Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nálunk hatan írtak, 4 biztos elmegy, de lehet, hogy a másik 2 is. (jelenleg 19-es osztálylétszám).
2 éve fiaméknál 23-ból 6-an vagy 7-en mentek el, majd amikor ez kiderült, gyorsan még pár gyerek másik általánosba váltott, így 13 maradt 7-8-ra. Utána lett nagyon problémás az osztály. Ugyanúgy csak 4 problémás gyerek volt, mint előtte, csak így az már az osztály harmada lett, haladni gyakorlatilag képtelenség volt. 4-en 15-ből buktak vagy vmi ilyesmi statisztika volt. Pótvizsgán persze átrugdosták őket.
Nálunk 14-en írtak, 5-6 már nem is folytatja a szóbelit,a maradék társaság is kérdéses,
kivéve Sheldon 2-t a Fazékban vagy az Árpiban.
Tervezik, de hogy valóban hánynak sikerül vagy hány megy el az más kérdés. Nálunk 14-15 gyerek próbálta de csak 6 ment el.
Lányomnak sem sikerült, de örül mert úgy érzi számára jobb az a gimi ahova nyolcadik után bekerült mint az ahova hatodikban jelentkezett.
4.
Sőt, egy-egy ponton belül is akár:-) Még ugyanazzal a pontszámmal is lehet sok gyerek rangsorolva, nem tudom nálatok hány gyerek szokott összegyűlni egy-egy végső pontszámon (tudom, nálatok egy szombathelyi ELTE suli a cél), de a Radnótiban akár 8-10 is, akkor jön még a pontegyezőség esetén alkalmazott prioritási sorrend.
Ha jól rémlik, az Óbudai gimibe ment.
Virgilius, te hogy emlékszel? :)
Lányomnak anno a tesója által alkotott beceneve volt a jelszava. Ofő meglátta, megkérdezte mi ez a hülyeség.
Mi szerettük, idén fiam is beállított jelszót. Ja, mindkettejüké eléggé egyedi, nem mákostészta típusú. :)
Értem, köszönöm. Akkor azért visszateszem a sorba, s mellé a Szent Angélát is. De a BMRG-t is csak 8. után latolgatom. Remélem, h nem csinálok hülyeséget, ha most egyetlen sulit írok be, s ha nem sikerül, marad. De a mérleg egyik tányérjában egy kertvárosi, lakóhelyünktől 10 percnyi -családi házak közti sétaútra eső- egészen jó általános iskola van, ahol kedveli a tanárokat, stb.
Aztán itt ez a 85 pont, meg a hozott 50. Ez is nyom a latba....
Idegelem magam.... huh
Volt-e bárki, aki magbánta, hogy 6-ban nem írt be több sulit és át amúgy jó általánosban hagyta a gyereket? Ismert környezetben, ismert -elég jó- tanárokkal, de megcsappant osztálylétszámmal, esetleg összevonással? (Még nem tudni hányan mennek el, de sokan tervezik)
Én is gratulálok a remek eredményhez!
Ha reálos, lehet, hogy a VMG közelebb állna a szívéhez.
Ti mikor kezdtek el a szóbelikre készülni?
Mi a magyart lightosan elkezdtük a sokféle memoritert a Rákócziba, meg pont jött, hogy a Toldi 8 énekből megkellett keresni a költői képek nagy részét, szóval azt, meg a Toldi most nagyon megy,
de pl, fogalmam sincs a Móricz szóbelijéről.
Matekból milyen szóbeli lehet? Hogyan készüljön rá, illetve humánra? De még nyomozok.
Óbudaiba meg kell angolból is, na azért nem hiperelelkes, de majd az anyós felkarolja, aki angol tanár... :D
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?