Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Egyszer 10.- én, de jött egy üzenet , hogy nincs véglegesítése ezért 17.- én is...ekkor beszéltem is az OH- val akik látták a jelentkezést.
Igen , kéne a Veres Pálné al ott mindenki feltüntetni.
6. Api
Két ismerős gyerek is volt ma mentességgel, egyik mappával, másik mappa nélkül, mindkettő nagyon boldogan jött ki.
A mappa tematizálta a beszélgetést, ennyi.
A lényeg, hogy nagyon kedvesek voltak a vizsgáztatók.
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.
Ügyfélkapun adtuk be a jelentkezést, de nagyon úgy néz ki, hogy nem küldtek tovább a suliknak a papírokat.
Mit tudok ebben a helyzetben tenni?
Nekünk pont mára állt össze a Trefortos mappa. Nem akartuk az Apiba bevinni, mert nem kérték, de ha nálatok megnézték, akkor bevisszük mégis, végül is egész jól sikerült összerakni, hátrány biztos nem lesz belőle.
Köszi az infókat nektek!
Hát sokat nem tudok :)
Pár kérdés volt, most hol tanul, mit hozna át a mostani sulijából (itt vissza is kérdezett, hogy ezt hogy értik). Ami szerintem kifogott rajta (:D), hogy megkérdezték, mit csinál szabaidejében, amikor nem tanul. Annyit mondott, hogy olvas és gépezik. Nos, szerintem itt 'mivel se bemutatkozó levél nem kellett, se mappát nem néztek- megemlíthette volna a heti 4 edzését 2 különböző sportágban, a német szakkört az iskolai angol mellett, stb. Persze amikor ezt mondtam neki, azt mondta, hogy azt nem szabadidőnek tekinti, ha edzésre megy :) Nyilván ez is igaz, de egy pontozott szóbelinél nézhet ez ki úgy, hogy hazamegy suliból, kicsit tanul majd 5-6 órát videójátékozik, ami hát messze nem igaz :D
Ez is szép gondolat, bár nem gondolom, hogy behívnak helyette most vki mást. Más is megteszi, hogy nem megy el.
Viszont ha tuti nem oda megy, akkor én azért nem mennék el, hogy ne raboljam a vizsgáztatók idejét, plusz a magamét se, és a gyereknek is felesleges kör. Ha ráadásul ehhez új időpontot is kell kérni, az újabb felesleges körök futása. Mindezt akkor mondom, ha másik hely biztos lenne, és az is, hogy ez csak mentősuli.
VPG oldalán frissült a lista.
Kiírták a pontszámokat is az OM azonosítók mellé.
47 pont matekkal mentes (össz.83).
De nem feltétlen magunk miatt írtam, amit. De beszéltem olyannal, aki csak egyetlen ponttal írt kevesebbet, mint a fiam, csak szép arányosan a matekot és a magyart, így nem mentes. S felmerült benne q kérdés, hogy egyáltalán mi értelme szóbelizniük, ha ennyi a mentes. Hát szerintem meg van, biztosan tudták, hogy miért 77-nél húznak ponthatárt!!!
Api szóbeli tapasztalat: nem kell mappa!
Tudom, nem is volt róla szó a tájékoztatóban sem. Viszont annyi helyen olvastam, hallottam, hogy kell a mappa, örülnek neki, hogy a tegnapi 7 órási kiírás után pánikhangulatban nekiestünk, s még valamennyit reggel is foglalkoztunk vele. Totál feleslegesen, senkit sem érdekelt. Helyette inkább lefeküdhettünk volna időben, a gyerek pedig be tudott volna menni az első két órára suliba...Csak azért írom le, hogy más ne járjon így, persze ha más suli miatt amúgy is van ilyen mappája, semmibe sem kerül vinni, max nem kérik, de mindent felborítani emiatt szülségtelen.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?