Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel recept

Kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel recept

A Kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel hozzávalói:
3 savanykás alma (60 dkg)
1 evőkanál citromlé
25 dkg ráma sütőmargarin
15 dkg sütőcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 tojás
1,5 dl tojáslikőr
43 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor


A Kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, húsukat felkockázzuk, majd citromlével azonnal meglocsoljuk.
A margarint a sütőukorral és a vaníliás cukorral kb. 8 perc alatt krémesre kikeverjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd belevegyítjük a tojáslikőrt és a sütőporral elkevert lisztet.
Végül beleforgatjuk a papírtörlővel megtörölgetett almadarabokat.
(Így sütéskor majd nem merülnek a tészta aljára). Egy kb. 2 l-es kuglófformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk, és belesimítjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük.
A kész kuglófot a formában kb. 5 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.
Porcukorral gazdagon meghintve kínáljuk.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2016. szept. 3. 06:23
A kuglóf almadarabokkal és tojáslikőrrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook