Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kukoricás töltött káposzta recept

Kukoricás töltött káposzta recept

A Kukoricás töltött káposzta hozzávalói:
50 dkg savanyúkáposzta
4 nagy káposztalevél
15 dkg kukoricadara
25 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
néhány vékony szelet füstölt szalonna
1 evőkanál sertésszsír
só, bors, pirospaprika
tejföl


A Kukoricás töltött káposzta elkészítési módja:
A kukoricadarát kevés vízzel, olvasztott zsírral összegyúrjuk. A darált húst összedolgozzuk a lereszelt vöröshagymával, s ízlés szerint fűszerezzük. A káposztaleveleket hosszában kettévágjuk, a közepükbe kenjük a kukoricás masszát, rápúpozzuk a darált húst, s szorosan felgöngyöljük. Egy fazék alját kibéleljük a füstölt szalonnával, rátesszük a káposzta felét, belerakjuk a töltelékeket, majd a maradék káposztát. Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Tálaláskor tejfölt teszünk rá.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kukoricás töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook