Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A javitókulcs alapján én megadnám!
" Minden, tartalmában helyes választ el kell fogadni." Amit írt az tartalmazza ezeket és a szöveg alapján is megfelelő..
Sziasztok,
Elte Radnótiban negyedik osztályosok esetében maradt az utóbbi pár évek szóbeli felvételi módszere (egyszerre több gyerek, inkább játékos, stb)? Ugyanez lesz idén is?
Tavaly is vontak le ugyanezért pontot valakitől.
Az én fiam is azt írta a 8. felvételi 2. feladatában, hogy a fülén jön ki. Én megpróbálom megfellebbezni. Igaz, hogy szótárban nem szerepel, de rengeteg netes találat van rá, könyvben is szerepel a kifejezés (Huszár András fordítása: Szellemek a fejben) stb. Egy próbát megér. A nyelv egy dinamikusan változó dolog, nem statikus és ez a kifejezés láthatóan beépült már a köznyelvbe. Megpróbálom ezekkel a találatokkal alátámasztani, veszíteni valónk nincs szerintem.
Minden gyerek fejlődési üteme más, de 14-15 éves korukra, amikor élesben megy a felvételi a legtöbb megérik. Ráadásul a felvételik közül a nyolcadikos támaszkodik leginkább a tananyagra, a 8 és 6 osztályos tele van nagyon elgondolkodtató feladatokkal, mert a kis zseniket keresik. A 8-os felvételi némi szorgalommal, céltudattal és gyakorlással teljesíthető. Ha meg épp nehézre sikeredik, akkor másoknak is az.
Köszönöm. Már le is töltöttem. Közben ugyanilyet találtam egy másik iskolánál.
Ugye ilyen esetben, mivel a szakgimiben reklamálom meg a pontot, nem kell borítékba tenni meg ilyesmi, mert azt elvileg néhány napon belül úgyis ott a szakgimiben felülvizsgálják?
Én is így tudtam. Valamiért ott nemcsak 1 levél.
ja és külön kellett kitölteni egyet-egyet a magyarra és a matekra
Sziasztok !
Az előbb említett észrevételezés kapcsán szeretném megkérdezni a véleményeteket.
A nyolcadikos magyar feladatsor 9. feladatáról van szó.
A szövegben ez állt:
„ Az olimpiai zászlón található öt karika összefonódása az 5 kontinens sportolóinak
találkozását szimbolizálja. …
Az öt karika jelképezi magát az 5 földrészt is: a sárga Ázsiát, a fekete Afrikát, a kék Európát, a piros Amerikát, a zöld Óceániát.”
A 9. feladat e., pontjában 2 példát kellett írni. Lányom az 5 karikát írta egyik példaként és az elem jelentéséhez ezt írta: " az öt kontinens sportolóinak találkozása"
Erre a feladatrészre 0 pontot kapott. A javítókulcsban az szerepel, hogy 5 karika-5 kontinens.
Szerintetek érdemes azzal érvelni, hogy a gyerek a szöveg alapján írta amit írt, vagy hiába írta bele a válaszba, hogy 5 kontinens, mivel sportolóinak találkozása is szerepel, így már nem fogadható el a válasz?!
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
Szia, Zrínyi gimi oldaláról le lehet tölteni. Én egy másik suliban tettem észrevételt, A4-es lapon, mert azt kérték, de a helyszínen egy ugyanilyen nyomtatványt kellett kitöltenem.
[link]
Én nem hallottam még ilyen adatlapról, úgy tudtam a szülő ír egy levelet, indokol és ennyi alapján el tudják dönteni.
Én felhívnám az OH-t.
[link]
Most néztük meg az unokám felvételijeit. Vácon a Madáchban.Képzeljétek magyarból pontot vontak le neki, mert a fogalmazást tegezö viszonyba irta. Meg áll az eszem
Sajnos helyben nem lehetett, az OH honlapjára hivatkoztak. :(
Ugye. Nem értem, ők miért nem emlékeznek...
Ott, helyben nem lehetett szóban megkérdezni?
Én nem tudok központi formanyomtatványról, esetleg a sulioldalán nincs sajátja, ha már azon kérik?
Csak átlagokat írtak fel a táblára, más semmit.
Illetőleg azt, hogy 19 nyolcadikos írt náluk, de ott nem adtak meg átlagot.
Szia! A Deak Teri 8 oszt.-nal nem tudod veletlen, csak az atlagokat mondtak meg, vagy van esetleg valami lista, vagy eloszlas abra az eredmenyekrol kiteve?
Sziasztok !
Most voltam nyolcadikos lányom feladatlapját megnézni. Nem rossz, de reklamálnék 1 vagy 2 pontot.
Viszont nem találom a neten a formanyomtatványt ami a KIR/KIFIR oldalán van valahol. Valaki tudna küldeni linket? A suliban ahol írta a gyermekem, azt mondták formanyomtatványon lehet reklamálni. Előre is köszönöm.
Dunaharszti Baktay Gimnázium 8. osztályos átlagok:
matek: 19,81
magyar: 23,63
Azt nem tudom hányan írtak ott pontosan, olyan 350-400 körül.
Matekből én készítettem fel a lányomat, úgy hogy szerintem és ha jók az alapok, akkor csak idő, meg rutin kérdése. És ha elsőre nem értette, akkor megpróbáltam másképp elmagyarázni. Én mindig jó voltam matekból, de gyakoroltam is sokat.
Réka,
VII. kerületi Madách irásbeli
[link]
37 fő és átlag 69,22
Ne aggódj, minden gyerek sokat fejlődik alapból is hatodikra, nyolcadikra, felkészüléssel meg pláne. PA hatodikost 76 pontra írta, akkor ez nem volt elég a topgimnáziumokra, de gyengébbe mehetett volna. Most a nyolcadikos eredményét még nem tudjuk, de az biztos, hogy a gyengébb magyarból, helyesírásból 2 év alatt sokat fejlődött.Ha mindenképpen a gimnázium a cél, akkor a hatodikost már élesben kell megpróbálni, nagyon sok tapasztalatot lehet szerezni. És nem tudom ki hogy van vele, de nekem az a véleményem, hogy a kevés zsenitől eltekintve igenis készülni kell, a tananyag, meg az elvárás ég és föld. Mi oldottunk meg 3 ismeretlenes egyenletet a hatodikos feladatok között, miközben az egyenleteket csak most tanulták nyolcadikban.
Ha ugyanannyi utazási idő, akkor azért a Szent István legyen az első (szerintem). Meg fog érni akkorra a gyerek az utazásra, hidd el. Az még 8 hónap. Én nagyon sok hasonló korabeli gyereket látok ingázni reggel is, délután is, metróznak, HÉV-eznek, gond nélkül (ja, és közben még arra is marad elég figyelmük, hogy a telójukat nyomkodják:-)
Köszi, úgy érzem, hogy a fiam 4. osztályban olyat írt, amiben benne volt a potenciál (inkább matekra készültünk), viszont a lányommal anyósom, aki matek tanár foglalkozott, azt mondta, hogy ügyes, jók az alapok, de amit sikerült produkálnia az egy nagy semmi. Nem tudom, hogy ez mitől lenne jobb később... (elírtam korábban, a fiamat 6 osztályosba 38-44 ponttal vették fel).
Tavaly kirakta elotte, lehetcsak 1 nappal korabban, de tuti kint volt...
Köszi az információt. Igazából nekünk mindkét suli kb. 50-60 perc utazást jelent,csak nagyon nehezen engedném el Budapest Belvárosába a gyereket hetedikben. Bár lehet ez hülyeség, de a Szerb azért nyugisabb környéken van, így azt írnánk be első helyre. Bár úgy tudom ezen lehet majd még egyszer módosítani.
Szia!
Van addig 2 év, ne add fel, ne aggódj!
Tavaly gyenge iskolából indulván decemberre jöttem rá, hogy a gyerek azért nem tudja a feladatlapokat megoldani, mert még a kötelező tananyagot sem tanították meg neki. Decembertől januárig készítettem fel, és 76 pontot írt. Most boldog gimnazista.
Szóval remény mindig van :)
Köszönöm, ez nagyon jól hangzik, mondjuk nem tudom, hogy egyáltalán mennyi lesz a szóbeli behívás alsó határa, egyáltalán beleesünk-e, de jelentkezni végül is nem kerül semmibe, aztán majd meglátjuk.
Sziasztok!
A Deák téri 8 osztályos eredményei:
110 diák írta
átlagok
magyar: 35,6
matek: 35,7
össz.: 71,3
Sok szerencsét kívánok mindenkinek!!!
Szeretnék tapasztalatokat kérni. Van egy lánykám, aki próbaként megírta a felvételit és nagyon gyengén sikerült felkészülés mellett. Neki kevés volt az idő. Kicsit aggódom, hogy a lányom ilyen teljesítménnyel majd 6. vagy 8. osztályban nem fog tudni olyan eredményt produkálni, ami egyáltalán gimnáziumba elég lesz. Van olyan közöttünk, akinek hasonló volt a tapasztalata 4. osztályban, de később már minden klappolt? (kiegészítés: A fiammal is ugyanígy megírta 4. osztályban 2017-ben, neki 22-40 pont lett szintén felkészülés mellett. Élesben tavaly 6 osztályost írt, 36-44 ponttal be is került a vágyott gimnáziumba.)
További ajánlott fórumok: