Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Közpark, ingatlan előtti hulladék miatt kinek lehet szólni? fórum

Közpark, ingatlan előtti hulladék miatt kinek lehet szólni? (tudásbázis)

14. 55Judit (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 27. 17:44
nem neked kell nyesgetni. Sőt, valójában hozzá se nyúlhatsz. Ők meg csak akkor lépnek ha e-mailben kéred, fotót csatolsz és fehívod a figyelmüket a zavaró körülményekre és a balesetveszélyre. ha kismama nem fér el, az nem a te problémád hanem az övé, ugyanúgy jelentheti az önkormányzatnál mint te. neked azzal a fával semmi teendőd. Előttem is száraz ágak hullottak a beteg fáról. Sokat takarítottam évekig. A jó csak annyi volt hogy a falevelet behoztam komposztálni. Mások viszont megveszik az utcán termelődő zöldhulladéknak a 100 ft-os lebomló zsákot, és azzal vitetik el. nekem évente 20 zsák telt meg, de én mind behordtam.
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - 55Judit)
júl. 27. 17:34

Ez is szintén probléma, hogy nekem kell nyesegetni a benyúló, lenyúló ágakat, hogy a babakocsit tolók elférjenek és ne derékszögben közlekedjenek. Ez nem tűnik fel a közparkosoknak???? Én nem nyúlhatok a fához, ők nem nyúlnak, tehát sakk-matt.

Hársfáról van szó, folyamatos söprögetés, tele az utca, az udvar, a szomszéd udvara. Viharnál hatalmas ágak... ez nem számít.

De ez, amit most ideraktak, nem a mi fánkról való.

Nekem eszem ágába nem jutna más háza elé rakni bármit is.

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Lady Lavender)
júl. 27. 17:31
Egyre több helyen van beszerelve kamera. Nyilván a személyiségi jogok tiszteletben tartásával.
11. 55Judit (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 27. 17:23
Ó, hát vannak ilyenek. Hol ide teszi hol oda. nem direkt téged célzott meg. Jövőhéten más elé teszi.
10. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 27. 17:21

Az önkormányzat szemszögéből mindegy ki hova szemetel, ők azt teszik kötelezővé hogy mindenki tartsa tisztán és gondozza az ingatlana előtti területet az úttestig.

Sajnos mást nem tehetsz csak ha gyakori az odaszemetelés, jelented aztán vagy foglalkoznak vele vagy nem. Inkább nem. Én 2 évvel ez előtt a házam előtt álló beteg öreg fát alig tudtam kivágatni velük. Megnézni se nagyon akarták. Akkor figyeltek fel amikor írásban kértem, fotóval prezentáltam és felhívtam a figyelmüket az életveszélyre.

júl. 27. 17:20
De tartsd szem előtt, hogy kozteruleten magánakciozni tilos. A végén még te ütód meg a bokád amiért megsertetted a szemetelo jogait.
júl. 27. 17:18

Nem sörösdobozról, papírzsebkendőről, csokis papírok és hasonló eldobott szarokról van szó, hanem egy teli zsák szemétről, amit elénk rakott ki valaki.

Hozzátenném, hogy tíz lépés a nyilvános kuka, 2 is van.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 55Judit)
júl. 27. 17:15
Tehát más iderakja a házunk elé a szemetet, és én takarítsam el. Sőt, talán még szelektáljam is.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
júl. 27. 17:14
Előttünk, de nem a mi fánkról való!
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Amaunet)
júl. 27. 17:14
Gondolkodtam már rajta.
4. kentaurcica (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 27. 17:01
Hol a fa, amiről letört?
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 27. 16:51
Tegyél ki egy kamerát, akár vakkamerát, hogy elriassza a szemetét elétek pakolókat!
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 27. 16:34

Önkormányzatán lehet jelezni a problémát, de hiábavaló. Az eléd került faágat, szemetet, egyebet neked kötelességed eltakarítani amennyiben a kerítésed és az úttest közötti területet érinti.

ha mondják ne állj a zöldre, mondd hogy jó. Ha nincs zöldterület, könnyű nem ráállni.

Milyen zsákot raktál ki?

júl. 27. 16:19
A Közparkosok folyamatosan ellenőrzik az utcákat. Ez rendben is van. Mióta ideköltöztünk, folyamatosan valamiért szólnak. Ne álljunk kocsival a zöld területre (nincs is zöld terület), miért ezt a zsákot raktuk ki stb. stb. De: ha hozzánk rakja ide valaki a fának támasztva a szemetét, azért senki se szól. Most egy hatalmas faágat rakott ide valaki a házunk elé. Kinek lehet szólni? Mert ők nem fognak ezzel foglalkozni. Mi tisztán tartjuk az utcafrontot, mindig le van nyírva a fű, mindig odafigyelünk mindenre, de más szemetéről már hadd ne mi gondoskodjunk.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook