Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Gratulálok! Készülés nélkül ennyit írni. Hűha. :)
Tényleg érdemes lehet 1-2 szóbelit megpróbálni, hogy szokja az ilyen helyzeteket.
Nekünk pozitív meglepetés volt, nem mertünk semmilyen várakozással élni.
De persze nagyon örülünk neki. Remélem, ez meghozza a kedvét a készüléshez majd hatodikban.
Köszönöm. Ő is nagyon örült neki. Kis önbizalomlöket.
Sajnos nem tudom a statisztikát, a férjem volt bent, és hát persze, hogy elfelejtette.
Hátha valaki más szemfülesebb volt!
Gratulálok a fiúnak, nagyon szép! :)
nem tudod véletlenül a Szt. Imrés statisztikákat, nem volt kiírva?
Sziasztok! Nekünk is megvannak a pontok (6 oszt), sajnos nagyon elszúrta a matekot a fiam :(( 35 pont, magyar 38. Tudom, hogy ez nem rossz egyáltalán, de nekünk a specmat lett volna a cél....szerintetek ennyivel összejöhet még a szóbeli? Ha nem, érdemes lehet elmenni valamelyik erősebb gimi matektagozatára? Melyikbe? Az általánosa nem gyenge, de már nagyon utálom és a gyerek tényleg nagyon "kocka", versenyeken remekel, egyesületeben sakkozik....
Hókatica, már biztos Nálatok is megy a matek, nincs tipped mennyivel mehetnek lejjebb idén a behívási határok? Ti hova készültök? Sajnos hozott pontból is vesztettünk párat :S
Köszi!
Hát vannak versenylovacskák is, de aki nem akar az nem megy. Itt ezt nem erőltetik. Gyerekközpontú, pezsgő közösségi élettel.
A verseny a bejutásért van, az viszont elképesztően éles.
Szt. Imrében is ma lehetett megnézni. A férjem volt, így fogalmam sincs, volt-e átlagpontszám vagy bármi más kiírva-
A gyerek magyarból várokozás felett írt (45), matekból az alatt (40).
Mi nagyon megdicsértük, hiszen készülés nélkül ment el az írásbelire. (Nem akar elmenni, mi sem tartjuk érettnek, és jól is érzi magát az osztályában)
Most apa és a tanítók is javasolják, menjen el néhány szóbelire, ha már van esélye, hogy behívják. Visszahúzódó, szorongós gyerek, a tét nélküli egy-két szóbeli segítene neki abban, hogy 2 v. 4 év múlva kicsit több magabiztossággal menjen majd élesben.
Van benne ráció. Ha van kedve szóbelizni, jelenteztetjük.
Igen, mi a Balassiban írtuk, egyszerűen mert közelebb van:-) Viszont oda nehéz nekünk a logisztika, mert bár közelebb van, de nekem nem esik útba a napi ingázási irányomban, plusz még marad egy általános iskolásom a jelenlegi suliban, ami szintén nem abba az irányba esik.
6 osztályosnál már más lenne a helyzet, mert oda önállóan jár, de itt még nem, szóval a napi odajutáson is nagyon el kell gondolkodni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?