Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Körzeti oviba felvették, de agyrém a hely!!! Mit csináljon? fórum

Körzeti oviba felvették, de agyrém a hely!!! Mit csináljon? (beszélgetős fórum)


1 2
39. Papp Szilvia (válaszként erre: 38. - Mese habbal)
2013. jún. 6. 16:40
de jó,gratulálok:))))))))))
2013. jún. 6. 11:41
drukkolok, hogy sikerüljön a többieknek is megoldani! nálunk megoldódott a probléma, mert ma kiderült, hogy a szomszéd kerületbe a legjobb oviba felvették a lányom! nem is reméltem, hiszen előnyt élveznek a körzetesek, de még a körzeten kívüli kerületiek is, és mégis bejutottunk! úgyhogy ma boldogan visszamondom a körzetis helyünket!!!! :)
2013. jún. 5. 15:19

van családlátogatás,minden voiból...tudom,tapasztalat,szülők mondják,nylítnapon mondták...nem hanyagolják ezt el:P


most beadták a kérvényt az ovivezetőnek h problémájuk van a körzetivel,felírta,aláírták,és szólnak...max marad a fellebbezés,vagy a munkahelyi ovi...


nehéz ügy,sajnálom szegényt!!!:(

36. trapiti (válaszként erre: 35. - Titati)
2013. jún. 5. 14:57
Az igaz, hogy áprilistól szeptemberig sokminden történhet... :)
35. titati (válaszként erre: 32. - Trapiti)
2013. jún. 5. 14:44

egy iskolás tapasztalatom van: lehetett kérni, ha valaki szeretné, hogy jöjjenek látogatni :-)

Persze nem kértük :-))))

34. Ede71
2013. jún. 5. 14:43
ja a bölcsibe csak munkahelyi igazolással vettek fel minket, a csoportban 13 gyerekből állítom felének nem is dolgozik a szüleje, mégis ott vannak
33. Ede71 (válaszként erre: 28. - Trapiti)
2013. jún. 5. 14:41

ha felvették nem mindegy hogy hol laktok?

nem jött össze a hitel a lakásra, stb, egy csomó kifogást lehet kitalálni miért nem költöztetek, egy csomóan úgy lavíroznak hogy hitetlen, ezen főhet az ember feje később is.

nekem a bölcsibe azt mondták városi lakcím kell, nem fogják ellenőrizni, családlátogatás nem volt. egyébként mi a városban lakunk, de volt egy 3-as ikres barátnőm, a város mellett laktak falun, bejelentkeztek hozzám és már mehettek is bölcsibe az apróságok.

32. trapiti (válaszként erre: 29. - Mese habbal)
2013. jún. 5. 13:42
És iskolában? Most jutott nekem is eszembe, hogy a sulit lakcím átjelentéssel fogjuk megoldani. Vagy akkor már mindegy amikor jönnének (gondolom szeptemberben már nem teszik ki a gyereket...)
31. trapiti (válaszként erre: 30. - Titati)
2013. jún. 5. 13:40
Nálunk az első oviból jöttek, a többibő nem, de ott már nem ovikezdő kiscsoportos volt ugye...
30. titati (válaszként erre: 28. - Trapiti)
2013. jún. 5. 13:25

Nem feltétlenül mennek....


Nekem 3 gyerekem összesen 4 oviba járt, és egyik helyen se jöttek családlátogatásra :-)))

29. mese habbal (válaszként erre: 28. - Trapiti)
2013. jún. 5. 13:24
nem minden ovinál! nálunk például 5 oviból csak egynél mennek látogatni!
28. trapiti (válaszként erre: 27. - Ede71)
2013. jún. 5. 13:14
Ovi esetében az a gond, hogy mennek családot látogatni... nem tudom, iskolában hogyan van...
27. Ede71 (válaszként erre: 5. - Papp Szilvia)
2013. jún. 5. 12:10
változtassanak lakcímet és a másik helyen próbáljon bemenni az óvodába beíratni a gyereket a szülő mondván hogy elköltöztek(nek a nyáron) és nem tudják megoldani az eredeti oviba szállítást naponta.
26. mese habbal (válaszként erre: 25. - Papp Szilvia)
2013. jún. 5. 09:38

sajnos igen.. ha nem akarnak valamit, akkor úgysem tudod ellenőrizni, hogy mi a pontos helyzet.. nekünk tegnap kiderült, hogy a házunkból egy kisfiút, ugyanolyan paraméterekkel jelentkeztek mint mi, ugyanazokra a helyekre, egy házban lakunk, így ugyanaz a körzet stb, de őt felvették a másikba, minket meg nem... nekik volt ismerősük ott... nekünk pedig simán az arcunkba hazudták, hogy annyi volt a körzetes mindenhol, hogy körzeten kívülit egyáltalán nem tudtak felvenni.. tudom ellenőrizni? nem... kiderült így, de ezt nem tudom sehol felhasználni...


meg sajnos az is benne van a pakliban, hogy ha az ember nagyon balhét csinál, akkor az a gyereken fog visszaütni az oviban valahogy... ezt meg ugye az ember szeretné elkerülni... :(

2013. jún. 5. 06:52

Nálunk a felebbezés a kerületi jegyzőnek megy...mindenkié...

Képzelem milyen kupacok vannak az asztalán most,és tegyen rendet!:-D


Csak pl h itt mi folyik...:

Tesómnak a nagyobbik lánya iskolás,a középső ovis,a két intézmény egymas mellett van,majd a kicsit is oda iratta oviba anno...de nem körzetis ovi...jelentkezett a körzetibe is!

Söntés,se a körzertibe,se a másik gyerek mellé nem vették be,hanem a ker.másik végébe helyezték 40 perc buszozás,moiután a nagyokat letette suliba...


Fellebbezett,bepanaszolt,reklamált,majd beletörődött..


Ha nem akarják felvenni a gyereket,azt mondják nincs hely,kész!írásban is adják ha kell!

2013. jún. 5. 06:47

Helyzet:

2 helyre adták be! Nem körzetibe! Előbb beiratkozni a mi kerületünkben nem lehet,volt 5 nap,amikor beiratkozások voltak,csak akkor!


Másik kerületben dolgoznak a szülők,ott nem próbálták mert a beadott két helyen hitegették h igenm,felveszik,ne aggódjon...


Aztán jött h gondolom a körzetisbe senki nem ment,fel kell tölteni,így aki oda tartozik,oda tették:-(


Ez a szobatisztaság jól hangzik:-) csak félek az ő körzetükben 10 hónap múlva is lesz hely:O


Nincs tesója,nem jár oda barát,ismerős:-(


Most családi napközibe jár,ha más nincs marad itt,csak drága:-(

2013. jún. 4. 15:53
szia! nem késő, fellebbezzen. semmit nem veszthet vele! Csak egy helyre íratták be? Úgy tudom többe is lehet. válasszon olyat ami a munkába menet közelebb van és hivatkozzon arra.
22. trapiti (válaszként erre: 21. - Nbandus)
2013. jún. 4. 15:36
Hát... elvileg igen, gyakorlatilag simán megeshet, hogy a körzetesbe átirányítanak. Ha nem akarsz a körzetesbe menni, és másik kerületben dolgozol, akkor érdemes kerületen kívüli oviba jelentkezni a körzetes helyett.
2013. jún. 4. 15:32
nekünk ez a téma jövőre lesz aktuális, de már utánakérdeztem a kiszemelt oviban (nem oda tartozunk), és azt mondta a vezető, nem tud semmit csinálni, majd csak jövőre beiratkozáskor lehet reménykedni, és mondjuk körzetisbe nem jelentkezni. Nekem 2 óvoda tetszik a kerületünkben, de akörzetibe tuti nem vinném a lányom. Akkor ebben az esetben a 2 szimpatikusba kell majd jelentkezni, és a körzetisbe nem?
20. titati (válaszként erre: 12. - Solycsi bébi)
2013. jún. 4. 14:41
Ha a testvér oda jár(t), akkor általában felveszik a tesót is! Elsőbbség a körzetes gyerekeké, és utána jönnek a testvérek!!!
19. annadi
2013. jún. 4. 13:54

Már az elején más lakcímre kellett volna bejelenteni a gyereket és nem az lenne a körzetis. Ezt rengetegen megcsinálják.

De! Olvastam és tényleg így van, ha nem szobatiszta nem is veszik fel.

A munkahelyi körzetisre beadták a jelentkezést? Mert nálunk csak oda lehet fellebbezni, ahová jelentkeztek csak nem vették fel őket?

18. mese habbal (válaszként erre: 17. - Tavirózsa :))
2013. jún. 4. 13:13
vannak olyan helyek, ahol év közben egyáltalán nincs felvétel.. ezt ovija válogatja... nekünk is volt egy körünk év közben az itteni oviknál, de azt mondták majd a beiratkozáskor tudok csak jelentkezni...
17. Tavirózsa :) (válaszként erre: 12. - Solycsi bébi)
2013. jún. 4. 13:11
Ezért tanácsoltam, hogy nem kell megvárni a beiratkozási időpontot, mert akkor tuti, hogy elutasítanak.
2013. jún. 4. 13:05
A 3 éves gyermeket, nem csak akkor veszik fel az oviba ha szobatiszta? Le kéne tagadni az ovi elkezdés után pedig 1-2 hónapra rá megpróbálni a munkahelyhez közeli ovit.
15. Mons
2013. jún. 4. 12:44
Sajnos mi így jártunk. Amikor az ovit megláttam, olyan dühösen jöttem ki, hogy az első dolgom az volt, hogy az önkormányzathoz fordultam. Mivel akkor még csak 2 lányom volt (most van egy 20 hónapos fiam) csak egyiket akarták átvenni másik oviba. Így maradt a putris ovi :( Amiket megtapasztaltam, hogy 1 fésűvel csinálta a lányok haját (szóltam, hogy zsákban van saját, régi ovinkban volt hajkefe tartó, jelel ellátva, itt nem volt) továbbá, amikor rántott hús volt, a dada felvágta majd 2 evőkanál jutott minden gyereknek, uzsi: nem kapták meg a gyerekek, ha elhoztam ebéd után, ha csiga volt, csak felet adtak. Korábbi oviban, ezeket becsomizták. Költözés miatt kellett a váltás.Ezek után, hiába szóltam fésű, kaja miatt, vállvonás. Mondtam ok, ők így válaszoltak, én pedig Ántsz-t felhívtam bepanaszoltam. Most a kisfiamat 100% nem akarom oda! hideg ráz a helytől. Drukkolok, hogy sikerüljön a váltás!
14. trapiti (válaszként erre: 13. - Mese habbal)
2013. jún. 4. 12:21

Törvény szerint nem teheti meg, a szabad helyek erejéig szabad intézményválasztás van.


Nálunk az iskola ugyanez, már alig van gyerek, mindenki menekül, de a kerület többi iskolája szóba sem áll velünk, mert félnek ha ez a suli megszűnik, ők kapják a körzetet... eddig minden iskola tönkrement ahová ezt a részt csatoláták. A egyik már megszűnt, a következő már kiürült :( Ebben a nagy rohanban, ahol sok helyen 4-5-szörös túljelentkezés volt, a mi sulink még a két osztályt sem tudja elindítani, pedig már 10-15 fős osztályok vannak. A tanárokat ismerjük a közeli cukrászdából, étteremből, ők maguk mondják, hogy nagyon örülnének ha a normális családok oda járatnák a gyerekeiket, de ha jót akaruk magunknak, eszünkbe ne jusson oda vinni a gyereket.

2013. jún. 4. 12:15

sajnos nálunk is ez a helyzet.. a körzetibe vették fel, a másikba nem... ugyanez egy barátunknál, pedig neki megmondta a másik vezetőnő, hogy fel fogja tudni venni.. utólag azt mondta, a körzetis "nem engedi el a gyereket", mert náluk kevés a gyerek (nem csoda, senki nem akar oda járni...

ilyet jogilag megtehet? hogyha van a másik oviban hely, és felvennék a gyereket, akkor a körzeti vezető nem engedi el????


persze kezdtünk beletörődni, hogy legalább egy oviba fog járni a két barátnő, de mint kiderült külön csoportba tették őket... van még üres hely mindenhol, mert kevés a gyerek itt, de amikor megkértem, hogy tegye őket egy csoportba, ezt a választ kaptam: "ez nem kívánságműsor"...


most próbálok mindent megtenni, hogy másikba bejussunk, akár munkahely körzete akár más.. csak pont augusztusban kezdek új melóhelyen, így most nem is tudok még nagyon intézkedni...

12. Solycsi bébi (válaszként erre: 9. - Tavirózsa :))
2013. jún. 4. 12:06

Évről évre változnak a körzetek, törvények... Nem lehet összehasonlítani régebbi tapasztalatokkal. Mi is váltottunk ovit, át is vették a gyerekeket. A legkisebb 2 év múlva megy és nagyon szeretném ugyanazt az ovit, de nem biztos, hogy fog menni, pedig velünk sem volt gond, csak ha mondjuk 150 gyerek jelentkezik 60 helyre, aki nem körzetes, egyből el kell utasítani. :(

A sulival most ugyanez van a törvényváltozások miatt.

11. trapiti (válaszként erre: 10. - Salabakter)
2013. jún. 4. 11:52

Lehet :(

Pl. attól, hogy milyen családok gyereki járnak oda...

Mi a harmadik ovinkat koptatjuk a lányommal, és összesen 6-7 ovit néztem meg alaposabban a váltások kapcsán. Nagyon nagy különbségek vannak óvoda és óvoda között. Én azt hiszem, a vezető szemléletén és ezen keresztül az óvónők hozzáállásán is rengeteg múlik. De nekünk pl. a körzetes ovink 6-8 utcányi putri közepén található. Akármilyen zseniális lehet tőlem az óvónőgárda, nem vinném oda semmi pénzért a gyereket.

2013. jún. 4. 11:46
Agyrém!?? Honnan tudod? Hogy lehet egy ovoda agyrém?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook