Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Kovászos uborka, mifelénk recept

Kovászos uborka, mifelénk recept

Elkészítési idő 20 perc

A Kovászos uborka, mifelénk hozzávalói:
3 kg kovászolnivaló uborka vagy egy kicsit több

Kapor
Fokhagyma, 4-5 gerezd
Kenyér


A Kovászos uborka, mifelénk elkészítési módja:
Az uborkákat alaposan átmosom. Én egy "oridzsi" mosogatószivacsot szoktam használni, amivel át lehet dörzsölni, hgy ne maradjon szőrös és koszos. Ezt követően a végeket levágom-ha gyanús, megnyalintom, nem keserű-e. Az uborkákat bevagdalom keresztben, majdnem végig, majd a másik oldaláról ugyanígy, az első vágásra merőlegesen. 5 literes befőttes üvegbe rakosgatom az uborkákat hosszában, egészen, amíg majdnem tele nem lesz. Közé szórom a megtisztított fokhagyma gerezdeket, erre egy marék sót és felöntöm hideg vízzel. A tetejére megy egy sercli ( kenyér sarka, vége, attól függ, mekkora darab, és egy nagy csokor kapor, majd lefedem egy nylonzacsival és legumizom. Napra teszem és forgatom (ha nem éri egész nap a NAP :)

Általában, nagy hőségben 2 nap is elég. Amúgy 2-3


Kategória: Savanyúságok receptjei


A kovászos uborka, mifelénk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook