Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia,
Szerintem ez több, mint elég. :-)
Szerntem pont valami ilyesmi az, amire a száraz számokon kívül kíváncsiak lehetnek.
Köszönöm!
Ha konkrét kérdéseid lennének, úgy egyszerűbb lenne. :-)
A lányom szerelmes az iskolába. Úgy kell onnan kirobbantani. Néha csak azért hívom fel du, hogy rákérdezzek, elindult-e már végre haza. Az osztálya 32 fős, ebből kb 6-8 a protekciós, akik messze szóbeli ponthatár alatt írták a központit. És ue a helyzet a másik 2 osztályban. Ez senkit nem érdekel, mert ugyanúgy teljesítenek. Rengeteg suli utáni elfoglaltság jellemzi ezeket a gyerekeket, és simán tudják iskola mellett csinálni. Engem az nyűgözött le, hogy a lányomnak, aki más nyelveken beszél és az angolt teljesen kezdő színtről kezdte, az angol tanárnő ajánlotta fel, hogy lenne-e kedve bent maradni néha, hogy ő felzárkóztathassa. És most heti egyszer egyedül a lányom miatt marad ott a tanárnő. Attól függ ki milyen általánosból jön, több-kevesebb időbe telik, hogy megszokja a gimi ritmusát. Tanulni kell. Házi is van bőven. Vasárnap du sem szégyellnek a tanárok e-mailt küldeni feladatokkal :-D, de a lányom szombaton már a hétfőt várja! Mit mondjak még? :-)
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni? A Kecskeméti Katona Gimibe tavaly mennyi pont kellett a bejutáshoz az írásbelin?
Szia,
Két ismerős is a Trefortot célozta meg.
Lenne kedved írni pár sort róla?
Szia!
Köszi az infót, azt esetleg lehet tudni, hogy milyen feladatok voltak általánosságban?
A suliban nekem magyarra csak annyit mondtak, hogy szituációs gyakorlat lesz, de én ezt egy kicsit keveslem. Matekból hány példa volt tavaly, magyarból volt szövegértés is. Előre is köszi szépen!
Lehetőleg országosat :):):)
Amúgy én is :) Abban is érdekeltek vagyunk.
Óbudai Árpád Gimnázium eredmények a honlapon!
Statisztika: [link]
Hatodikosok:
Magyar nyelv átlag: 28,7 pont
Matematika átlag: 26,0 pont
Összpontszám átlag: 54,7 pont
Nyolcadikosok:
Magyar nyelv átlag: 32,4 pont
Matematika átlag: 25,6 pont
Összpontszám átlag: 58,0 pont
Keszthelyi eredmények
Én csak arra reflektáltam, hogy poroszos lenne az iskola. Ha jól rémlik, 2016-ban pont a Herman indította el a tiltakozást a folyamatos reformok ellen. Azért nem a poroszos iskolára jellemző,hogy elsőként fellázadna a hatalom ellen.
Persze, biztosan vannak gyengébb tanárok, meg néhány keményvonalasabb tanerő, de magára az iskolára szerintem nem jellemző.
Székesfehérvár, Teleki Gimnázium, 6 és 4 osztályos:
6. osztályos átlag:
matematika:29,0
magyar:32,7
8. osztályos átlag:
matematika:22,1
magyar:32,6
Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat!
Még annyit a Balassiról, hogy nagyon örülünk, hogy azt választottuk írásbeli helyszínként. Persze nem tudom, máshol mi lett volna, de ez nagyon jó volt: maga a vizsga is korrekt, barátságos hangulatban zajlott, és a javításnál is nagyon korrektek voltak, csak azért vontak le pontot, amiért kellett. A fogalmazás külalakjára pl. én nem biztos, hogy számítottam volna az 1 pontra, de ők megadták. :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?