Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Krumplis Póréhagyma krémleves recept

Krumplis Póréhagyma krémleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Krumplis Póréhagyma krémleves hozzávalói:
olivaolaj vagy vaj/margarin
2 szál póréhagyma
1 csomag újhagyma
5-b db nagyobb burgonya
1 zöldségleves kocka
pár leheletvékony szelet füstölt szalonna (angolszalonna, vagy bacon)

bors
1 doboz főzőtejszín
petrezselyem


A Krumplis Póréhagyma krémleves elkészítési módja:
A póréhagymát és az újhagymát valamint vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát megpárolom egy kis olivaolajon, vagy margarion. A burgonyákat közben apró kockákra vágom, és a már megpárolt hagymához dobom. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségleves kockát. Amikor a krumpli megfőtt beleöntöm a tejszínt és felforralom. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, majd botmixerrel összeturmixolom. Én a magam részéről minél sűrűbben szeretem, majdnem olyan állagúan mintha krumplipüré lenne.

Lehet kicsit pikánsabbá tenni egy db babérlevéllel, és egy löketnyi fehérborral.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A krumplis póréhagyma krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook