Krémes recept

A Krémes hozzávalói:
1 cs. leveles tészta
25 dkg cukor
9 dl víz
4 cs. vanília puding
4 dl víz
12 db tojásfehérje
25 dkg cukor


A Krémes elkészítési módja:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom kettévágom, elnyújtom, kisütöm. Egy nagy lábasba beleöntök 9 dl vizet, hozzáadok 25 dkg kristálycukrot és felfőzöm. Elkeverem a 4 cs. pudingport a 4 dl (hideg) vízben és hozzáöntöm a sziruphoz, folyamatosan keverve sűrűre főzöm. A tojások fehérjét 25 dkg cukorral nagyon kemény habbá verem, és a még forró krémhez keverem. A lapokat a meleg krémmel megtöltöm. Ha kihült szeletelem.

Az egyik lapon még sütés előtt bejelölöm a vágás helyét, és majd ez lesz a felső lap. Így könnyebb lesz szeletelni. Én általában egy éjszakát hagyom hülni. A krém készítésénél az a fontos, hogy a fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Nem kell zselatin bele. Megéri elkészíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook