Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kötődés elmélet, szexualitás kultúra hogyan is függ össze fórum

Kötődés elmélet, szexualitás kultúra hogyan is függ össze (beszélgetős fórum)


8. Lávli (válaszként erre: 7. - GoldieHawn)
febr. 11. 20:33
Igen, láttam, jó az úgy :)
7. GoldieHawn (válaszként erre: 6. - Lávli)
febr. 11. 20:24
Így van! Ezért is van megfogalmazva átvitt értelemben zárójelben 😃
febr. 10. 16:29

Első körben nem árt az alapfogalmakkal tisztában lenni, konkrétan, hogy mi is az a szorongás, és miben különbözik a félelemtől.

🤗

Mindegy milyen állatod van
5. Csalános (válaszként erre: 1. - GoldieHawn)
febr. 10. 13:47
"A szorongva kötődő emberek számára a szex kielégítheti az érzelmi intimitásra való igényt." Nem hiszem. Valaki szoronghat sok mindentől. Lehet az egy vizsga, egy pocsék családban élni, ha hazajön a részeg szülő mi lesz?, ...stb. A szex nem fogja megoldani. Ilyenkor milyen lehet egy szex felé hajló érzelmi intimitás? Hiszen nem tud kikapcsolódni, nem tud a szexre hangolódni. Ha a társkapcsolat veszélyben van, hogy tud a szex segíteni? Sehogy, hiszen lehet hogy pont a társkapcsolat most megy tönkre és már nem akarnak egymással szexet. A szex nem gyógyszer, hanem a normál érzéseket inkább összekapcsolja. Egy veszett kapcsolatban nem gondolnám, hogy a szex lesz a győztes. Csak egy szex minden érzések nélkül, olyan, mintha "..na még utoljára kitakarítok és itt hagylak..."
4. MenoPause (válaszként erre: 1. - GoldieHawn)
febr. 10. 12:13
A kötődés nagyon sok mindent meghatároz, miért ne határozhatná meg a szexuális viselkedésünket is. Sajnos, ami kialakul nagyon korán, az később nehezen változtatható és meghatározhatja az életünket, ezért fontos, hogy a gyermekben kialakul-e a megfelelő biztonságos kötődés...
febr. 9. 14:39
Egy hosszú távú kapcsolatban változik. A szex aktívítása, változik a figyelem erőssége. Magyarul ez az elmélet egyáltalán nem bizonyítható. A partnertől is függ hogyan viselkedünk. Minden ember más reakciót, viselkedést vált ki önmagunkból.
2. varadero (válaszként erre: 1. - GoldieHawn)
febr. 9. 05:04
Úgy vélem a gondolatmenet túlzottan leegyszerűsítő. Mi emberek szeretjük fajunk tagjait típus szerinti fiókokba belegyömöszölni. "szorongóan kötődő", "elkerülően kötődő" .... and other bullshit. A szerelem és a szex "többnyire" két ember magánügye és a partnertől is nagyon függ a kötődés minősége. Szóval szerintem nincsenek alaptípusok csak különböző szituációk, amelyek különböző reakciókat váltanak ki. Az érzelmek és a vágy rendszere nem matematika (szerencsére)és nem lehet tipizálni. Az alacsony EQ is arra predesztinál, hogy a szexet csak eszközként és saját öröm forrásaként használd a kölcsönösség igénye nélkül. Akkor most csak egyszerűen érzéketlen tuskó az illető vagy szorongóan kötődő? És akkor még nem beszéltünk a tudatmódosítóknak az érzelmekre kifejtett hosszú távú hatásáról, mivel végképp nem lehet besorolni azt, akiről nem tudni milyen lehetne/lehetett szerhasználat előtt vagy nélkül. :-) (Itt nem csak a narkóra, hanem antidepresszánsokra nyugtatókra is gondolok.) Szóval a szürke ötven millió árnyalata.
febr. 9. 01:09

Feltetted már magadban azt a kérdést, hogy hogyan vonzhatnak magukhoz másokat a bizonytalanul kötődő emberek. Végtére is, mindannyian egy biztonságos és stabil párkapcsolatra és olyan partnerre vágyunk, akire érzelmileg mindig támaszkodhatunk, aki támogató, és akiben megbízhatunk – nem pedig olyanra, aki bizonytalan és zárkózott. A kutatók rámutatnak, hogy az aggódva (szorongva) kötődő emberek első benyomásra lenyűgözőek lehetnek, ám az, hogy folyton magukkal vannak elfoglalva, könnyen összetéveszthető a nyitottsággal, ami egyfajta kötődésigényre utal. Ehhez hasonlóan egy elkerülően kötődő típus látszólag független és erős, ám annak ellenére, hogy nem igényel szoros érzelmi kötődést, egy vizsgálat szerint ezek a személyek sokkal többször használnak szemkontaktust és többször érintenek meg másokat, mint a biztonságosan kötődő emberek – ami egy társkereső helyzetben imponáló tényező. Az elkerülő típusok gyakran élnek a humor eszközével, amivel a távolságtartást igyekeznek kompenzálni. Bár a szakértők nem használták Bartholomew megkülönböztetését (szorongó-elkerülő, elutasító-elkerülő stb.), ebből a vizsgálatból is egyértelműen látszik, hogy a szorongó-elkerülő – aki egyszerre vágyik a kötődésre, de tart is attól – kötődéstípust a legnehezebb azonosítani. Előbb-utóbb azonban kibújik a szög a zsákból...

szorongóan kötődő emberek a szexet biztonságigényük kielégítésére használják. A szorongva kötődő emberek számára a szex kielégítheti az érzelmi intimitásra való igényt. Ha úgy érzik, hogy a társkapcsolat veszélyben van, a szexet félelmeik enyhítésére használják. Az elkerülően kötődő emberek a szexet különválasztják az intimitástól. Nagyobb valószínűséggel vesznek részt alkalmi szexkapcsolatokban, a szexre mint önbecsülésük növelésének egy eszközére tekintenek, szeretkezés közben érzelmileg eltávolítják magukat. Ti hogyan látjátok?

További ajánlott fórumok:


Rejvényfejtés csökkenti a stresszt
Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook