Középiskolai felvételi (beszélgetés)
További budapesti gimnáziumok tavalyi tájékoztatása a felvételi végeredményéről:
- A Kossuth, a Nagy László, a Szent-Györgyi, a Teleki Blanka felvett tanulóinak azonosítói ápr. 20-án már kint voltak a honlapjukon.
- A Babits, a Bethlen, a Károlyi Mihály, az Óbudai, a Petőfi kihirdette a felvettek azonosítóját, a Karinthy és a Szent László a neveket írta ki a honlapra. Ezek ápr. 23-án már kint voltak a neten, de nem tudom pontosan, hogy mikor rakták ki, valószínűleg jóval korábban.
A Szinyei ápr. 19-én rakta ki a következőt:
„Az iskolának jogszabályi kötelezettsége, hogy a jelentkezőket postai úton értesítse az eredményről.
Megértjük és átérezzük, hogy tudni szeretnék gyermekük eredményét, mégis arra kérjük Önöket, hogy a következő néhány napban telefonon NE érdeklődjenek, hogy a jogszabályban előírt írásos tájékoztatási kötelezettségünknek minél hamarabb és minél pontosabban eleget tehessünk. Köszönjük!”
A Veres Pálné ezt a közleményt tette ki a honlapjára ápr. 21-én:
„A felvételről szóló igazolás, minden fontos információval együtt, átvehető iskolánk portáján 04.26-tól.”
Az Ady Endre és a Berzsenyi honlapján nem találtam hirdetményt a felvételi végeredményéről.
Tavaly is április 19-én kapták meg az iskolák az egyeztetett felvételi jegyzéket a győri Felvételi Központtól.
- A Trefortban már aznap (ápr. 19-én) adtak felvilágosítást az eredményről telefonon.
- Az Apáczai, az Árpád, az Eötvös, a József Attila, a Jedlik, a Kölcsey, a Madách, a Móricz és a Szent István is már ápr. 19-én kirakta a honlapjára a felvett tanulók azonosítóit. Ilyen iskola biztosan több is volt, csak nem mindet néztem meg aznap.
- A Fazekas ápr. 21-én jelentette meg a felvettek névsorát. A Városmajori honlapján is ápr. 21-én vált letölthetővé a döntésről szóló levél.
A többi suli közzétételének napját nem tudom és nem is mindegyik rakta ki a felvettek listáját. A Radnóti ápr. 21-én adta postára a levelét (kelt: ápr. 20), a Rákóczi pedig ápr. 26-án (kelt: ápr. 26), a Toldy levele ajánlva jött (el kellett volna menni érte a postára, de nem tettük meg), ezek a honlapjukra nem rakták ki az eredményt.
Egy-két kivétellel azok az iskolák is küldtek értesítést a döntésről, ahova nem került be a gyermek.
Így van.
De annyi a változó, tanároktól osztálytársakig, + millióhárom más... hogy a távolság, a rangsorban (érettségi, kompetencia) elfoglalt hely, a gimnázium épülete, belseje és környezete szerintem azok a fix(ebb) pontok, amiket a leginkább érdemes lehet (mert nem "kötelező", mindenkinek meglehet a maga gyerekre szabott egyéni relevancia-skálája) nézni... Mint ahogy úgy tűnik, általában ezeket is tekintik valahol sokan a legalapvetőbb szempontoknak.
A Németh László honlapján meg is jelent egy menüpont:
"Jelentkezők végleges felvételi jegyzéke - feltöltés alatt"
Én sem tudok többet a leírásnál. De nem véletlenül a
módosítások, új tagozat felvételek miatt kell ezt a folyamatot lesakkozniuk?
Melyik iskola írta, hogy ápr 7-én tesz ki ideiglenest? Ott érdemes megnézni, hogy történt-e változás a márciusban kitett ideigleneshez képest.
Részemről egyáltalán nem értem, milyen ideiglenesről beszélnek, miért kell még egyszer elküldeniük, amit már egy hónapja elküldtek... Vagy Győrbe csak most küldik el? Nem és nem értem.
Ez az aktuális menetrend.
március 10-ig az iskola nyilvánosságra hozza az ideiglenes felvételi jegyzéket.
A Felvételi Központ március 23-ig elektronikus formában megküldi a hozzánk jelentkezettek névsorát ABC sorrendben.
Az intézmény igazgatója április 07-ig készíti el az ideiglenes felvételi jegyzéket és azt megküldi a Felvételi Központnak.
A Felvételi Központ egyezteti az elektronikusan és levélben érkezett igazgatói döntéseket, kialakítja a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldi azt a középiskoláknak április 19-ig. (egyeztetett felvételi jegyzék)
Az iskola április 26-ig megküldi a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak. A felvételről szóló értesítésben közöljük a beiratkozás pontos időpontját, módját. A beiratkozás ideje: 2017. június 23.
Lehet, hogy ez még a márciusban kitett ideiglenesre vonatkozik..
Pl. A Babits tájékoztatójában ez van:
7. Az intézménybe jelentkezettek eredményei tartalmazó un. ideiglenes felvételi jegyzék elkészítésének határideje: 2017. április 7. A lista megtekinthető az iskola honlapján és kifüggesztjük az iskola kapuján.
A nlg-n is hasonló.
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy több iskola felvételi tájékoztatójában olvastam, hogy az ideiglenes felvételi jegyzéket (az iskolába jelentkezett tanulók) április 7- én teszik ki a honlapra.
Ez egy törvényi kötelezettség, illetve, ha kiteszik, mi miatt változhat még ez a lista?
Előre is köszönöm!
Egyetértek, ugyanakkor mintha úgy lenne, hogy minden más szempont mintha mindenhol máshol egyformán ugyanaz lenne. Jó tanár/rossz tanár | sznob gyerekek (gyerekek használják/ nem sznob gyerekek | stb/stb
Magyarul: a rangsorokon és eredményeken, helyezéseken túl, minden más annyira szubjektív, hogy megfoghatatlan. Attól függően kit kérdezel egy-egy suliról mindegyikről van, aki A-t mond, van aki B-t, egyik gyerek, aki odajár, azt mondja, szörnyű az iskola, ne gyertek ide, másik azt mondja nincs ennél kedvesebb hely, hülyék vagytok, ha nem ide jöttök...
Szóval, a végén minden nullára jön ki, és maradnak a távolságok, épületek és a rangsorban elfoglalt hely... a többi pedig impresszionizmus...
Ezt arra írtam, hogy azért ezek a helyezések nem mutatnak mindent, csak ez alapján választani botorság.
A jelentkezések száma az más tészta. Abban, igen, erősen közrejátszik a megközelíthetőség, vagy pl. hogy az Óbudaiba nincs szóbeli, tehát következmények nélkül lehet jelentkezni, de az is, hogy a Móricz PR-ja, hát valljuk be, nem a legjobb.
Szia, köszönöm, értem.
De ennyire semmiképp nem fogja elvinni a helyezést pár kiugróan jó átlag, érettségi.
Bármilyen konstellációban kattintgatunk,
a Móricz megelőzi az Óbudai Gimnáziumot, pl.
[Érettségi + kompetencia+hozzáadott érték] esetén 511 gimiből Móricz 44-edik, Óbudai 82-edik (Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 267-edik).
Szóval, mindenképp az a szitu, hogy a rangsorban jóval hátrébb lévő gimiben (Óbudai) többszörös a túljelentkezés az őt lényegesen előző sulihoz (Móricz) képest.
De szerintem erre az ún. "ráhordó területek" különbsége + a megközelíthetőség, közlekedés (Óbudaiba effektive HÉV-vel lehet bemenni ajtón :) a magyarázat. Az Óbudai "mellett" van Békásmegyer, Kaszásdülő, Római, Flórián téri lakótelepek...
[Érettségi + kompetencia+hozzáadott érték]
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?