Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Kukoricás-répás rizi-bizi recept

Kukoricás-répás rizi-bizi recept

Elkészítési idő 25 perc

A Kukoricás-répás rizi-bizi hozzávalói:
2 ek olaj
2 dl rizs
4 dl víz
1 kk só
25 dkg fagyasztott kukorica
25 dkg friss borsó
2 szál sárgarépa


A Kukoricás-répás rizi-bizi elkészítési módja:
A répát megpucolom, kis kockákra vágom, felteszem főni. Ha félig puha, hozzáteszem a borsót, kis idő múlva a kukoricát és puhára főzöm. Közben a rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricás répás borsót. Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom.

A kukorica lehet konzerv is, borsó lehet fagyasztott, vagy konzerv is. A konzerv azonnal mehet a megfőtt rizsbe.


Kategória: Köretek receptjei


A kukoricás-répás rizi-bizi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook