Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kukoricadarás recepteket keresek fórum

Kukoricadarás recepteket keresek (beszélgetős fórum)


2011. máj. 4. 15:21

[link]

tortilla

2011. febr. 7. 12:44
<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/mSb-dgBfHjs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
2011. jan. 19. 21:01
Lisztérzékeny receptek közt is biztos találsz.
2010. febr. 1. 21:06

A kukoricaliszt majdnenm olyan finom mint a feherliszt,a kukoricadara ketfele aprobb szemu ezt fozik ugy mint a kukoricalisztet,a nagyobb szemut nalunk toltotkaposztanal rizs helyet hasznaljak/a ket utobbi termeket a Tescoban lattam/

A kukoricalisztet mar nem nagyon lehet venni az uzletben csak a piacon az asszonyoknal ezeknel lehet venni a pergelt kukoricalisztett egy nagyon jo ize van.

9. falevel (válaszként erre: 8. - Falevel)
2008. dec. 5. 14:18
az erdélyi kukoricaliszt a kukoricaliszt és a kukoricadara keverékéhez hasonlít :-)
2008. dec. 5. 14:16
7. 1e958693ca (válaszként erre: 6. - Cilus)
2008. okt. 30. 12:22

Szívesen! :-)

Bár én csak a tejfölöset, meg a képosztalevesest készítettem (ezek jók voltak), remélem a többi is beválik!

6. cilus (válaszként erre: 5. - 1e958693ca)
2008. okt. 30. 10:33
Köszönöm szépen,kipróbálom:))
2008. okt. 29. 07:32

Somogyban főzték belőle az alábbiakat a régi időkben:

Kásaleves: fél marék kukoricadarát hideg vízben felteszünk főni 1 fej hagymával, 1-2 babérlevéllel. Amikor puha, sózzuk, és kevés világos rántással besűrítjük.


Kásaleves kolbásszal, vagy füstölt hússal:

1 fej hagymát 1 kanál zsiradékon megpirítunk, felöntjük hideg vízzel (kb. 2 l-rel), beletesszük főni a kolbászt, vagy a füstölt húst, beledarabolunk 2-2 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor majdnem puha a hús, beleengedünk 1-2 marék kukoricadarát. Sózni nem kell, a füstölt hús elég sós.


Káposztaleves kásával:

1/2 kg savanyú káposztát fejenként 1-1 szelet sertéshússal 2 l vízben felteszünk főni (zsírosabb fajta hús kell hozzá).Amikor puha, beleengedünk 1 marék kukoricadarát (vagy gerslit, vagy rizst). Kevés világos színű rántással sűrítjük.


Tejfölös kása:

2 l sós vízben 2 marék kukoricadarát megfőzünk, deszkára borítjuk. Kanállal nokedli nagyságúra szaggatjuk, meleg zsiradékra szedjük, leöntjük tejföllel.


Tejbekása:

2 l tejbe még hidegen 40 dkg kukoricadarát teszünk, kevergetve megfőzzük, cukrozzuk.

4. falevel (válaszként erre: 1. - Cilus)
2008. jún. 8. 20:52
Itt a Hoxán "a puliszka és alakváltozásai" című cikkben is találsz kukoricadarás receptet. :-)
3. cilus (válaszként erre: 2. - Saci49)
2008. jún. 6. 12:39
Köszönöm,kifogom próbálni.Majd írok mennyire izlett a családnak.Szia
2008. jún. 5. 12:58

Mi is szeretjük a kukoricás ételeket. Egy a kedvencek közül.:1 fej hagyma,pirospaprika,majoranna,tejföl,só,fél kiló kukoricadara.

Elkészítése:a kukoricadarát bő sós vízbe megfőződ,mintha tejbegrízt főznél.Ha már puha és massza lett tedd félre hülni./vizet addig öntözgethetsz hozzá, míg meg nem puhult./

A kockáravágott vöröshagymát megdinszteled bő zsiradékon (ki-mit használ) ha már nem olyan forró hozzáteszed a pirospaprikát és a majorannát.

Egy tálba evőkanállal lapos galuskákat szaggatsz a kukorica masszából.Egy sor után öntesz rá a hagymás zsírból és befeded tejföllel.Aztán megint a "galuska". Folytasd, amíg a hozzávalók el nem fogynak.Az utolsó sor galuska legyen.Megkened tejföllel és szalonnaszeleteket tehetsz rá, de nem kötelező. Ha a szalonna megsült atetején, vagy a tejföl megszínesedett, kész az étel. Kockákat vágva tálalhatod friss salátával.Jó étvágyat hozzá!

2008. máj. 21. 11:41
Gyerekeknek való kukoricadarás recepteket keresek

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook