Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Külföldi állampolgárságú apa lemondatása a gyerekről fórum

Külföldi állampolgárságú apa lemondatása a gyerekről (beszélgetős fórum)


13. moonlight13 (válaszként erre: 6. - Zsuzsika83)
2013. ápr. 8. 20:41
Nem lehet levenni a nevéről a gyereket! És a gyerektartást is csak akkor előlegezi meg az állam, ha az anyukának az egy főre eső jövedelme X Ft alatt van.
2013. ápr. 8. 18:21

Köszönöm a válaszokat! Nem voltunk házasok (szerencsére, mert biztos sosem válna el :))..

Említettem már neki a megelőlegezést, stb... De azt mondta, magasról lesz.rja. Arra meg, hogy gyerekelhelyezés és hasonlók, az volt a véleménye, hogy el sem menne semmilyen tárgyalásra, mert ő nem ér rá, és ha annyi pénzem van, hogy ilyesmivel foglalkozzak, akkor minek nekem gyerektartás?

Igazából nem is a gyerektartás izgat.. Persze, hogy ki KELLENE vennie a részét a kicsi minden gondjából, bajából is, de inkább annak örülnék, hogy ha legalább rendszeresen elvinné, vagy meglátogatná. Már azt is felajánlottam neki, hogy vasárnaponként jöjjön le, játszanak, menjenek el valahova, akár csak a játszóra, de csak mindig megígéri és ennyi. Amúgy is szégyen, hogy én kell hívogassam...


Hát minden esetre megkérdezem holnap a családsegítőben, hogy ilyenkor mivan..


Mondjuk nekem az is elég lenne, ha olyan szinten megszabadulnék tőle, hogy ne kelljen neki könyörögni, ha bármit intéznék.

11. b8103f009a (válaszként erre: 9. - Hudvig)
2013. ápr. 8. 17:07
Ez nem így van. A külön élő szülőnek is vannak jogai, beleszólása a gyerek dolgaiba. (Sok esetben sajnos, h így van)
10. b8103f009a (válaszként erre: 1. - ViDaTimi)
2013. ápr. 8. 17:04

Egy gyerekről nem lehet lemondani, ahogy a gyt-ról sem. A szülői felügyeleti jogról lehet, illetve a bíróság is megfoszthatja a szülőt, ha elég bizonyíték van rá, hogy nem törődik a gyerekével.

Ezt kellene megpróbálnod, hogy semmihez ne kelljen az engedélye, beleegyezése.

9. Hudvig (válaszként erre: 8. - 204b0f6e6a)
2013. ápr. 8. 14:51
Igazad van! Annyit lehet még tenni, hogy gyermekelhelyezést kell kérni a bíróságtól és mivel te leszek a gondviselő, egyedül intézheted a dolgokat.
8. 204b0f6e6a (válaszként erre: 1. - ViDaTimi)
2013. ápr. 8. 14:35
A gond az a történetedben,hogy az apa nem Magyar állampolgár. Innentől kezdve pedig borulhat minden ami jogszerű lenne rátok nézve.Ha nem akar lemondani a gyermekről akkor sajnos kötelezni nem lehet rá.Semmilyen eszközzel sem.
2013. ápr. 8. 13:31
Az hogy nem fizet "nem tud " akkor megitélnek egy összeget és ha 6 hónapig nem fizet akkor feljelentheted és az állam meg előlegezi maximum 12 E ft ott de mivel te új házasságban élsz ezáltal lehet max kapnál 5 E ft ott ... Visszamenlőeg 6 -hónapott fizetnek ki előre meg 3 évre kapod meg vagyis havi szinten uatalják ....
6. zsuzsika83 (válaszként erre: 1. - ViDaTimi)
2013. ápr. 8. 13:29

Nem teljesen úgy van az, ahogy ő gondolja, ezt azért tisztázd vele, és akkor hátha...

Ha ugyanis nem fizet, és nincs is miből vonni, az állam megelőlegezi a gyerek tartást (bár az ő esetében ez nem tudom hogy van, ha nem magyar állampolgár), és ha valaha lesz bejelentett munkahelye, vagy bármi a nevén, akkor szépen behajtják rajta. Ez azért nem lenne neki annyira jó...szóval ez hátha hatna.

Vagy lehet van olyan is, hogy ha x ideig nem látogatja a gyereket, nem tudtok róla semmit, akkor le lehet venni a gyereket a nevéről, de ezt nem tudom, utána kellene járni. Ezt csak azért gondolom, mert ha ő most eltűnne mondjuk 20 évre, akkor semmit nem tudsz addig intézni nélkle? Kérdezz meg szakembert ügyvéd/családsegítő hátha van megoldás. Én mindenesetre nem erőltetném, hogy vigye a gyereket, nem jó az senkinek, ha nem magától viszi.

2013. ápr. 8. 13:27
Házasok voltatok ? Mert ha nem akkor lehet ,hogy még a szülői felügyeleti jogotok is közös !!! Nem lehet lemondtani sőt még megszüntetni sem nagyon :/ még akkor sem ha ritkán látógatja ...
4. szafaripók (válaszként erre: 1. - ViDaTimi)
2013. ápr. 8. 13:25
Szép... Ha a szép szó nem hat rá, akkor marad az, hogy bíróság és elhelyezés, gyerektartás, ha ez is kevés, akkor meg feljelentés azok miatt, amit felsoroltál (fekete munka, stb...)
2013. ápr. 8. 13:25
Ha nyilatkozott az apaságról a születésekor akkor nehéz a dolog.
2. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - ViDaTimi)
2013. ápr. 8. 13:21
Kényszerrel nem tudod lemondatni, és ha "tartja" a gyerekkel a kapcsolatot, a bíróságon hazudhat is, hogy ő nem tud fizetni.
2013. ápr. 8. 13:18

Sziasztok!


Remélem van, aki tudna nekem segíteni...

Van egy 5 éves lányom, akinek az édesapjával nem élünk együtt 2 éve már. A kicsit nagyon ritkán látogatja, de csak azért, mert én hívogatom miatta, gyerektartást soha nem fizetett utána. Azt mondja nagyon szereti a lányát, de nem érdekli, hogy mit eszik, mit vesz fel, stbstb.... Egyébként román állampolgár, de életvitelszerűen itt él.

Azóta férjhez mentem, született egy babám is, a férjemet a lányom az apjának tekinti, úgy is hívja. Nagyon szeretik egymást hála az égnek. Miután úgy gondolom, hogy az édesapa magasról sz.rik a lányára, már elnézést a kifejezésért, de tényleg, és soha nem is fog gyerektartást fizetni utána, bááár bánná a fene, csak legalább rendszeresen látogatná, vinné el, hívná fel, vagy akármi... Mit tehetek,hogy ne kelljen neki könyörögjek majd, hogy jöjjön útlevelet csináltatni, stb? A férjem szeretné a nevére venni a kislányt, sőt ő "örökbe is fogadná".


Nagyon sokat könyörögtem az édesapának, hogy törődjön többet azzal a kicsivel, aki amúgy ragaszkodna hozzá, bár már az utóbbi időben megszokta, hogy az apja átvágja mindig. Mikor legutóbb nála volt, már a második nap azt mondta, hogy szeretne hazajönni a férjemhez, mert hiányzik neki. :)


Szóval igazából az érdekelne, hogy mi ennek a dolognak a menete? Mert az édesapának mikor ezt felvetettem, akkor azt mondta, hogy na nehogymár a férjed legyen az apja (féltékeny, mert nem békültem ki vele, mikor úgy gondolta, hogy mégis ki kellene békülni...). Meg hogy majd többet elviszi, meg hogy majd fizet is, csak nincs pénze. (sosincs, de azzal eldicsekszik, hogy a barátnőjének 100ezer ft-ért vett nyakláncot...) Mondtam neki, hogy bíróságon keresztül fogom intéztetni a gyerektartást, azt mondta nem baj, majd a főnöke kijelenti (építőipar...no comment), és akkor nem lesz honnan letiltatni. Legyek türelmes, majd ad, ha úgy lesz. Meg amúgy sincs hivatalos magyarországi címe, az albérlet sem az ő nevén van, hanem a párjáén, még csak telefon sincs a nevén, úgyhogy úgyse találja meg senki..


Őszintén szólva már nagyon elég, hogy a "nyakunkon" van, és én nekem kell kínlódni mindennel. Szeretném, ha már nem lenne része az életünknek, mert a kicsit is csak összezavarja, és már nagyon zavar, hogy folyton hülyét csinál abból a kicsiből!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook