Kukoricadarás recepteket keresek (beszélgetős fórum)
A kukoricaliszt majdnenm olyan finom mint a feherliszt,a kukoricadara ketfele aprobb szemu ezt fozik ugy mint a kukoricalisztet,a nagyobb szemut nalunk toltotkaposztanal rizs helyet hasznaljak/a ket utobbi termeket a Tescoban lattam/
A kukoricalisztet mar nem nagyon lehet venni az uzletben csak a piacon az asszonyoknal ezeknel lehet venni a pergelt kukoricalisztett egy nagyon jo ize van.
Szívesen! :-)
Bár én csak a tejfölöset, meg a képosztalevesest készítettem (ezek jók voltak), remélem a többi is beválik!
Somogyban főzték belőle az alábbiakat a régi időkben:
Kásaleves: fél marék kukoricadarát hideg vízben felteszünk főni 1 fej hagymával, 1-2 babérlevéllel. Amikor puha, sózzuk, és kevés világos rántással besűrítjük.
Kásaleves kolbásszal, vagy füstölt hússal:
1 fej hagymát 1 kanál zsiradékon megpirítunk, felöntjük hideg vízzel (kb. 2 l-rel), beletesszük főni a kolbászt, vagy a füstölt húst, beledarabolunk 2-2 szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor majdnem puha a hús, beleengedünk 1-2 marék kukoricadarát. Sózni nem kell, a füstölt hús elég sós.
Káposztaleves kásával:
1/2 kg savanyú káposztát fejenként 1-1 szelet sertéshússal 2 l vízben felteszünk főni (zsírosabb fajta hús kell hozzá).Amikor puha, beleengedünk 1 marék kukoricadarát (vagy gerslit, vagy rizst). Kevés világos színű rántással sűrítjük.
Tejfölös kása:
2 l sós vízben 2 marék kukoricadarát megfőzünk, deszkára borítjuk. Kanállal nokedli nagyságúra szaggatjuk, meleg zsiradékra szedjük, leöntjük tejföllel.
Tejbekása:
2 l tejbe még hidegen 40 dkg kukoricadarát teszünk, kevergetve megfőzzük, cukrozzuk.
Mi is szeretjük a kukoricás ételeket. Egy a kedvencek közül.:1 fej hagyma,pirospaprika,majoranna,tejföl,só,fél kiló kukoricadara.
Elkészítése:a kukoricadarát bő sós vízbe megfőződ,mintha tejbegrízt főznél.Ha már puha és massza lett tedd félre hülni./vizet addig öntözgethetsz hozzá, míg meg nem puhult./
A kockáravágott vöröshagymát megdinszteled bő zsiradékon (ki-mit használ) ha már nem olyan forró hozzáteszed a pirospaprikát és a majorannát.
Egy tálba evőkanállal lapos galuskákat szaggatsz a kukorica masszából.Egy sor után öntesz rá a hagymás zsírból és befeded tejföllel.Aztán megint a "galuska". Folytasd, amíg a hozzávalók el nem fogynak.Az utolsó sor galuska legyen.Megkened tejföllel és szalonnaszeleteket tehetsz rá, de nem kötelező. Ha a szalonna megsült atetején, vagy a tejföl megszínesedett, kész az étel. Kockákat vágva tálalhatod friss salátával.Jó étvágyat hozzá!