Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hívd őket, lehet adminisztrációs hiba. Ismerőst a VPG nézte be, utólag jött rá a suli, telefonon hívta a szülőket, hogy ad időpontot. De akkor is volt gubanc, mert a nyelvi felmérő kimaradt, s így a nyekes osztályba nem tudták rangsorolni.
Meg olyan is volt, aki elírta a tagozatkódot, s amikor megjött a végleges eredmény, volt nagy csodálkozás.
Sziasztok!
Szerintetek ha nem látom a Neumann listáján a két szakukra is jelentkezett gyerekem azonosítóját, akkor no para és hívjam fel őket?
Jó, tudom, hogy no para és hívjam fel őket, de volt már valakinek ilyen?
A Petőfi meg kirakta az OM azonosítókat, mondván hogy a neveket nem lehet az adatvédelem miatt, majd mellétette a jelentkezési lapon megadott jeligéket. 😊
Ezt virtuálisan tettétek vagy a valóságban is ismeritek egymást? Mert én konkrétan a nemekre is csak tippeket kockáztatnék meg. :) Na jó, van akiét tudom.
Igen, aztán sokszor „összedugtuk a fejünket” Leviával és Virgiliusszal is, kutatva a pontszámítási módokat.
Múlt héten voltunk egy olyan szóbelin ahol még a termekre kirakott listákon is OM azonosítókkal szerepeltek a gyerekek.
Az még csak egy excel tábla volt, fix adatokkal. Te kezdtél dinamikus táblázatot fejleszteni. :)
Az őskalkulátor a comagna.com elődje volt. Mikor felmerült az ötlet, egyszerre kezdtünk el táblázatot csinálni. Te az enyémet egészítetted ki, de közben itt voltak a profik is, Gligeti meg Réka. De nem gondoltam volna, hogy az a táblázat lesz megadva forrásnak.
Az ám, az ősexcel. :-) Talán 2015-ből??
Ahogy írtam az előbb, az őskalkulátor GLigeti ötlete volt. Az őstáblázat pedig Karotté. :)
Én úgy emlékszem, hogy a te kalkulátorod előbb volt meg, de nem számolt hozott pontokkal, én csináltam talán először olyat, ami azt is számolja, aztán bővült a tiéd -- és lett minden szempontból sokkal jobb, több adattal, statisztikával, fórumgyűjteménnyel...
Valóban, már a nyílt napon, illetve a neten is fent vannak, lehet velük ismerkedni :-)
Én is azon nevettem, h az első 3 suli, ahol kiírták a szóbelit, ahol érdekeltek voltunk vagy kiírta a nevet, vagy az OM azonosítót használta, pedig direkt írtunk jelszót. :)
A kisfiam és két kis osztálytársa is máshol írt hasonló okok miatt. Mindhármukat behívták szóbelizni.
Nem. Arra gondoltam amit Réka megosztott itt a főrumon. De ezek szerint nem az volt az ős.
Őskalkulátor. Karottéra gondolsz?
Én nagyon hálás vagyok mind a táblázatokat létrehozóknak és kezelőknek, mind a lelkes szülőknek, akik megosztják, h náluk hogy volt a szóbeli, vagy mit hogyan intéztek! Ezek nélkül teljes ködben tapogatóznánk ebben az agyonbonyolított, nehezen átlátható, még látszatra sem gyermek/szülőbarát rendszerben. Mindenkinek köszönet!
Szia!
Nem tudom, hogy hogy kell megnézni a számolást.
Én a képletet nézem a felvizsga.eu-n.
Végig azt használtam, és nagy hasznomra volt.
Köszönöm!
Sokan írtunk máshol, mert a Radnotiban nagyon nagy a tumultus, és nekünk messze is van. A fiam és a haverja is bejutott szobelizni, mindketten máshol írtak.
Ügyes!:) Biztosan minden rendben lesz! :)
Ki tudja? Tavaly olyat is láttam akik kirakták névvel és mellette ott állt az oktatási azonosító. Nem tudom hogy szabályozza-e ezt valami vagy csak a sulik saját belátására van bízva.
Asszem, másról beszélünk.
GLigetinek is van egy pontszámolója, ott most néztem, úgy tűnik, még nincs átírva az idei pontozás. Gondolom, ezt nézted:
[link]
Ez pedig a felvizsga.eu kalkulátora, én erről beszéltem, légy szíves, ellenőrizd, hogy jól számol-e:
[link]
Ezek szerint pénteken találkozunk, reméljük jó kedvükben lesznek a vizsgáztatók :-)!
Igen, az Árpádos Gólyanap nagyon jó, ne hagyjátok ki...Meg az Árpád amúgy is az egyik legtranszparensebb iskola. Toldyban ez mindig lutri, illetve mi tavaly nem voltunk a nyílt napon, de tudtommal ott sem mutatják még be őket...Jelenleg nekem nincs infóm róla, de mi még annyira "bennfentesek" sem vagyunk.
A táblázat pedig szuper!! Köszönjük.
Egy lényegtelen kérdés...hogy van az, hogy egyes iskolák azt írják, hogy nem írhatják ki a teljes szóbeli beosztást azonosítóval sem mások meg simán kirakják a listát nevekkel?
Szia!
Ha az Árpád matek számokra viszem a kurzort, akkor a képlet 2x matek + 2x magyar.
Én csak ezt néztem.
Mindegyiknél így van.
További ajánlott fórumok: