Krémleves... hogy is készül? (beszélgetős fórum)
Leirná valaki a fokhagymakrémleves receptjét-,?
köszönöm
Köszönöm szépen,biztosan megpróbálom,még csak étteremben ettem és hmmm nagyon finom volt:)
Reszelt sajt volt a tetején...:)
Én simán megfőzöm a megtisztított kockára vágott zellert, a főzőlébe teszek leveskockát, ha megfőtt összeturmixolom és vagy habarással, vagy tejszínnel kevert tojássárgával (ez a legírozás) besürítem. Őrölt borssal szoktam csak ízesíteni, meg persze sóval. Hozzá háromszögekre vágott kenyérkék, rápirított sajttal.
A zellernek elég intenzív az íze, ezért nem kell hozzá más fúszer.
Én úgy szoktam, hogy olajon/vajon pirítok hagymát, fokhagymát is kicsit, teszek rá egy kevés pirospaprikát(elhagyható, de én szoktam). Felengedem vízzel, vagy húslevessel, beleteszem a kockára vágott krumplit. Ízlés szerint fűszerezem(bors, Delikát, amit szeretsz),és amikor a krumpli megfő, botmixerrel pürésítem, majd tejfölt,ill. tejszínt teszek bele. Mindkettővel szeretjük, mikor mi van itthon. Szinte minden héten csinálok, mert nagyon szeretjük:-) Ja, és levesgyönggyel, vagy pirított kiflikockákkal esszük.
Szoktam karfiolkrémlevest is főzni, és zöldségkrémlevest, változó, mit rakok bele:-)
Sok-sok vöröshagymát felvágsz apróra vagy szeletre, lepirítod vaj-olaj keverékén, amikor lepirult, kevés vízzel felöntöd és elpárolod. utána lepirítod ismét amíg a víz el nem párolog, és megszórod liszttel.húsilével felöntöd vagy leveskocka, ha felforrt, tejszín. turmixolod, és kész. sajtos pirítóssal isteni.
ha cípóban akarod, a cipó tetejét levágod, kivájod a belsejét. evvel is tudsz sűríteni liszt helyett, vagy burgonyával. vagy burgonya üré porral... nagy ötlet!!!
a cipót sütőben kissé szárítsd ki, mielött a levest beleteszed..
Esetleg valaki tudja a hagymakrémlevest cipóban?
Nagyon érdekelne:)
Köszi:)
na kipróbálom a gombakrém levest
kíváncsi leszek a hatásra:)
apa majd mit szól hozzá
vannak egyébként gyümölcskrémlevesek is
Én 2-3 diónyit szoktam, de a mennyiségtől függ.
Tedd bele és keverd el. Ennyi.
Sziasztok! Én brokkolikrémlevest ebédeltem éppen! :) Így készült:
Egy hagymát felkockázni, és olajon lepirítani, hozzáadni két gerezd fokhagymát (reszelve). Amikor ez megvan, akkor apró kockára vágott krumplit (3 közepes) és kb. 50 dkg brokkolit adok hozzá. Felöntöm kb. 0,5 liter vízzel, adok hozzá egy leveskockát. Amikor minden megpuhult, adok hozzá 2 dl főzőtejszínt, és jön a rúdmixer. Mégegyszer felforralom, só bors és kész is van!
Nagyon finom!
Burgonyakrémleves: Főtt burgonyát készítesz kevesebb vízzel,amit aztán levével együtt leturmixolsz. Só, fehér bors, szerecsendió, tejszín, vaj, és összeforralod.
Pirítóssal tökéletes!!!!
vagy pirított baconnel... hmmm..:)
valaki írta lentebb a sajtkrémleves recijét
ne szomorkodj
most arra fáj a fogam
már rég kinéztem magamnak, nagyon lelszik, hogy van olyan fogőja és kicsi és lapos
nem nagy batár
szemezgetek vele aztán megveszem:)
szeretek mindent jól átgondolni
persze ez csak rituálé, hogy rámeszéljem magam a vételre
tőlünk ki lett tíltva a reszelő
hihihih
általában az ujjam is belereszelem:)))))))
A fokhagymát is reszelheted!
Én mindig így szoktam, sokkal egyszerűbb.
burgonyakrémleves??? jajj de fincsi lehet :D
Csorog a nyálam :D reciket kérek szépen :D
További ajánlott fórumok:
- Utálom a krémlevest, bármiféle legyen, utálom!
- Fehér lisztet mivel helyettesíthetem krémlevesekben?
- Tud nekem valaki finom vargánya krémleves receptet ajánlani?:)
- Ha rozscipókban tálalom a krémlevest, akkor azokat előtte forrósítsam át sütőben? Ha igen, előtte vagy utána vájjam ki a belsejét?
- Sütőtök krémleves receptek
- Ki, hogy csinálja a hideg őszibarack krémlevest vagy bármilyen krémlevest?