesz ennyire egyedi neve)))
További ajánlott fórumok:
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Milyen különleges ajándékkal kápráztassam el a szerelmemet Valentin napon?
- Milyen különleges nevet adjak a babának?
- Volt-e valami különleges „jel”, amiből megtudtad, hogy babát vársz? (Még a teszt előtt.)
- Neked milyen különleges képességed van?
- 5 hónapos babának mit adjak enni? Reciket, tippeket szívesen fogadok.