Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A szóbelik margójára....😁
5 szóbelin van túl a fiam. Tudom, hogy mindenki tökéletesnek látja a sajátját, de most, hogy minden egyes szóbeli után azzal jött ki a Kisfiam, hogy “Engem itt imádtak.”, megfordult a fejemben, hogy talán valamit túltoltam a nevelésében. 😂😂😂
Értem , köszönöm!
Azért kérdezem, mert ha nagyon nincs már türelmünk várni az ideiglenes listára, akkor itt vagyunk vagy tízen akik ( vagy 1 vagy valahány adok helyen érdekeltek) már egy saját kis sorrendet összerakhatnánk , hogy kicsit megnyugodjunk ⁉️
Szia!
Boglarka11 kérdezte ezeket.
Annyit még hozzá tennék, hogy a plusz tagozat betevés létezik, de ha ott más volt a szóbeli, és azon nem volt valaki, akkor ahhoz nem lesz meg a pontja.
Üdv.
Szintén.
De több más is képben van. Többek között a Berzsenyi specmat. Itt elsősorban az a dilemma, hogy mi történik, ha időközben a srác elveszíti az érdeklődését a matek iránt.
Van valakinek a konkrét tapasztalata? Esetleg olyan akinek gyermeke már sokadéves ott? Nagyon megköszönném, ha írna egy-két tanácsot, leírná a tapasztalatait.
Mi az idén nem felvételizünk! Utoljára 3 éve volt részem ilyen luxusban. 🏖
De mindenkinek nagyon szukolok!
mi nem :)
nálunk Radnóti, István, Fazekas játszik
Mi is :)
meg még Trefort és Fazekas is, de a gyereknél most az Api van az első helyen
Bocsi , elvesztettem a fonalat ...
Ki az aki Api 6 osztályosban érdekelt?
Ridamama( komm)
Eleonóra 123
Kicse?
Volt itt szó a top gimik összehasonlításáról, egy kis adalék a témához. Négy gyerekemből három túl van a középiskolán, a két nagylány a Fazekasba járt (az egyik a természettudományos osztályba, a másik a társadalomtudományosba). A nagyobbik fiam az Eötvös emelt matek-angol osztályába járt. A legkisebbel csináljuk most a felvételiket.
A Fazék jó suli, írtam itt már korábban a tapasztalatokról, de nem mindenkinek való, a teljesítménycentrikussága miatt. Az E5 ugyanez, csak pont fordítva, aki jó eszű, de nem annyira szorgalmas, az ne az Eötvöst válassza. A nagyfiam remekül érezte magát az Eötvösben, rengeteg program, de tankönyvet nem sokat láttam a kezében a 4 év alatt. Utólag úgy látom, hogy neki egy hagyományosabb értékrendű rendszer (pl István) jobb lett volna. Az Eötvös nyelvoktatása sajnos ámblokk nem áll a helyzet magaslatán, pedig mi tényleg próbálkoztunk, csoportváltás, nyelvváltás, minden volt. Végül ciki, de különtanár kellett a nyelvvvizsgához, ami persze a statisztikákban a suli érdeme. Magyarból olyan tanárnőt kaptak, aki nem a tananyagot tanította, hanem beszélgettek mindenféléről. Szégyellem, de mint kiderült, a fiam akkor hallott először Kassák Lajosról, amikor a legnagyobb megdöbbenésére ezt a tételt húzta az érettségin, lila gőze nem volt, ahogy az kicsoda. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, amikor a szöveggyűjtemény segítségével csak kidumált magának egy négyest így is. Az unokaöcsém tavaly végzett a Trefortban, sokkal jobb tapasztalatokkal, így nekünk most a Trefort a favorit. Ezt a sulit látom a jó ötvözetnek a teljesítménykövetelmények, a diákprogramok, a jó színvonalú oktatás és a minőségi nyelvoktatás tekintetében.
A fiam legjobb barátjának a bátyja most 10-es az API-ban, és ők nagyon megbánták, hogy azt választották, mert a srácot kb. mindenhová felvették volna. Mesél sok mindent, azt mondja, hogy a nagy marketing mögött a valóság nagyon nem olyan, de ezt nem tudom megítélni, mert nem a saját gyerekem. Az unokaöcsém most a BME-n elsőéves és azt mondja, hogy az Istvánosok hasítanak főleg, az elhelyezkedése miatt viszont az István nálunk eleve nem játszik.
Gratulálok minden ügyes gyereknek és ügyes szülőnek, akik már örülhetnek.
A Radnóti egyenelutasító levelét, amit február 25-én dátumoztak, 27-én adták fel, tegnap március 6-án dobta be a postás, egy hét alatt sikerült a Magyar Postának, itt Zuglóban.
Erre gondoltam
Ezen az oldalon ezt elég jól elmagyarázzák:
Igen, ez létezik. Ilyenkor lehet előre-hátra sorolni iskolákat. Ha az áhított sorrend a szóbeli tapasztalatok tükrében nem változott, akkor nem kell hozzányúlni. Ha viszont megváltozott az álomsuli, azt ebben a két napban lehet az elektronikus rendszerben előresorolni. Vagy utolsó helyre tenni azt, ami elásta magát. :D Utána nyomtatni, aláírni, postázni Győrbe. (Úgy emlékszem, ezt tudod, de azért: csak azért, mert az álomsuliban nincs biztos bejutó helyen, a kevésbé vágyottban meg igen, NEM kell sorrendet változtatni. A biztos helyet így sem bukja el, ha viszont valaki azt hozza előre, akkor az esélye is elmegy, hogy az álomsuliba kerüljön be)
Ez így érthető?
Ja, tagozatmódosítás: elméletileg létezik, de úgy tudom, nagyon kevés iskola engedélyezi ténylegesen, hogy bárki plusz tagozatot vegyen fel.
Ezt tegnap szedtem le az egyik iskola honlapjáról.
De még más is szóljon ehhez hozzá legyen szíves!
Minden felvételizőnek lehetősége van egy alkalommal módosítani a megjelölt iskolák és tanulmányi területek sorrendjét. Új iskola már nem jelölhető meg, de az eredetileg megjelöltek esetében új tanulmányi terület felvehető. A sorrend esetleges módosítása az Oktatási Hivatal honlapjáról elérhető KIFIR elektronikus adatkitöltő programmal előállított „módosító adatlapon” lehetséges, amit 2019. március 25-ig kell a győri Felvételi Központnak eljuttatni. A program a módosító időszakban, azaz 2019. március 21-22-én lesz elérhető.
Tapasztaltak, segítsetek!
Az ideiglenes listák közzétételét követően a sorrendmódosítás elektronikusan történik vagy megint Győrbe kell postázni?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?