Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok, Trefort hírek:FELVÉTELIZŐKNEK ÉS SZÜLEIKNEK
Február 21-én, szerdán kora estétől látható itt, hogy kiket hívunk be a szóbelire. A ponthatár várhatóan magasabb lesz, mint amennyi az elmúlt három év bármelyikében volt (77 - 80,5 - 84). Ekkor kezdődik majd és február 23-án reggel 7.50-ig tart a regisztráció a február 23-i "Fedezd föl a Trefortot" programra, amelyre a diákokat és a szülőket egyaránt várjuk. Itt bepillantást nyújtunk a Trefort tanórákhoz kötődő és tanórákon kívüli életébe. Diákjaink és tanáraink vezetésével közösségi játékok, a nálunk folyó iskolai és szabadidős tevékenységeket bemutató események, helyszínek várják a hatodikosokat. A szülőket tanári pódiumbeszélgetésre invitáljuk. Programunk célja, hogy a hozzánk készülőkkel kölcsönösen jobban megismerhessük egymást. A március 3-i szóbeli vizsga időbeosztását február 23-án este 8 óra körül tesszük itt közzé.
Sziasztok, küldött az Oktatási Hivatal offisöl választ. Eszerintí:
1. nem para, ha a jelentkezési lap és a tanulói adatlap kódja nem ugyanaz.
2. Az sem para, ha vki nem a legutolsóként véglegesített adatlap-változatot küldte be, ha a beküldött változat is tartalmazza az összes jelentkezését.
3. Ha vki több adatlapot is küldött, akkor a feldolgozás során a legkésőbbi postai bélyegzővel megérkezett változatot veszik figyelembe
VISZONT!!!
Azt írták, hogy a
"A programban minden olyan tanulmányi eredményt rögzíteni kell, amelyet a választott iskolák kérnek; azok az adatok törölhetők, amelyeket egyik iskola sem ír elő."
és:
"A középfokú intézmények a kinyomtatott, aláírt és beküldött jelentkezési lapok alapján bonyolítják le a felvételi eljárásukat; a KIFIR-rendszerben megadott információk segítik az iskolákat, de nem váltják ki az aláírt jelentkezési lapot.
A középfokú iskoláknak elektronikusan átadott adatok csak a jelentkezési lapon rögzített információkat tartalmazzák, a tanuló által meghatározott tanulmányiterület-sorrendet nem."
Erre visszakérdeztem, hogy para-e, ha a véglegesített változatban nincs benne minden jegy, nálunk pl konkrétan a Berzsenyi által kért info jegy nem szerepel az utsó változatban, most várom a választ, hogy véglegesítsek-e még újat, vagy nem kell. Az eredeti cikkbe beraktam Frissítésbe az általuk küldötteket, de ha szeretnétek, ide is bemásolom a bikkfanyelvű választ is.
A Petőfi gimnázium (Bp.) honlapjáról:
A szóbeli felvételik beosztásáról
Tisztelt Szülők! Nem tudjuk addig kiírni a szóbelik beosztását, amíg az OH adatbázisa meg nem nyílik. Az pedig még biztosan nem nyílik meg egy ideig, mert ma (február 19-én) van a jelentkezés határideje. Csak azt oszthatjuk be felvételire, aki szerepel az OH adatbázisában. Maga a beosztás is időt vesz igénybe. Türelmet kérünk, bármilyen nehéz is türelmesnek lenni.
Az iskolák honlapján nem találtam említést a bizonyítványokról. Csak feltüntették volna külön tételként, ha igénylik, nem?
Egyedül a 3.ként megjelölt suli kért plusz egy tantárgyat a mindenhol kötelező 5 mellett, és azt viszont nem írtuk be. De remélem, mivel 3.helyen van ez az iskola, nem is lesz szükség korrigálásra...
:)
Meglepo volt, hogy ilyen gyorsan kiderul, ki mehet szobelizni, ezert gondoltam, hogy nem a legjobb valahany gyereket hivjak be, hanem masok a szempontok.
Lehet, hogy jobb is volt, hogy nem volt státuszjelzőnk, amin idegesítsük magunkat?
Csak képzeljétek el a györi ügyintézőket, ahogy hétfő reggel a borítéktornyok labirintusában benavigálnak az íróasztalukhoz és nekikezdenek a mai penzumnak! És nem hibázhatnak.
A feladás időpontja számít. Ha ma éjfél előtti, akkor jó. Győrnek áprilisig (ideiglenes listák nyilvánosságra hozása) van ideje a feldolgozásra. Addig - sőt előbb - végezni fognak.
A korábbi években is hasonló volt a menetrend, csak nekünk még XX. századi szülőknek kézzelfoghatóbb papír alapon.
Szia Zsezse26!
Én is ajánlott elsőbbségivel adtam fel 8-án, és még mindig nincs feldolgozva. :(
Amúgy meg ha sehol nem írják, hogy tértivevénnyel kell feladni Győrbe, akkor ne izguljon az, aki nem így tett. Az iskolák sem úgy adják fel, mégis odaér előbb-utóbb.
Azt már írtam, hogy az itteni sulik hajlamosak utolsó nap simán feladni, ezért volt gyerek, akit nem osztottak be szóbelire, de megoldódott pár telefonnal.
Sziasztok mindenkinek!
Én is 15-én csütörtökön adtam fel tértivevénnyel. A postakeresőben beírva a számokat az utalványról tegnap még csak az látszott, hogy itt a postán feladtam.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?