Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Mert az egyik (55) az Oktatási Hivatal által közzétett hivatalos tavalyi átlag, amiben az összes megírt hatodikos dolgozat eredménye benne van.
Az idei sorban az 57.55 pedig azon sulik TAVALYI átlaga, akik alatta szerepelnek az oszlopdiagramon. Ezekben az iskolákban valamivel az országos átlag fölött teljesítettek tavaly a gyerekek, ezért nem egyezik a két szám.
Á bocsi!
Leesett. Az idei eddig felsoroltak arányaiban mutatja a tavalyi átlagot.
Igen, azt értem, hogy még hiányzik pár iskola.
De miért van két különböző 2019-es átlag?
Az egyik a tavalyinál 55, a másik a mostani táblázatnál meg 57.55.
Ahhoz szerda délutánig írásban kellett volna panaszt tennem a sulinál. De az a helyzet, hogy a 64 pont+max bizi elég lesz neki bőven oda, ahová mi célzunk. Az egyetlen olyan iskola, ami igazán tetszett neki, de az írásbelije után nem reális, az a Toldy lett volna, oda viszont a 66 is karcsú lenne, attól tartok. És mivel nem is gondolom, hogy jobb helyen lenne ott, mint az első helyre soroltban, így nem küzdöttem annyira.
De mondom, tényleg furcsa volt a fickó, az AKG-ban meg különösen nem számítottam erre:D
Ez valami hihetetlen.
Nem akartok továbbmenni a fellebbezéssel? Az rendben van, hogy nem “ütés” volt, de a kérdést megértette, jól érvelt. Nehogy már a szóhasználatba kössenek bele! Ami a kérdés volt, arra jó, adekvát választ adott.
Nem értek valamit.
Réka táblázatában 2019-ben, országos átlag: 55 pontot írt a kördiagrammnál.
A 2020-nál pedig 2019. országos átlag: 57.55 pont.
A műfaj mese volt, ugye?
Most akkor jól értem, az a tanár azt állítja, hogy a mesében csak létező dolgok vannak?! Kivétel a tüzes parazsat evő ló, meg a hétfejű sárkány, az égig érő paszuly stb.
Köszi h megnèzted!
Ez a term.ism. vagy a társ.tud. osztàly? Illetve megkèrdezhetem h a szóbelin miket kèrdeztek? Arról sehol nem talàltam infót sajnos. ( azaz nincsenek tètelek az adott tàrgyaknâl, itt sem îrta senki, ês nagy kêrdês h a hatodik 2.fêlêves tananyag hol êr vèget...)
Na, rákerestem és megnéztem, mert persze nem emlékszem: 149 pontja volt, 76. helyről.
Igen, elégedettek, mondjuk mi az általánosból nagyon el akartunk jönni.
Szia, megkérdezhetem hogy mennyi lett az összpontszàma? Illetve h a lista hànyadik helyèről jutott be? Melyik osztály?
Elègedettek vagytok a sulival?
Sziasztok!
Mi tavaly, utolsó pillanatban döntöttünk negyedikes lányommal a felvételiről, így az iskoláknak sem tudtunk annyira utána járni. Én is itt a fórumon olvasgattam a tapasztalatokat. Hálás is vagyok a sok hasznos infóért. Mivel láttam, hogy a Deák téri Evangélikus gimi után érdeklődsz, gondoltam megosztom a saját élményeinket. Igen van áhitat, az adventi időszakban sokat beszélgettek, készülődtek. Az énekkara híres, elvárják, hogy mindenki kipróbálja magát, de nem kötelező, viszont nagyon élvezik. A gyerekek nagyon aranyosak (a nagyobbak is!), abszolút motiváltak, a szokásos iskolai versenyeken túl több csapatversenybe is beszervezték a lányomat. Elvárás azért van, matekot, term.ismeretet szerintem kiemelten kezelik, de nyelvből sem panaszkodunk. Tornaterem kicsi, de télen korizni mennek, utána úszni. Maga az iskola is kicsi, családias, nálunk ez fontos szempont volt.
Ez is nagyon gáz. Szegény gyerek, ha legközelebb is felvételizik, nem mer majd akármit írni, mert mi van ha...
Nyolcadikban az érvelős fogalmazás bizonyos szempontból könnyebb ( szerintem) de abba is bele lehet kötni.
Elnézést. Figyelmetlen voltam, azt hittem még az eredeti kérdést feszegetjük.
Azzal, amit írtál teljesen egyetértek. Éppen ezt írtam én is, és szerintem járna a pont az 5. feladatra.
nem igazán értem a válaszodat. Az egyik (7.) feladatban az volt, hogy húzd alá a hibás szót és írd mellé a vonalra helyesen. Itt járt a pont akkor is, ha a feladat egyértelmű kérése ellenére nem húzta alá a hibás szót, csak leírta jól.
Az én fiam az 5. feladatnál - ahol az volt a feladat,hogy egy táblázatba be kellett írni 6 szó betűjelét (A-F) képző-jel-rag különböző végződése szerint, hibátlanul megoldotta a feladatot mind a 6 szóval, de nem a betűjelet pl. "A" írta oda a megfelelő helyre, hanem magát a szót pl. "hajói". Én ezt nem érzem jogosnak, hogy erre 0 pont járjon a 4 helyett, ha egyszer másik feladatnál elfogadják a máshogy jelölt megoldást is, ha az tartalmilag jó.
A 7-es feladatban, ha ugyanilyen szigorúak lettek volna, akkor 5 helyett 0 pont járt volna annak, aki nem húzza alá a szót, ott mégis megadták...
A csókos-póthelyes témához írok: tavaly a nagyobbik gyerekem jelentkezett hatosztályosba, rossz bizivel, egész jó felvételivel.
Úgy tűnt, hogy nem veszik fel sehova, és aztán június 6-án hívtak a Móriczból (az volt az egyik cél), hogy érdekel-e még minket. Mondanom sem kell, alig kaptam levegőt, értetlenkedtem. Az derült ki a telefonban, hogy visszaléptek többen, és az ideiglenes rangsorban mi következtünk. Senkit nem ismerek a suliban, semmilyen kérvényt nem írtunk, teljesen tiszta ügy volt. Oké, hogy nem top gimi, de van ilyen. Gondolom, utolsó pillanatban is döntenek úgy gyerekek, hogy maradnak az általánosban mégis, vagy ők is pótlistáról bejutnak egy preferáltabb iskolába, és még nyilván sok verzió elképzelhető.
Mi addigra már letettünk róla, hogy hatosztályosba mehet, és nagyon örültünk, és nagyon jó döntés volt a váltás.
Azért írom, hogy tényleg sokiminden történhet, utolsó utáni pillanatban is!! Szóval tényleg a remény hal meg utoljára:-)
Szerintem teljesen adekvát válasz a gyerek részéről. Sőt, lehet, hogy én is ezt írtam volna.
12 éves emberkékről beszélünk. Simán benne van az ő gondolkodásukban, hogy szemet szemért elv alapján intézzék az ilyen típusú problémákat.
Annyira utálom, hogy a diáknak az a feladata, hogy "Találd ki, a feladat kitűzője szerint mit kellett volna tennie/mit gondolt/mi volt a célja/oka stb." Csak éppen nem így van leírva a kérdés...
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?