Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ma véglegesítettük a nyolcadikos lányom jelentkezési lapjait.
Mielőtt kinyomtatta az osztályfőnök, észrevettem, hogy kimaradt két tanulmányi terület, úgyhogy szóltam neki, és felvitte azokat is.
Vannak olyan iskolák, akik nem csak azoknak a tantárgyaknak a tanulmányi eredményét kérik, amelyekből a pontot számítják, hanem valamennyi tantárgyat kérnek feltüntetni. Nekünk lemaradt egy tantárgy (nem egy fontos tantárgy, de a bizonyítványban szerepel), úgyhogy szóltam, hogy vegyük fel azt is, nehogy emiatt érvénytelen legyen a jelentkezés.
Szóval nagyon alaposan át kell nézni, nehogy hiányos legyen a jelentkezés.
Sziasztok!
Pakolgatom össze a 6-os felvételi jelentkezési csomagokat.
Van olyan gimi, ahol csak a központi felvételi lapot kérik és semmi mást.
A Szent István felbélyegzett borítékot is kér, illetve a tavalyi év végi és a most félévi bizonyítványok másolatát.
Az Eötvösbe külön felvételi lapot kell kitölteni, emellett kérik az írásbeli vizsga értékelő lapját is és a félévi bizi másolatát.
Kész káosz, már úszom a sok papírban...
Mivel a központi felvételi lapon nem kell az írásbeli pontszámokat feltüntetni, a többi suliba miért nem kell az írásbeli értékelő lapja? Ha ezt az oktatási hivatal megadja nekik a jelentkezők névsorával együtt, akkor meg miért kell iskolánként jelentkezési lapot küldeni, ha úgyis mindent megkapnak a hivataltól? Értitek ezt?
Pl. így lehet:
1.lépés: regisztráció
2.lépés: Kattints annak a nicknevére, akinek írni akarsz. Majd a felugró ablakban az adatlapjára.
3.lépés Az adatlapon pedig a Privát üzenet gombra.
vagy akár így
1.lépés: regisztráció
2.lépés jobboldalt fent (a fa alatt) van az üzeneteid gomb.
3.lépés ezután „új üzenet küldése”
Szia!
Hogyan lehet privát üzenetet írni? Érdekelne néhány gimiben a szóbeli...
Köszönöm:
TMarie
Igen, a MÁSIK, a Szóbelis honlap minden típusú (4-6-8 osztályos) gimibe jelentkezéshez tartalmaz infót. Bizonyos sulikról többet, másokról (még) kevesebbet. Rajtunk mind múlik, hogy bővül-e... :-)
Priviben jelezze, akit érdekel.
Sziasztok!
Szóbeliről van valakinek valamilyen infója, hogyan zajlik ezeken a helyeken?
Nyolcosztályos kisgimi, Szilágyi és a Koszt.D.- mindkét tagozatán társ.tudi és term. tudi...
Köszi
Ezek szerint tovább enged, ha nem írsz be elsős jegyeket - mivel nincs is?
Akkor könnyen lehet, hogy a történelmet ki kell törölni, az lesz a megoldás. Megmondom neki, hogy próbálja ki, hátha... :)
Szia, elsőben tudtommal nincs jegy, de mivel ez van automatikusan beàllìtva, èn nem töröltem ki ès nem is mòdosìtottam. De egyèbkènt a bizonyìtvànykènt funcionàlò betètlapon vagy valahol a biziben megvan, melyik èrtèkelès melyik osztàlyzatnak felel meg.
A törit èn töröltem, viszont nekem kellenek 2.èv vègi eredmènyek is, egyùttal benn hagytam az 1.evet is. Inkàbb több legyen benne, mint kevesebb :)
Bàr gondolom, egy központi nyilvàntartòval kommunikàl a Kifir ès hozzàfèr a valòs osztàlyzatokhoz.
Vagy naiv vagyok? :)
Szia!Mi is nyolcosztályosba jelentkezünk.A mi választott gimink csak 3. évvégi és 4.félévi osztályzatokat kér..(matek,irodalom,olvasas,köri,ének).
Nem minden tantárgyat,és nem elsőtől!
Biztos hogy nektek ezt kérik?
Illetve tudod törölni a törit és tudsz felvenni tantárgyakat.Kínálja is a program.
Nemrég végeztem én is a kitöltéssel..
Remélem tudtam segíteni!
Sziasztok!
Valószínűleg volt már, csak engem nem érint és nem figyeltem, mert a nyolcadikos felvételihez gyűjtöm az okosságokat jó előre :)
Szóval az egyik barátnőm negyedikes kisfia nyolcosztályosba jelentkezik. A jegyei beírásánál akadtak el. Beírta az összes jegyét, de elsőben nem volt még osztályzatuk, csak százalékos és szöveges értékelés, ezért oda nem írt semmit. Így viszont nem engedi továbblépni, valószínűleg az elsős osztályzatok hiánya miatt, valami olyan hibaüzenetet kap, hogy 'Túl kevés adag (vagy jegy, már nem emlékszem pontosan)'.
Ugyanitt az alsós tantárgyak között megjelenik a történelem tantárgy is, amihez nyilván nem írt semmit, mivel alsóban nincs töri.
Szóval a kérdés, mi a teendő az alsós %-okkal, szöveges értékeléssel. Konvertálja osztályzattá?
Előre is köszi a segítséget! :)
A 8.-osok felvételijét az ált.iskolájuk intézi. A 6.-os és 4.-es gyerekekét a szüleik.
A középsulik azt mondják meg, hogy kit hajlandóak felvenni a jelentkezők közül, de mivel egy gyerek több helyre is jelentkezhet és megfelelhet, a gyerek által a felvételi lapon meghatározott sorrend szerint a központi rendszer fésüli össze az adatokat, és oda veszi fel a gyereket, ahová a pontszáma a rangsor szerint elsőként elég. Az iskolák is a központi rendszerből tidják meg, hogy kiket vettek fel.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?