Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

94050. levia (válaszként erre: 94049. - Levia)
2021. okt. 30. 11:26
Az alkalmi papucs, ha úgy akarom olvasni különösen furán hangzik.
94049. levia (válaszként erre: 94048. - Nadjamami)
2021. okt. 30. 11:24

A házirendből:

"4.12.1. Az iskola tisztaságának megőrzése érdekében kötelező a papucs használata.

4.12.2. Kötelező a köpeny, illetve a 9–12. évfolyamon az iskola mellényének viselése. 4.12.3. Ünnepélyes alkalmakkor a fehér blúz, illetve ing, sötét szoknya, nadrág, illetve öltöny és alkalmi cipő vagy papucs viselése kötelező. 4.12.4. Aki nem az alkalomnak megfelelő öltözetben jelenik, meg annak az osztályfőnök 2 fegyelmi pontot ad."

94048. nadjamami (válaszként erre: 94047. - Levia)
2021. okt. 30. 11:14
Hűűű ez mi? köpeny és papucs? :OOOOO :)
94047. levia (válaszként erre: 94046. - Nadjamami)
2021. okt. 30. 11:01
Jut eszembe. A Verseben még mindig kötelező viselet a papucs és az iskolaköpeny, mint 2 éve?
94046. nadjamami (válaszként erre: 94036. - AgiABC)
2021. okt. 30. 10:57
Hű ezek a gimik engem is érdekelnek, a Veres mondjuk csak nyolcadiktól, ha most nem sikerülne...
94045. Jaja55 (válaszként erre: 94037. - Egyébként)
2021. okt. 30. 10:48

Szóbeli behíváshoz méltányossági kérelem esetén néhány pontról lehet szó, amíg matematikai esély lehet a bekerülésre egy kiemelkedő szóbelivel.

Felvételi méltányosságainál, úgy gondolom, nemcsak a pontok, hanem a körülmények, egyéni szempontok döntenek. Ezért kell egy kis portfólióval készülni, osztályfőnöki ajánlás, sport, tanulmányi eredmények, még a család bemutatása is szóba jöhet, kötődés stb.

94044. eleonóra123 (válaszként erre: 94043. - Chelsey)
2021. okt. 30. 10:38
VPnéG reál
94043. Chelsey (válaszként erre: 94041. - Eleonóra123)
2021. okt. 30. 10:15
Végül most melyikbe is jár?
94042. Chelsey (válaszként erre: 94031. - Egyébként)
2021. okt. 30. 10:11
Nálunk sem voltak/vannak élsportolói ambíciók. Egyszerűen csak a rendszeres mozgás és a társaság kedvéért szeretnénk színesíteni vele a napokat. De amit írsz az is fontos (nekünk), hogy az edzés ne legyen annyira messze, hogy több időbe kerüljön az utazás, mint az edzés.
94041. eleonóra123 (válaszként erre: 94039. - Flame02)
2021. okt. 30. 09:24

Érintettként utólag azt gondolom hogy a sulitól való távolság mellett az ideiglenes rangsorban elfoglalt hely volt a meghatározó. Nyizva gyermeke előrébb volt a rangsorban 2-3 hellyel mint mi. (Sajnos én elfelejtettem csatolni a BTMN-es papírt az anyagunkhoz ami ponregyezés esetén előny lehetett volna, lehet hogy akkor kicsit előbbre rangsorolták volna, de már mindegy. Ti ne tegyétek így.) Ami nekem unszimpatikus volt a László eljárásában az az volt hogy nem közölték egyértelműen hogy már elbírálták a méltányosságit kérelmeket és nekünk ezek után már csak a várólistán jutott hely. Csak azt írták hogy egy várólistára teszik ha szeretnénk. Azt hogy a méltányossági helyek már elkeltek azt a fórumról tudtam meg. A telefonos érdeklődésére aztán elárulta a titkárság hogy mit is jelent a várólista. Arra vársz hogy valaki elköltözik, meggondolja magát de ez szökőévenként egyszer történik meg.

Emiatt most is haragszom rájuk mert a gyerek hetekig reménykedett, várta a választ és nehezen tudott örülni a elért eredménynek. (Ami eddig bejött, annak ellenére hogy többen lehúzták a sulit.)

94040. Borian (válaszként erre: 94031. - Egyébként)
2021. okt. 30. 07:44

off: hova jártok vívni?

A fiam is nagyon szeretne, de csak nagyon messzire találtam.

94039. Flame02 (válaszként erre: 94037. - Egyébként)
2021. okt. 30. 00:12

László: Nyizva felhasználótársunk írta a 88539. sz. bejegyzésben nagy örömmel, hogy sikerült a méltányossági. Náluk tt szakra a szóbeli volt, ami a leírtak szerint kb. 60 %-ra sikerült, ami nem lett volna elég. A matek írásbelije jól sikerült, de a kislány nagyon feszített helyzetben szóbelizett, apukája infarktusa után. Nyizva a fórumon kapott biztatás hatására írta meg a méltányosságit, amit végül elfogadtak.

A 88552. bejegyzésben Eleonóra123 azt írta, náluk nagyon hasonló helyzet volt, ők is írtak méltányosságit, viszont nekik azt jelezte vissza az igazgató, hogy egy közelebbi iskolát jobbnak tartana a gyerek számára, mert szerinte messze laknak a gimitől, és nekik csak annyit ajánlott fel, hogy várólistára teszi, ha szeretnék.

Azt egyébként a Lászlóban máskor is hangsúlyozták, hogy nem tartják jó ötletnek a messziről bejárást, mert hosszú távon megviseli a gyereket, alighanem itt is ez a gondolatmenet lehetett a döntés hátterében. Nyizva lánya Kőbányán sportol, gondolom, akkor eleve nem laknak annyira messze a sulitól sem, hogy ez visszatartotta volna a dirit a méltányossági elfogadásától.

94038. Egyébként (válaszként erre: 94024. - Chelsey)
2021. okt. 29. 22:55

Oh, biztos van ilyen, sajnos nálunk egyelőre nem. Sajnos én sem ismertem ezt az érzést, hogy milyen, amikor az ember tudja, hogy mit szeretne :) :(

Na igen az sem jó, ha semmi sem érdekel, sőt ha az ember gyerekét, na ezt nem szeretném megtapasztalni...bár nincs kizárva...

2021. okt. 29. 22:52

Amiket írtok, hogy elfogadták a méltányosságit, ott hány pontokról beszélünk?

Radnóti, László, Trefort stb. ?

Hát jó lett volna akkoriban (is) olvasni ezt a fórumot :)

94036. AgiABC (válaszként erre: 93986. - Moil)
2021. okt. 29. 22:20
Te személy szerint, a saját személyes tapasztalataitok alapján miért mondanád a Veres Péterre és az Árpádra, hogy versenyistállók? Nem jár oda gyerekem, nem is nagyon ismerem ezeket a sulikat, csak puszta kíváncsiság. Hogy miért versenyistálló a versenyistálló, belsős infók alapján?:-)
94035. AgiABC (válaszként erre: 94025. - Egyébként)
2021. okt. 29. 22:11
Nálunk már nagyon elkezdenének átmenni éjjeli bagolyba, ha tényleg nem hajkurásznám őket. Nekem sokkal hamarabb keresztbe áll a szemem, mint nekik:-) Nincs túl nagy alvásigényük, átlagosnak mondanám. Igaz, hogy hétvégén alvás és lassan ébredezés van (nekik:-), ha nem muszáj, nem megyünk kora délelőtti programokra.
94034. Flame02 (válaszként erre: 94027. - Egyébként)
2021. okt. 29. 21:58
A Szent Lászlóba is fogadtak már el méltányosságit. Itt a fórumon több suliról is írták, hogy az igazgatói keretet igen korrekt módon a méltányosságikra tartják fenn, nem a csókosoknak.
94033. Egyébként (válaszként erre: 93987. - Borian)
2021. okt. 29. 21:42

Lehet, hogy régebben írtad, de nagyon nagy időközökkel tudok sajnos elmerülni ebben a topikban..., melyik suli ez?

Itt nálunk is van egy hasonló, de itt azzal akarnak eredményt elérni, hogy a szülő üljön le a gyerekkel és tanítsa. Nekem ez nonszensz.

Bár itt tetéződik a dolog, hogy nem túl jók a tanárok (többnyire, kivétel van azért), most már tanárhiány is van. Ennek ellenére bizonyos körökben jó híre van.

94032. Egyébként (válaszként erre: 93976. - Levia)
2021. okt. 29. 21:27

A szorongó típusú gyerekeknél sajnos nem jó így. Mert alapból alul teljesíthetnek szóbelin...

Amúgy fiam sulijába van pár érdekes gyerek, aki nem tudom hogy ment át a rostán. Mondjuk enyém is, csak másképp...

94031. Egyébként (válaszként erre: 93960. - Chelsey)
2021. okt. 29. 21:13

Szerencsére még akad 1-2 egyesület, ahol nem alapelvárás a heti 4+ edzés. Ciki vagy sem, mi ez alapján kerestünk.

Ahogy összejön, van, hogy heti 1, van hogy 3...

A nagyobb vívni járt, de sajna nagyon messze volt, szerette.

Persze, aki eredményt szeretne, lehet kerüli az ilyen helyeket.. az enyémekből nem lesz élsportoló (ha rajtam múlik) természetesen nem szeretném leírni őket :))

94030. Jaja55
2021. okt. 29. 20:29

Veres Pálnéról tudok, hogy szóbelire behívták a kérelem alapján.

Végleges döntés után, idén április 23, után több gyerek sikeres méltányossági kérelméről hallottam: Jóska, Veres Pálné, több Ilyéses. Ha valaki nagyon szeretne bekerülni, kérelmezzen.

94029. Cyber (válaszként erre: 94027. - Egyébként)
2021. okt. 29. 20:10
A Radnótiban is elfogadják a méltányossági kérelmet.
94028. Borian (válaszként erre: 94027. - Egyébként)
2021. okt. 29. 19:48

Nem tudom, mennyire általános, de mindenhol érdemes egy próbát lenni, legalább mindent megtettélaz ügy érdekében.

Tavaly ismerős gyereket behívtak a Trefortba méltányosságival és végül fel is vették.

94027. Egyébként (válaszként erre: 93905. - Flame02)
2021. okt. 29. 19:25

Ez a méltányossági érdekelne, hogy hogy működik. Fiam egy ponttal maradt le a Deák tériről annó (ha evangelikusak lettünk volna, behívták volna). Én írtam nekik levelet, h kérem stb, mire azt írták, h felesleges megpróbálni, mert olyan sok a jelentkező. szerintem ez gáz, főleg ha azt nézzük, hogy egy ponttal maradt le, mert akkor az is esélytelen, akit így behívtak, de ez van.

van olyan suli, hogy ennyire rendesek? Én hallottam egyről, de az még ez előtt az eset előtt volt.

94026. Egyébként (válaszként erre: 93893. - Borian)
2021. okt. 29. 19:16

Lehetsz úgy kitűnő, hogy nem vagy jó...iskola kérdése.

Ez azoknak jó gondolom, akik jól/felfelé osztályzó suliból jönnek, akár gyengébből. Bár lehet, hogy tévedek.

Nálunk annó gimiben két csoport volt matekból. Volt aki az erősebben kezdte és bukásra állt, majd átment a gyengébbe és onnan csak ötösöket kapott. Na hát lehet kérdezni, hogy ez hogy van egálban az erős csoportban összeizzadt 3-4-essel.

94025. Egyébként (válaszként erre: 93867. - AgiABC)
2021. okt. 29. 18:55

Fiamnál sajnos 7:45kor kezdődik a gimi. (kisgimi, de asszem mindenkinek így kezdődik a suliban). Kár, hogy nem 8kor. Viszont van heti 2 nap amikor nincs 1. óra.

Enyém lefekszik 8kor, ha mondom szerencsére. Bár ha kell tanulni, megengedem h 9ig fent legyen. Reggel 6:20 kor kel, szóval nincs vita...

Hétvégén, szünetben lehet tovább. Bár neki tényleg nagy az alvásigénye, mert korán fekvés mellett is tudna 9ig aludni.

94024. Chelsey (válaszként erre: 94023. - Egyébként)
2021. okt. 29. 18:25

Ahány gyerek annyi ötlet. Van olyan ismerősöm, akinek a gyereke annyira erősen érdeklődik bizonyos terület iránt, hogy kizárólag technikumokat néznek emiatt. Akar továbbtanulni is, de már most el akarja kezdeni a szakmai tárgyakat.

Aztán persze ott vannak azok, akiket szinte minden érdekel vagy igazából semmi. Ha elég jó tanulók, őket gimibe küldeném.

Az igazán nagy gond akkor van, ha a gyereknek gyengék a jegyei, az írásbelije is átlagon aluli és még érdekelni se nagyon érdekli semmi. Ott azért törhetik a szülők a fejüket.

94023. Egyébként (válaszként erre: 93856. - Chelsey)
2021. okt. 29. 18:19

Gimi után viszont el lehet végezni a technikusit, 2 év plusz, ha valaki rájön, hogy szakmát akar. vagy ha egyetem miatt kellene a plusz pont.

ez is a gimi felé terel inkább...

94022. Borian (válaszként erre: 94021. - Egyébként)
2021. okt. 29. 17:10

Vissza kellett keresnem, de képbe kerültem. :-)

Ha evangélikus gimi, akkor "A" Deák téri a sztár, és jobbak az eredményeik is, a Fasori nincs annyira elől, ezért nem sztársuli, főleg azok jelentkeznek oda, akiknek a valássos nevelés fontos.

A barátnőm fia járt oda, 8 osztályosba, ők szerették és fel is vették simán az orvosira (ma már rezidens).

94021. Egyébként (válaszként erre: 93990. - Aquarius76)
2021. okt. 29. 16:21

A legnagyobb gyerekem felvételizett oda 4.-ben. Fel is vették oda, de egyik ismerősöm lebeszélt róla, akinek nagyobb gyerekei jártak/nak oda, hogy nem túl jó suli.

Persze ez relatív, mert van aki jól érzi magát és utána fel is veszik az áhított egyetemre.

Nekem annó (ez már majd 4 éve volt) a lelkész volt nagyon szimpatikus, laza volt és jófej.

Nekem az is érdekes volt, hogy már nagyon alacsony ponttal is behívtak jelentkezőket (ha jól emlékszem volt ott egy kislány 62 pontos írásbelivel). Lehet nem jelentkeztek olyan sokan.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook