Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kukoricás csirkeleves recept

Kukoricás csirkeleves recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kukoricás csirkeleves hozzávalói:
1 adag csirkeaprólék (kb. 70 dkg)
30 dkg gyorsfagyasztott morzsolt kukorica
1 dl tejszín
1 ek. kukoricaliszt
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors


A Kukoricás csirkeleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megtisztítottam, feldaraboltam és kuktába tetettem. Ráöntöttem kb. egy liter vizet, fűszereztem és a kukta jelzésétől számított 15 percig főztem. Ezután hozzáadtam a kukoricaszemeket és kevés cukrot. További 15 percig főztem. Közben a kukoricalisztet simára kevertem a tejszínnel és a nagyon finomra vagdalt petrezselyemzölddel, majd behabartam vele a levest. Még egyszer fölforraltam és pár perc után el is készült ez a különleges leves.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kukoricás csirkeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook