Középiskolai felvételi (beszélgetés)
8.25 a becsöngetés a Szent Lászlóban?? Ilyet még nem hallottam. Eddig csak jókat a Szent Lászlóról. Nekünk sajnos nagyon(túl) messze van.. Sok sikert szombatra!
Már csak 1 nap.. :)
Kérdezd meg a felvételire kinézett gimitől, hogy a hiányzó vizsgázói hol pótoznak.
Pl. az Ejg betegei a Vpg-ben pótoznak.
Köszi szépen. Lehet, hogy mi is érdekeltek leszünk, másik gyerek mára megbetegedett.
A szóba jövő sulik közül az egyik biztos megengedi, hogy maszekoljunk, de a többi aligha. Mindegy, az se baj, ha az a suli lesz, nem izgulunk ezen. Azt mondja a lányom, ő nem kapja el - úgy legyen. :D
Amúgy az osztályában ma össz 7en voltak. Nem csak a pénteket, de a mai napot is kivették szabinak. :S Ez sztem túlzás.
A következő van ha egy gyerek sem az eredeti, sem a pótnapra nem tud elmenni vizsgázni (pl. kórházban van éppen).
"... a tanulónak és szüleinek fel kell vennie a kapcsolatot azokkal az intézményekkel, ahová a tanuló jelentkezni szeretne, és ott kérni, hogy – mivel saját hibáján kívül – a gyermek nem tud részt venni a központi írásbeli felvételin, tegyék lehetővé számára, hogy az iskola saját felvételi eljárásában valamilyen formában ezt a követelményt pótolhassa. A középfokú felvételi eljárásban a tanuló felvételéről – a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. §-a alapján – az igazgató dönt, aki megteheti, hogy ezt lehetővé teszi, ám erre nem köteles."
Szóval mielőbbi gyógyulást mindenkinek!
Tényleg nem kekeckedni akarok, mert mindenki azt ír be, amit jónak lát. ☺Ha megnézitek a dukumentum fejlécét, abban az szerepel, hogy
" Figyelem, ez a dokumentum kizárólag a szülők és az általános iskola közötti kommunikációra szolgál. FELHASZNALAS UTAN AZ ALTALÁNOS ISKOLÁNÁL MARAD."
Szóval a gimikhez nem jutatják el, nem ezen dokumentum adatai alapján fog a leendő középiskola bárkit értesíteni.
Azt tudom, hogy ismerőst úgy hívott föl iskola, hogy az ő - szülő - száma volt megadva. Márpedig ezt honnan máshonnan venné a szóbeliztető iskola, ha nem erről a lapról?
Én sem tudom elképzelni, mi lehet az, amit a felvételiztető iskola a kiskorú gyermekkel óhajt megtárgyalni, és nem annak gondviselőjével.
Még nem jöttem rá, hogy miért hívnák a gyereket (dolgozom rajta:-)). De Levia mellett szól, ha megnézzük a Tanulói Jelentkezési Lapot a Központi Írásbeli Vizsgára.
1. Tanuló adatai
Telefonszáma:
Szülő telefonszáma: ITT UGYE KÜLÖN VAN!
No persze az Adatbegyűjtő lapon egyszer csak felbukkan, hogy "ANYJA születéskori neve":
Akkor innentől kezdve minden adat az övé? telefonszám, lakcím, utca,.. Hmmm.
Vagy csupán a vele egy sorban lévő telefonszám ANYU telefonszáma?
:-)
Az enyémek közül azoknak van, akik önállóan utaznak, egyedül közlekednek, így buszlerobbanás stb. esetén el tudnak érni.
Öt hat éve még nem volt általános, hogy a 14 gyereknek mobilja legyen.
Azért kaptak, mert a felvételi adatlaphoz kellett a mobilszámuk. ☺
Hát az én gyerekem nem visz magával telefont az 5 perc sétára lévő sulijába, ahol amúgy is kikapcsolt állapotban kell lennie a mobilnak a házirend szerint.
Úgyhogy az én számomat adtam meg. Mégis miért hívnák a gyereket?
Én úgy értelmezem, hogy abban a sorban az van: ANYJA neve. És utána (ANYJA) telefonszáma.
Elnézést, ha nyitott kapukat döngetek. De így néz ki az Általános Iskolai Adatbegyűjtő lap:
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?