Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Köznevelési rendszer - 2013. január 1. fórum

Köznevelési rendszer - 2013. január 1. (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
8. megi04 (válaszként erre: 6. - 2838728b4d)
2012. nov. 27. 13:44

Én úgy tudom,hogy más vallású gyerek járhat a vallása szerinti felekezethez..De...miért? Mi történik,ha egy református gyerek katólikus misére jár?(vagy fordítva..) Szerintem,semmi.És hogy nem hagynak választást? Kötelező? Ha a fiam ...tudomisén..asztalos lesz,akkor mi a nyavajáért kötelező ..történelmet,vagy mást tanulnia? Attól,hogy kötelezően tanul hittant,éppen úgy nem lesz baja,mint a kötelező történelemtől.Max.kissé fejlődik az erkölcse.Ami szerintem megint nem baj.

Régen is kötelező volt a Hit-és erkölcs tan,és még életemben nem hallottam olyanról,hogy valakinek megártott volna...

2012. nov. 27. 13:37
Persze én most katolikus iskoláról beszélek, mert ott kötelező. Evangélikus vagy református vagy baptista vagy más egyházi iskolákba nem tudom, hogy működik, de a katolikusoknál kötelező.
2012. nov. 27. 13:35

Miért baj a misére járás? Azért, mert, aki más vallású vagy más egyházhoz tartozik annak is kötelező és mert kiközösítik azokat, akik nem értenek együtt velük.

A papok tanítását képletesen értem. Szerintem még nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy nem hagynak választást és kötelezővé teszik a reggeli imát és a templomba járást.

És rengeteg szülő nem teheti meg, hogy átviszi a gyerekét egy másik iskolába, mert egy faluban egy iskola van.

2012. nov. 27. 13:29
A mi sulink is egyházi lett, de nem papok tanítanak, és nincs kötelező mise sem!
2012. nov. 27. 13:23
Az enyémek katolikus iskolába jártak, "normál"tanárok tanították őket "csak" a viselkedésül lett más, az én 18 éves fiam ötös magatartású a középiskolában szemben egy-két osztálytársával. Illemet etikát tanultak és "nevelték" őket. Nem pálcával, hanem jószóval és példamutatással
2012. nov. 27. 13:21
*már
2012. nov. 27. 13:20
Nem vagyok egy bigott hívő...a sulink sem került egyházi tulajdonba..De nem értem,hogy miért baj a mise,vagy az,hogy pap is tanít?? Mindig is jó tanítók voltak(ahogy én hallottam)és 1 biztos:Semmi rosszat nem tanulnak.Miért fél ettől sok ember?(Most légyszí,hagyjuk a pedofil papokat,mert tanárról is hallottam ár a történelemben,hogy pedofil volt,és még véletlenül sem volt hívő ember!)
2012. nov. 27. 13:14

Sziasztok!

Közeledik a január és sok szülőt és gyereket, pedagógust érnek változások. Január elsejétől állami fenntartásba kerülnek az iskolák. Ami engem zavar, hogy kevesebb lesz a pénze az iskoláknak, vagy ahol eddig több volt, ott most kevesebb lesz. Az oktatást decentralizálják. Csökkentik a felsőoktatási férőhelyek számát, de közben növelik a tandíjakat.

Rengeteg iskolát egyházi tulajdonba adtak, emiatt kötelező a vasárnapi misére járás. Papok tanítják a gyerekeket.

A pedagógusok kötelező óraszámát emelik. Elmarad a beígért Pedagógus-életpályamodell. Továbbra is tart az INGYENMUNKA!!!


Szülők és Pedagógusok! Mi a saját tapasztalataitok és véleményetek? Mire számíthat az a gyerek, aki most mennek óvodába, iskolába, aki most érettségiznek és szeretnének diplomát vagy munkát keresni és mire számíthatnak a pályakezdők? És mi lesz a pedagógusokkal? Beszélgessünk POLITIKAMENTESEN.

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook