Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Megtaláltam
Szerintem esély mindig van rá. Pár pont mozgás szokott lenni. De függ az iskola, tagozat népszerűségétől is.
Addig fog folytatódni a tendencia amíg a szakgimik/szakközepek színvonala nem kezd el javulni. Amelyik jó, oda most is szívesen mennek a diákok.
Réka,
az OH által most megjelentetett ideiglenes adatokat be fogod tenni a 2019-es statisztikába (kördiagram), vagy csak majd a végleges adatokat?
Nehéz megjósolni, mert attól is függ, melyik ponttartományról van szó, és milyen szakról, meg persze az iskolák népszerűsége is változik.
A 75 pont feletti tartományban talán minimális csökkenés lehet, de inkább hasonló ponthatárral számolnék, mert a szokásos pontszámnövekedési trend ezt lenyelheti.
Alapvetően az anyanyelvi írásbelik lettek rosszabbak, a matek hasonló, ez is bonyolítja, mert reál szakokon ez más eredménnyel járhat, mint humán szakokon (pláne, ahol súlyozzák az írásbeliket).
Az Oktatási Hivatal honlapján elérhetőek az idei átlagok és az eloszlás 90%-os feldolgozottság mellett.
Az OH-nál használd az intézménykeresőt.
Állíts be a képzéstípust és a régiót, aztán kilistázza.
És akkor a teljes féléves anyagot átölelő sok oldalas, szűk pontozású TZ-kről ne is beszéljünk. Mint az egyetemi ZH-k.
(Na jó, ez már gimiben és főtárgyból, és végül is a továbbtanulásra felkészítés a gimi dolga....)
Sziasztok!
Hol lehet megnézni az összes 6 osztályost Bp-en és Pest megyében? Nem a rangsor érdekel, hanem a teljes lista, de sehol nem lelem.
Köszi.
Látom méhkasba nyúltam a tegnapi kérdésemmel. :)
Sokan írtatok, mindent visszaolvastam.
Tényleg sehogy nem igazán jó a felvételi rendszer, bár nem tudom mi lenne igazságos.
Tényleg nem lenne jó az sem, ha túl könnyű lenne a siker érdekében, mert nem mérné jól a különböző szintű gyerekeket.
Az osztályzással meg az a baj, hogy nálunk is 20-30 pontos röpdolgozatok vannak, sokszor van hogy 2 hiba már négyes...Némely tantárgyból alig van osztályzat/félév, míg pl. matekból vagy 12-13 osztályzat/félév.
2 pdf nyomtatási lehetőséget ajánlott fel és csak az egyiket nyitottam meg, ez meg a másikban volt:)
Köszi a gyors, segítőkész válaszokat:)))
Köszönöm a gyors választ!
Amin csak adott iskola szerepel, azt honnan nyomtatom? végig vittem a kifir jelentkezéstd, de csak 1 oldalt enged nyomtatni, azon meg a kp-i győri adatok szerepelnek csak.
Vki tapasztaltabb segítene? A központi jelentkezési lapot küldöm Győrbe és minden egyes iskolába is nyomtatok egy példányt? Az nem baj, ha azon látszik az általunk megjelölt iskolák sorrendje?
Tehát látják "B" intézményben, hogy nekünk az első helyen "A" intézmény szerepel...stb.
Előre is köszi:)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?