Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Krémleves... hogy is készül? fórum

Krémleves... hogy is készül? (beszélgetős fórum)


1 2
2016. okt. 18. 14:20

Leirná valaki a fokhagymakrémleves receptjét-,?

köszönöm

50. 4c07880d46 (válaszként erre: 48. - 96b0d6b01f)
2011. jan. 12. 19:00
Igazán nagyon szívesen:-))))
2011. jan. 11. 21:32
Még egy kérdés, ha erre jártok, van ilyen étkezési keményítő, Ti használtatok már leveshez ilyet? és mennyit raktatok bele?
48. 96b0d6b01f (válaszként erre: 45. - 4c07880d46)
2011. jan. 11. 21:30
De drága vagy :D köszönöm szépen :D
47. árnyjáték (válaszként erre: 42. - Camillavica)
2011. jan. 7. 20:01

Köszönöm szépen,biztosan megpróbálom,még csak étteremben ettem és hmmm nagyon finom volt:)

Reszelt sajt volt a tetején...:)

46. doxikri (válaszként erre: 39. - Sibetti)
2011. jan. 7. 18:59

Én simán megfőzöm a megtisztított kockára vágott zellert, a főzőlébe teszek leveskockát, ha megfőtt összeturmixolom és vagy habarással, vagy tejszínnel kevert tojássárgával (ez a legírozás) besürítem. Őrölt borssal szoktam csak ízesíteni, meg persze sóval. Hozzá háromszögekre vágott kenyérkék, rápirított sajttal.

A zellernek elég intenzív az íze, ezért nem kell hozzá más fúszer.

45. 4c07880d46 (válaszként erre: 24. - 96b0d6b01f)
2011. jan. 7. 18:50

Én úgy szoktam, hogy olajon/vajon pirítok hagymát, fokhagymát is kicsit, teszek rá egy kevés pirospaprikát(elhagyható, de én szoktam). Felengedem vízzel, vagy húslevessel, beleteszem a kockára vágott krumplit. Ízlés szerint fűszerezem(bors, Delikát, amit szeretsz),és amikor a krumpli megfő, botmixerrel pürésítem, majd tejfölt,ill. tejszínt teszek bele. Mindkettővel szeretjük, mikor mi van itthon. Szinte minden héten csinálok, mert nagyon szeretjük:-) Ja, és levesgyönggyel, vagy pirított kiflikockákkal esszük.

Szoktam karfiolkrémlevest is főzni, és zöldségkrémlevest, változó, mit rakok bele:-)

44. camillavica (válaszként erre: 38. - 0d717b184a)
2011. jan. 7. 15:20
ha vargányából vagy laskából csinálod, fehérborral is tudod párolni... a csiperkéhez nem nagyon megy..., a többi ugyan az!
43. camillavica (válaszként erre: 39. - Sibetti)
2011. jan. 7. 15:18
vékony szeletre vágott zellert és burgonyát lepárolsz vajon, leveskockával vagy vízzel felöntöd, miután elpárolódott.leturmixolod, és tejszínnel visszaforralod. só, fehérbors az ízesítés. vigyázz, a zeller nagyon karakteres, ha sokt teszel bele, nagyon erős lesz. 1/3 zeller, 2/3 burgonya szerintem jó ízt ad. pirított kenyérkockával szuper!!!
42. camillavica (válaszként erre: 40. - Árnyjáték)
2011. jan. 7. 15:15

Sok-sok vöröshagymát felvágsz apróra vagy szeletre, lepirítod vaj-olaj keverékén, amikor lepirult, kevés vízzel felöntöd és elpárolod. utána lepirítod ismét amíg a víz el nem párolog, és megszórod liszttel.húsilével felöntöd vagy leveskocka, ha felforrt, tejszín. turmixolod, és kész. sajtos pirítóssal isteni.


ha cípóban akarod, a cipó tetejét levágod, kivájod a belsejét. evvel is tudsz sűríteni liszt helyett, vagy burgonyával. vagy burgonya üré porral... nagy ötlet!!!


a cipót sütőben kissé szárítsd ki, mielött a levest beleteszed..

41. camillavica (válaszként erre: 36. - Sibetti)
2011. jan. 7. 15:05
igen, kb egy diónyit, csak a tetejére ha kész, így nem bőrösödik meg a teteje, és finom krémes lesz...
2011. jan. 7. 13:59

Esetleg valaki tudja a hagymakrémlevest cipóban?

Nagyon érdekelne:)

Köszi:)

2011. jan. 7. 13:42
Valaki csinált zellerkrémlevest? Ha, igen és finom lett írja meg, hogy kell! Én egyszer próbáltam, de nem lett jó! :(
2011. jan. 7. 13:38

na kipróbálom a gombakrém levest

kíváncsi leszek a hatásra:)

apa majd mit szól hozzá

vannak egyébként gyümölcskrémlevesek is

37. doxikri (válaszként erre: 36. - Sibetti)
2011. jan. 7. 13:29

Én 2-3 diónyit szoktam, de a mennyiségtől függ.

Tedd bele és keverd el. Ennyi.

36. Sibetti (válaszként erre: 33. - Camillavica)
2011. jan. 7. 13:26
A vajat, csak úgy ráteszed? És mennyit kell beletenni?
35. doxikri (válaszként erre: 30. - 0d717b184a)
2011. jan. 7. 13:25
Vedd csak meg, érdemes és sajtot is tudsz vele reszelni, ha nem sokat kell!
2011. jan. 7. 13:22

Sziasztok! Én brokkolikrémlevest ebédeltem éppen! :) Így készült:

Egy hagymát felkockázni, és olajon lepirítani, hozzáadni két gerezd fokhagymát (reszelve). Amikor ez megvan, akkor apró kockára vágott krumplit (3 közepes) és kb. 50 dkg brokkolit adok hozzá. Felöntöm kb. 0,5 liter vízzel, adok hozzá egy leveskockát. Amikor minden megpuhult, adok hozzá 2 dl főzőtejszínt, és jön a rúdmixer. Mégegyszer felforralom, só bors és kész is van!

Nagyon finom!

2011. jan. 7. 13:21

Burgonyakrémleves: Főtt burgonyát készítesz kevesebb vízzel,amit aztán levével együtt leturmixolsz. Só, fehér bors, szerecsendió, tejszín, vaj, és összeforralod.

Pirítóssal tökéletes!!!!

vagy pirított baconnel... hmmm..:)

2011. jan. 7. 13:07

valaki írta lentebb a sajtkrémleves recijét

ne szomorkodj

2011. jan. 7. 13:06
köszi mindenkinek a segítséget :(
30. 0d717b184a (válaszként erre: 29. - Doxikri)
2011. jan. 7. 12:47

most arra fáj a fogam

már rég kinéztem magamnak, nagyon lelszik, hogy van olyan fogőja és kicsi és lapos

nem nagy batár

szemezgetek vele aztán megveszem:)

szeretek mindent jól átgondolni

persze ez csak rituálé, hogy rámeszéljem magam a vételre

29. doxikri (válaszként erre: 28. - 0d717b184a)
2011. jan. 7. 12:41
Lehet kapni egy kicsi, lapos reszelőt, amivel a szerecsendiót szokták reszelni....az nem veszélyes!!! Próbáld ki! .....nyugodtan. :)))))
28. 0d717b184a (válaszként erre: 27. - Doxikri)
2011. jan. 7. 12:39

tőlünk ki lett tíltva a reszelő

hihihih

általában az ujjam is belereszelem:)))))))

27. doxikri (válaszként erre: 18. - 0d717b184a)
2011. jan. 7. 12:34

A fokhagymát is reszelheted!

Én mindig így szoktam, sokkal egyszerűbb.

26. doxikri (válaszként erre: 13. - 0d717b184a)
2011. jan. 7. 12:32
Ízt egy kicsi vörösborral párold (vagy fehérrel), isteni lesz. Amúgy ugyanaz, mint a többi. Gombalevest borssal és borsikafűvel ízesítem és azt tejszínnel sűrítem.
25. *Murmi* (válaszként erre: 23. - 96b0d6b01f)
2011. jan. 7. 12:18
én minden krémleveshez pirítóst szoktam enni és reszelt sajtot
2011. jan. 7. 12:14

burgonyakrémleves??? jajj de fincsi lehet :D

Csorog a nyálam :D reciket kérek szépen :D

2011. jan. 7. 12:13
a kukoricakrémleves is ugyanúgy készül, mint a többi? és azt mivel lehet tálalni?
2011. jan. 7. 12:13
sajtkrémleves: csinálsz egy világos vajas rántást, ezt felöntöd kevés meleg tejjel/ez a beschamel mártás/. Ebbe reszelt sajtot teszel, és folyamatosan öntöd fel vízzel vagy húslével/húsleves kockából is tök jó/. Ha megfelelő minőségű és sűrűségű, akkor takarékra teszed és tejszínnel kiforralod. szerecsendióval, sóval, borssal ízesítheted.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook