Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Kukorica kása recept

Kukorica kása recept

Elkészítési idő 25 perc

A Kukorica kása hozzávalói:
1,5 liter tej
1,5 dl kukoricia kása
25 dkg juhtúró



A Kukorica kása elkészítési módja:
A tejet felforralom egy csipetnyi sóval, óvatosan, álladó kavarás mellett beleöntöm a kukoricakását és lassú tűzön felfőzöm. Vajazott jénai tálba öntöm oly módon, hogy a főtt kása felét beleteszem, szaggatok bele juhtúrót, majd a másik felét ráöntöm. A tetéjére szintén juhtúrót szaggatok és lefedem a jénai tetejével. Tálalásig melegen tartom.

Aki szereti a régi, magyaros ételeket kipróbálni, kóstolja meg. Nem csak juhtúróval ízletes (bár ez különleges ízt ad neki), áfonya lekvárral is finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Reform ételek receptjei


A kukorica kása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook