Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok, hány 6 osztályost indít az Eötvös? Hány főt vesz fel?
Erdekes, a kisebbik gyerek ovijaban eleve az a hozzaallas, hogy 7 evesen menjenek a gyerekek suliba, azt hittem, ez altalanos felfogas es nem lett semmi az uj szabalybol.
Semmiképp nem utaztatnám.
A rangsor az egy dolog, és egy csomó-csomó szubjektív szempontot nem sűrít bele.
Folyamatosan azt érzem, hogy túl van erősítve az a szempont, hogy pl a HVG hova sorolt egy iskolát... ami hány változó alapján is áll össze? Szerintem ez csak egy iránytű, hogy az adott iskola hol áll a ranglistán.
A gyerek életminőségén nagyon sokat dob/ront, hogy mennyit kell a napjából eltöltenie azzal, hogy járműveken zötykölődik. Ez sokszor holtidő. (Tudom, mert hasonló megfontolásból kitettem ennek saját gyerekeimet már 7 éves koruktól, és most kezdek rájönni, hogy nem érte meg.)
Az Illyés valóban egy nagyon jó iskola, jó az atmoszférája és a környezetemben azt hallom (közel lakunk hozzá), hogy bizony kemény, tanulni kell itt is.
Miert akarja azt a sulit? A baratai miatt? Vagy van egyeb tapasztalata rola? Szobelizni elmehet mashova is, hatha megtetszik neki egy masik, utana meg tudtok varialni a rangsorral.
Egyebkent az en gyerekem nem irt ilyen jo tesztet, de ha irt volna sem befolyasolna minket, akkor is oda jelentkezne, ahova most fog.
Toldyban is van szóbeli mentessèg.
hát,ismerős ismerős ott tanár-onnan...
Egyetértek a barátoddal. Ezt azonban a Hvg listája nem képes megmutatni. A "mit nyújt az iskola" kérdésre a válasz nem számszerűsíthető.
Ezért ne azt nézzétek hogy hányadik helyen áll az adott suli, mert az nagyon nem fedi a valóságot. Az emberséget milyen mérőszámmal lehet kifejezni?
Az Illyés jó suli.
Egyik volt osztálytárs a Fazekas specmatja helyett ide íratkozott be, mert itt hetedikben folytathatta a németet.
Gyönyörű eredmény!
E5-ben mindenki szóbelizik, nem mentesítenek.
Tavaly volt az Apáczaiban és Fazekasban is.
Közeli ismerős testvérpár egyik tagja az Eötvösben végzett, szerette, a szülők is. Testvére hatodikban szintén felvételt nyert, de nem íratkozott be. Nyolcadikos felvételije nem lett annyira fényes, de az Illyésre vastagon elég volt. Elkezdte a nyelvi előkészítőt és megegyeztek hogy ha szeretné akkor újra megírhatja a felvételit. Nem akarta újra írni mert annyira megszerette az osztályát meg a sulit. A szülők érzelmei nem ennyire egyértelműek, de maradt. Lett egy év alatt nyelvvizsgája, jól tanul, továbbra is szeret oda járni.
Köszi az infót, tényleg érdemes elolvasni!
Kedves Fórumozók!
Az én gyerkőcöm 6 osztályosba felvételizett. 98 pontot írt. Érdeklődnék, hogy melyik középiskolákban szokott lenni szóbeli mentesség? (elsősorban az Eötvös, Trefort, Toldy, Radnóti, Veres Pálné érdekelne...)
... mármint olyanokét, amelyek tavaly és idén is nyilvánosságra hozták az eredményeket.
A tavalyi évfolyam még nem igazán "hoffmanrózsás", mert akkor még sokaknak megkegyelmeztek az ovik, ha a szülők még tartani akarták őket egy évet. Nálunk a kerületünkben a mostani negyedikes évfolyamnál csúcsosodott a tömeg, mert felröppent, hogy az ovik nem kapnak fejpénzt a "túlkoros" gyerekek után, így 2013. szeptemberében voltak nagy botrányok, pótosztályokat kellett indítani, sok a 32 fős osztály (a lányoméké is), stb.
Az a baj, hogy kevés a közzétett negyedikes adat, sajnos csak négy iskola írásbelizőinek számát ismerjük.
Ezek szerint nem jelentkeztek számottevően többen tavaly 4.-ben a Hoffmann Rózsa korosztályból, mit idén.
hű, ez honnan van? Bár láttam, tegnap mehettetek a papírért.
Esetünkben 7. és 47. hely... jajj, de nehéz.
Egyetértek, de ez az, ami szinte teljesen ki nem mutatható. A Nahalka féle rangsor próbálja erre keresni a választ, érdemes megnézni.
Nagyon köszönöm a segítő válaszokat! Megerősített abban, amit eleve is gondoltam.
Csak a saját véleményemet írom le, biztos nem mindenki ért vele egyet. Sztem egy kicsit túl van misztifikálva ez az iskolai rangsor. Az 1. és 15. között csak nüansznyi különbségek vannak (pl. 97 vagy 63% tanul tovább) ami a saját gyerek szempontjából keveset számít, mert elsősorban neki kell majd jól megírnia két kiválasztott tantárgyból az érettségit/felvételit, hogy bejusson a kívánt felsőoktatási intézménybe, ezért indifferens, hogy a padtársa, Pistike hová felvételizik. Hogy azután ott milyen lesz, meg találja-e a hivatását, hogy válik be az életben, az meg egy további, hosszú történet.
ó de tetszik ez a hozzáállás :)
még egy adat-Dunaharaszti Baktay Ervin Gimnázium
6.os átlagok:
magyar: 30.5p
matek: 29p
felénk ez mutatja a legjobban a környékbeli általánosok színvonalát. :(((
teljesen kívülállóként azt gondolom, hogy én nem utaztatnám feleslegesen a gyereket, ha a közelben is van ilyen jó iskola. Ha tehetséges, akkor ott sem fog elkallódni. Ha nem szól semmi extra ellene, én az Illyést választanám, ha a gyereknek is megfelel persze. De ez csak az én véleményem.
Szerintem azt a kis különbséget ami egy 1. és egy 15. iskola között van az utaztatas elviszi, értelmetlenné teszi. És akkor még nem is lesz ideje megélni a gimis éveket.
További ajánlott fórumok: