Középiskolai felvételi (beszélgetés)
8.
Teljesen egyetértek veled.
Azzal együtt, hogy tavaly én is beleestem abba a hibába, hogy túlbiztosítottam magunkat. Jövőre már okosabb leszek.
Ezt mindenkinek írom:
Talán azoknak nehéz akik gimibe és technikumba is jelentkeznek, mert utóbbiakról nem igazán lehet tudni, hogy hova hány ponttal "szoktak" bejutni.
Viszont tényleg fölösleges 4-5-6 olyan iskolát/tagozatot beírni ahova a vitt+írt pontokkal és egy közepes szóbelivel (pláne ha elbeszélgetős)számolva az előző évek utolsó bejutó pontszámánál a gyereknek 12-15 ponttal többje lenne. Amikor átlagosak az írásbelik pontjai akkor nem jellemző, hogy egy iskolában hirtelen ennyit emelkedik a ponthatár. (Bár ha jól emlékszem a Kőrösiben orosz kéttanon emelkedett 2019-ről 2020-ra 8-9 pontot. Gondolom a nyelv népszerűsége miatt.)
Nem a tavalyról van szó, egyértelműen az aktuális hírek vannak fenn a gimi Facebook oldalán.
Tavaly 2500 fölött volt, nyilván vannak benne olyanok, akik akár az összes tagozatot beírták.
8.
Ezeket a Teleki adatokat hol publikálták? A honlapon nem találok semmit.
Érdekelne, mert mi nem mentősulinak szántuk.
Magas lesz idén is a Radnóti 4.-es, az én tippem 84.
hatosra nem is merek tippelni. .)
Azt értem én, hogy mentősulinak szánják sokan, de nekem ez a 700 irdatlanul soknak tűnik, amikor még le sem adták a jelentkezések nagy hányadát.
Teljesen egyetértek veled, hogy legalább a szóbeliket mondják vissza, amikor már látszik, hogy úgysincs szükség arra helyre. Mondjuk a szóbelik ponthatárát ez még nem befolyásolná, de legalább a felvételi ponthatárt nem tornáznák fel felesleges azok, akik úgyis "magasabb kategóriájú" gimibe mennek.
4.
Gratulálok, szuper eredmény!
A Teleki egy tipikus mentősuli sokaknak, szóval igen.
ezzel együtt, igen, pontosn. ezért kellene maximálni a jelentkezéseket, ha mindenki így tenne, akkor nem csúsznának le többen a lehetőségekről, mint most.
nekünk konkrét 8.-os ismerősünk 3 éve vagy 12 szóbelin hajtotta végig a gyerekét a városon, jóllehet, 90+ pontja vot kitűnővel, E5-től kezdve bárhová mehetett volna a végén. Teljesen felesleges volt feltornázniuk egy csomó suli ponthatárait a jelentkezésükkel, mert ez bőven sejthető volt előre, valamint úgyse ment volna se a Berzsenyibe, se az Imrébe és sorolhatnám.
Szia, lányom osztálytársainak pontjai: 79,78,75,69,60 (még voltak páran, de a többit nem tudom)
Őszintén meg voltam lepve, hogy senki nem írt 80 pont felett. Mi nem felvételiztünk idén, a 6 osztályost célozzuk.
Engem is érdekelne a Petőfi!
Köszönjük, ha van infó és megosztjátok!
Valahol a 2018 és 2019 között tippelek félúton, hajszálnyival a 19-eshez közelebb.
Bár előfordulhat, hogy 1-1 iskolába -a tavalyi alacsony pontszámon felbuzdulva- a korábbinál jóval többen adják majd be a jelentkezést. Ez nyilván az adott helyen az átlagoshoz képest plusz emelkedést eredményezhet.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?