Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Kukorica -krémleves recept

Kukorica -krémleves recept

A Kukorica -krémleves hozzávalói:
- 1 l zöldségalaplé
- 6 ek. tejszín
- 2 ek. olívaolaj
- 6 cső kukorica
- 6 fej hagyma


A Kukorica -krémleves elkészítési módja:
A vékonyan felszeletelt hagymát serpenyőben az olajon kevergetve 10-15 percig üvegesre pároljuk. Közben a kukoricaszemeket éles késsel a csőről lefejtjük, majd a hagymára dobjuk, a zöldséglevest ráöntjük. Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve 10 percig főzzük a kukoricaszemek megpuhulásáig.A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd merülőmixerrel turmixoljuk. A tejszínt hozzákeverjük. Ízlés szerint frissen őrölt feketeborssal, frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük, és kevergetve ismét felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Aki szeretné kenyérrel is fogyaszthatja.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A kukorica -krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook