Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kukoricás káposzta recept

Kukoricás káposzta recept

Elkészítési idő 180 perc

A Kukoricás káposzta hozzávalói:
1 db
füstölt csülök
1 kg
savanyú káposzta
20 dkg
kukoricaliszt
4 nagyobb fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír
10 dkg
rizs
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
só.


A Kukoricás káposzta elkészítési módja:
A füstölt csülökből kibontjuk a csontot,lefejtjük a bőrt és a húst 1x1 centiméteres kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a forró zsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük az átmosott, lecsöpögtetett savanyú káposzta felét és összekeverjük, kissé pároljuk, amíg kevés levet enged. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, megszórjuk a rizzsel, és a kukoricaliszttel.Keverés után megszórjuk a piros paprikával és rátesszük a savanyú káposzta másik felét is, amit beborítunk a kisebb darabokra vágott csülökbőrrel is, Most annyi vizet öntünk alá, hogy a káposztát ellepje és lassú tűzön lefedve készre főzzük.

Régen kemencében készült, cserépedényben ez a kitűnő ízű étel. Gyakori volt, hogy a csülökhúson hagyták a bőrt is, és azzal kockázták fel a húst. Készítették csülök helyett füstölt szalonnával és főtt sertés tarjával is.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kukoricás káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook