Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Közlekedés babakocsival fórum

Közlekedés babakocsival (beszélgetős fórum)


1 2
2011. szept. 23. 12:17
Babakocsival, kerekesszékkel egy rally ebben az országban közlekedni sajnos...
45. 4c1a787e8f (válaszként erre: 43. - Anyuci91)
2011. szept. 23. 11:50
Ma is vannak olyanok, csak nem azokat szokták választani. Ma elsősorban autóznak a babások, meg sétálnak. Arra valóban kényelmesebbek a nagyok..
2011. szept. 23. 11:49

Sziasztok!


Én is azt tapasztalom sokszor, amit itt már többen is említettek, hogy pont olyanok szoktak sokszor segíteni, akiktől nem is várná az ember elsőre: pánkfrizurás srác, csövi, cigány, botos bácsika... Talán pont azért, mert ők tudják, milyen, ha "nem teljes értékű" az ember, illetve azt, hogy mi is az igazi érték.


A jólszituáltak meg úgy gondolják, hogy úgy kell neki, ő akarta, oldja meg, úgyis az én adómból fizetik a gyes-t neki..


Mondjuk én megoldottam, eleve tudtam, hogy magam leszek a gyerekeimmel, és olyan kocsit vettem már csecsemőkortól, hogy a piros hetes hátuljára is fel tudjam egyedül tenni..Autónk nincs. A nagyok meg megtanultak egyedül le, meg felszálni. Bár a kisfiam sokszor még leteszi a kezét a földre, de már legalább nem fél, hogy lent, vagy fent marad... Az egyetlen, amire kell a segítség, az a nem alacsonypadlós vonat...


Nem is nagyon szeretem az alacsonypadlós buszokat, mert nagyon szűk rajtuk a hely, és ott mindig szídják a babakocsisokat. Persze, ha sokat vásárolunk, akkor azért meg kell azt várni... Már ha jön... Mert van olyan, hogy két órán keresztül nem jön. Utána meg három. Ki érti ezt?

2011. szept. 23. 08:09
Elnézést kérek nekem valamikor CHICCO babakocsim volt az kis helyet foglalt el és könnyebben tudtam felszállni a járműre, de ezek a mai modern típusok, jók, az előnye pedig jól lehet benne belepakolni a szükséges holmikat, de közlekedni ezekkel már elég sok nehézséget okoz, főleg, ha nem alacsonypadlos a busz. Üdv.Ágnes
2008. aug. 27. 11:16

Emlékszem rá, amikor terhes voltam, összesen kétszer adták át a helyet, pedig gyakorlatilag nap mint nap buszoztam. Egyszer egy öreg bácsi, másodjára meg egy cigány fiatalember, aki mellett ott ült a felesége, ölében egy kisgyerekkel. Ha babakocsival szállok fel a buszra, nekem általában idősebbek próbálnak segíteni. Az a durva, hogy a régebbi buszokra esélyem sincs egyedül felszállni, tudjátok, a régi ikaruszokra. Itt Pécsen még akad egy-kettő, két hatalmas lépcsővel, ráadásul a hátsó ajtó van kijelölve babakocsis felszállásra, ott nincs középen kapaszkodó, na a hátulja már olyan messze van a járdától, hogy képtelenség átemelni a kocsit, vagy akár leemelni. Ilyenkor mit lehet csinálni, várok egy következőt. Oké, de ami a mi házunknál áll meg, az félórárnként jár. És ott általában ilyen régiek jönnek. Ha olyannal akarok menni, ami sűrűn jár és újabb buszok járnak, akkor két buszmegállót kell gyalogolnom.

A másik, ami a halálom, a lekerekített járdák. Az még egy dolog, hogy magas a járdaszegély. De van, hogy le is kerekítik, hogy autóval gondolom könnyebb legyen kikanyarodni. Igen ám, de oda feltolni a babakocsit... Egyszerűen nem egyszerre ér oda a két eslő kerék, annyit kell ott vele szerencsétlenkedni. Plusz ami nálunk van ilyen, ott pont a látótérben van a hülye Baumax táblája, hogy merre van a bejárat. Amitől még az autókat sem látom. Ha körül akarnék nézni, le kéne tolnom a kocsit az útra, mert a tábla pont eltakarja az utat.

2008. febr. 5. 13:08
Én sem szerettem kocsival jönni-menni,egy-két napja már biciklivel megyünk mindenhová:)))A babakocsit pedig már nem akarom használni!!
2007. ápr. 13. 21:03
Nagyon nehéz,sajnálok minden érintettet.Én is végigcsináltam,most a lányomék "kocsikáznak",de borzasztó.
2007. ápr. 13. 18:16

Sziasztok! Minden témában érintettnek szeretettel ajánlom a következő honlapot!


babakocsi.5mp.eu

2006. nov. 24. 12:05

Sziasztok!

Én borzasztoan utálok babakocsival közlekedni ha csak nem bevásárolni vagy sétálni megyünk.

Inkább cipelem a gyereket nem hogy még a babakocsit is ugyis tudom hogy a lányom nem is sokáig birja benne.Hát a BKV -ról ne is beszéljünk.Valoban senki nem segit felvinni a lépcsőn a kocsit.Egyszer az 1 -es villamosal utaztunk babakocsi nélkül,és tömve volt a villamos de át nem adta volna senki sem a helyet a gyerek a kezemben a csomagunk a hátunkon,Ráadásul ugye kapaszkodni is kel.Ez még a jobbik eset babakocsival fel sem fértünk volna kitudja hanyadik vill.kelett volna megvárnunk mire felszálhatunk.

2006. nov. 20. 11:45

Sziasztok!


Sajnos mindenkinek vannak rossz élményei. Nekem is. Amikor a kislányomat vártam nagyon sokat jöttem-mentem, utaztam. Tapasztalat: az emberek bunkók korosztályra való tekintet nélkül. Jó, egy kicsit duci vagyok, így nem biztos, hogy észrevették a pocakomat, ha kabátban voltam, de...amikor eljött a tavasz, nyár lehetett már látani a dolgokat. A metrón két reakcióval találkoztam: 1. felnéztek rám, a pocakomra, aztán nyugodtan ültek tovább; 2. felnéztek, újságba, könyvbe mélyedtek, aztán ültek tovább.

Pozitív tapasztalatom mégis a metróóhoz kapcsolódik: egy alkalommal felszállatm a metróra, ahol egy hat fős "rossz arcú" és hangoskodó társaság utazott egymással szemben. Amint megláttak, rögtön felugrott az egyik és át átadta a helyét, majd átült a másik csapathoz és többet nem hangoskodtak...

A babakocsit pedig tényleg utálják az emberek. A 4-es busz kicsi, alacsony padlós busz. Elég sokat utazunk rajta a Bébivel. Van, aki rögtön feláll, de sokszor előfordult már, hogy ültek tovább és csinálj, amit akarsz... Egyszer fel akartam szállni, de volt már egy babakocsis pár a "beállóban". Apuka és anyukat a kocsi melletti lehajtós ülésen ületk. Nem álltak fel... Nem is tudtam felszállni.

36. virkó
2006. nov. 16. 17:02

Pozitív Helyijáratos élmény:

Szemerkélő esőben vártuk a buszt,ami időben meg is érkezett.

1.Alacson padlójú,széles ajtajú busz.

2.Előreengedtek a babakocsival(idősebbek utaztak).

3.A sofőr kedves volt,szó szerint idézem:"kinyitottam ám a hátsó ajtót magának-köszönöm,de jegyet kell vennem-á,nem olyan nagy baj ám,ha az nincs"....Leesett az állam!

Végül is vettem jegyet(én ilyen becsületes vagyok).

2006. nov. 10. 09:17
Kicseréltem a babakocsit nagyobbra, így tekintélyesebb...Olyan jól esik, pl.mikor jövök a boltból, mert a kamasz kölykök nem tudnak szembe bejönni.Volt már ilyen, hogy nem akartak kiengedni, erre rányomtam a kocsira, irány kifelé.
34. eee466847e (válaszként erre: 33. - Virkó)
2006. nov. 9. 19:53
Két éves kisfiamat orvoshoz vittem. Télen, buszoztunk. A kicsi mellettem ült a buszon. Rám szólt egy köz.korú nő, hogy vegyem az ölembe a gyermeket, mert így két helyet foglalok. Nem tettem meg, mert úgy éreztem nincs igaza. Patáliát csapott. A busz vezetője az egyik megállóban odajött, jól ráripakodott a nőre. Jól esett, hogy a pártomra áll. Azóta (34 éve) nem igen tapasztaltam ilyet.
33. virkó
2006. nov. 8. 18:14

Ma buszoztam a kisfiammal.A várakozásnak megfelelően idős nénik kérdezgették,miben segíthetnének.Amikor még terhes voltam rengeteget utaztam busszal(helyijárattal és helyközivel is) még akkor sem ajánlották fel az ülőhelyet amikor nagy volt a hasam.Sőt!Volt aki simán belémkönyökölt...Lehet,hogy véletlenül,de bocsánatot sem kért.

Szerintem ez is idetartozik:vannak olyan kismamák is akik mindig a járda közepén állnak meg beszélgetni,ill. úgy sétálnak,hogy a két kocsival elfoglalják az egész utat.

2006. nov. 8. 08:31

Sziasztok! Olvasgattam amiket írtatok, a helyátadással kapcsolatban.EGyetértek azzal, hogy a fiatal generáció nem teszi ezt. Nekem ez azért furcsa, mert én 20 éves vagyok, és számomra egyértelmű, hogy egy idős, beteg vagy terhes ember üljön és ne én.

Amikor pedig terhes voltam nekem KIZÁRÓLAG 30 év feletti nők adták át a helyet. Férfi soha.

Amióta pedig megvan a pici minden egyes férfi és fiatalabb simán elnézi ahogy cipelem le-fel a babakocsit a lépcsőn. Idős nénik szokták felajánlani a segítségüket. El se merek indulni tömegközlekedni...

31. Hoxa
2006. nov. 7. 09:39
Érdemes lett volna a szombati bababörzén szétnézned, rengeteg kocsi volt eladó. Ilyen is, olyan is. :)
30. Pitypang (válaszként erre: 20. - Hoxa)
2006. nov. 6. 14:22

Hoxa: Köszönöm a bíztatást! :) A könnyű kocsi a cél, igyekszem valamit találni. Közben olvasom a többi hozzászólásban a kenguru használatának pozitívumát, amikor lehet, majd bevetjük használatba. :)

Pontosan nem tudom, milyen az esernyőre csukható babakocsi és egyáltalán a babakocsikról alig tudok valamit (csak amit itt olvasgatok és abban a 2-3 bababoltban hallottam, ahol eddig körülnéztem), de a baba Márciusban fog születni, szóval nagyon téli már nem kell majd. Majd csak jövő télen. :)

2006. nov. 5. 20:13
És igazad is van!!!
28. e71af41436 (válaszként erre: 24. - Eee466847e)
2006. nov. 5. 20:11
Én az ilyeneknek megjegyzem,hogy magát biztos nem anya szülte....
27. eee466847e (válaszként erre: 26. - Daroki)
2006. nov. 5. 20:05
De aranyos vagy. Bár mindenki így gondolkodna! Sajna nem így van. Nekem most többen átadják a helyet, mint 24 évvel ezelőtt terhes koromban.
26. daroki
2006. nov. 5. 19:32

Olvasgatom a hozzászólásokat és egyszerűen elszomorít,hogy mik vannak?:(((

Én komolyan mondom a föld alá süllyednék szégyenemben,ha felszáll egy idősebb úr vagy hölgy a villamoson,buszon,metrón én meg továbbra is ülök a seggemen nagy nyugodtan.Tuti a pofámról leégne a bőr.

Volt olyan,hogy nagy pocakkal ültem a buszon,felszállt egy idősebb nénike a botjára támaszkodva szegény,egyből felálltam és átadtam a helyemet neki.Nem is néztem körül,hogy ez másnak miért nem jutott eszébe,miért nem maradhattam volna én is ülve a nagy pocakommal és a fájós visszeres lábaimmal,egyszerűen az volt a fontos,hogy az a néni letudjon ülni.Én akkor és mindig jól érzem magam,ha ezt megteszem,mert ha nem tenném akkor hánynék magamtól az tuti!

25. zazuka
2006. nov. 5. 15:32

A helyát(nem)adással kapcsolatban én is mesélhetnék történeteket.

Volt olyan esetem az elmúlt hónapokban, hogy egy idősebb úr a metrón ráförmedt egy "alattam" ülő fiatal srácra, hogy miért nem adja át a helyet. Mondtam a pasinak, hogy már kérdezte, de én a következőnél szeretnék leszállni, ezért nem fogadtam el. Erre az ürge nekem esett, hogy én vagyok a felelőtlen, és hogy nem lehet azokat okolni, akik nem adják át a helyet. Nekiálltam (én hülye) magyarázkodni neki, de csak mondta a magáét.

A másik esetem pedig 2 srác (14-15 évesek) volt, akik leültek egymással szemben, aztán észrevették, hogy a közelben állok. Bökdösték egymást, összemosolyogtak, de ciki volt nekik átadni a helyet. Addig-addig hesszelték egymást, míg az egyiknek le kellett szállni, de fölötte állt egy nő, aki egyértelműen a helyére pályázott. A kissrác úgy állt föl, hogy a csajt akadályozza a leülésben, hogy én leülhessek, de ennek az lett a vége, hogy a nő amikor az ülés felé startoltam, jól hasba vágott a táskájával. Na, erről ennyit. A két srác egymásra nézett meghökkenten az ablakon át, de nem tudtak mit tenni.

Aztán volt olyan is, hogy a megállóban egy csajszi elöl állt, amikor befutott a villamos. Látta, hogy én hátra szorultam a tömegben, és csak akkor tudtam fölszállni, amikor már minden hely foglalt volt. A csajszi fölrobogott a villamosra, beállt egy ülés elé, és nem engedett senkit leülni. Amikor én fölszálltam, odaszólt, hogy itt a hely, üljek le.

Ilyen emberek is vannak.

Alapvetően nagyon rosszak a tapasztalataim, ezalatt a 6 hónap alatt (amiből mondjuk 3 hónapja látszik egyértelműen, hogy terhes vagyok) a 2 kezemen meg tudom számolni hányszor adták át a helyet. Ezeknek az embereknek megismerem az arcát, amikor újra találkozom velük (mivel majd' minden nap ugyanabban az időben, ugyanazokkal a járművekkel járok) és mindig eszembe jut, hogy ők átadták a helyüket.

24. eee466847e (válaszként erre: 23. - Hoxa)
2006. nov. 5. 13:20
Ezekkel a szomorú tényekkel naponta szembesülök utazásaim során. Hidd el, nem csak a mostani fiatalok ilyenek. Fiam 23 éves. Terhesen utaztunk volna a metrón. Rengeteg ember, a férjem előrenyomult, hogy nekem helyet foglaljon. Amíg intett, hogy mehetek, felállt, pillanatok alatt egy jól öltözött, fiatal nő befurakodott az ülőhelyre. Természetesen a férjem szóvá tette. A válasz: "Itt nincs foglalt hely!" Nem állt fel. Két hét múlva megszületett a kisfiam. Ennyi. Mindíg lesznek ilyen érzéketlen, bunkó emberek. De, hogy nőben is van ilyen az undorító.
23. Hoxa
2006. nov. 3. 14:28

Hát igen. Valami kihalt az ifjabb generációkból. (a saját generációmról is beszélek!)


Ugyanazon a napon a boltban a sorban előre engedett egy bácsi, mert babakocsival voltam. Előttem egy néni állt, aki már kipakolt, amikor hátranézett. Azt mondta, ha előbb lát meg, akkor előre engedett volna, és bocsánatot kért. A két ember teljesen függetlenül cselekedett egymástól, a néni nem látta, amikor előre engedtek korábban.

Furi is volt, hogy ilyen kedvesek velem.


Az emberek néha mennek, mint a tankok. Tényleg nem figyelnek a pocakosokra sem. Ez pedig már szégyen és gyalázat! Volt olyan, hogy én a terhességem elején voltam, de én álltam fel egy nagypocakosnak átadni a helyet, mert a pasik a környéken csak bámultak, mint aki nem lát.

Oké, tényleg vaksik is sokszor az emberek, nem látnak, csak néznek ki a fejükből, de nehogy már nem tűnik fel egy 8-9 hónapos pocak egy vékonyka nőn nekik??!?

2006. nov. 3. 09:31

Ez egyébként egyszerűen hihetetlen, hogy milyenek az emberek, hogy mennyire nem érdekli más őket, mint saját maguk. Én még ugye, "csak" kismama vagyok, de már most érzem azt, hogy mennyire nincsenek tekintettel az emberek másra.Pedig néha olyan jó lenne leülni, de senkinek nem jut eszébe átadni a helyet. Az elején nagyon rosszul esett, de most már megszoktam és így nem fogok meglepődni majd a babucival sem, bár nem nagyon tervezem, hogy sokat bkv-zak, inkább taxival fogok menni, ha nagyon muszáj és nincs ott a férjem. Illetve amit Hoxa is írt, hogy kenguruval sokkal másként állnak az emberhez.

De tudjátok mi a legdurvább: amikor egy nő képes arra, hogy fogja magát és elfordul és még mellé beszól vmit, mert nem kevés ilyenről is hallottam.

21. Hoxa
2006. nov. 2. 18:27

Ma nem hogy nem segített két pacák leszállni a magas buszról (akik egyébként egész úton hangosan és minősíthetetlen módon (iszonyat csúnyán) beszéltek, hanem még a hátam mögül egyik beszólt, miközben próbáltam leszállni a babakocsival, hogy "siess már, munkába kell mennünk!".

Kijött belőlem is a vadállat, és beszóltam, hogy - "Ha segítettél volna, már rég lent lennék, köcsög!" :)))))))

20. Hoxa
2006. okt. 30. 19:39

Pitypang: Megerősödnek. De komolyan. Iszonyat, hogy egy anya mire képes idővel.

Próbálj minél könnyebb kocsit venni. Mondjuk az a gond, hogy most a tél jön... Nem tudom, azok a 3 dekás esernyőre csukhatók jók télen is?

19. Hoxa
2006. okt. 30. 19:37

Egy ideje kipróbáltuk a kengurut. Hát csajok, ég és föld, ahogy az emberek hozzánk állnak.

Ahogy felszállok a buszra, rögtön van ülőhelyem, volt, hogy egyszerre ketten ugrottak, persze olyan is, hogy a busz hátuljából kiabált előre egy idősebb nő... De a lényeg, hogy míg a babakocsival utálkozva néznek az emberre, hogy idejön a böhöm kocsival a buszra... addig a kenguruval nem volt ilyen érzésem. Meg aztán így nem is szorul rájuk az ember. Mondjuk ülve azért sokkal könnyebb, mint állva. :)

18. virkó
2006. okt. 30. 19:34
Nekem 2 babakocsim van.Egy hagyományos-nagy és egy kicsi "esernyőre" csukható.Mindennapos sétához a nagyot használjuk.De ha tudom,hogy lépcsőkön kell emelgetni,meg szűk helyeken tologatni,akkor a kicsit veszem elő.Pl. buszra csak ezzel tudunk felszállni.Sajnos a legtöbb helyen nincs akadálymentesítés.Sőt!Egy csomó üzletbe,hivatalba csak végtelen számú lépcsőn lehet bejutni...Segítség meg alig akad.Néhány napja kénytelen voltam bemenni a gyerekkel a városközpontba.Éppen egy hatalmas lépcsősor közepén tartottunk,amikor mellénk ért két fiatal srác.Ránknéztek,aztán lesütötték a szemüket és gyorsan továbbmentek.Nehogy már segítsenek!
2006. okt. 26. 13:26
Annyi mindent írtatok babakocsikról, közlekedésről velük stb., hogy még mindig nem tudom, mit vegyünk meg és mi a JÓ. :D Mindennek úgy tűnik előnye és hátránya is épp annyi van. Attól viszont nem fog semmi csoda megmenteni, hogy a 3. emeletre kell felcipelnem a babakocsit babástul... A tárolónk nem tűnik túl szimpatikusnak higiéniai okok miatt. Amúgy oda is lépcső vezet le. Akik nem liftes vagy családi házban laknak, hogy oldják ezt többnyire meg?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook