Körte krémes recept

A Körte krémes hozzávalói:
Tésztához:
2 ü. körte kompót
8 tojás
18 dkg porcukor
3 ek. víz
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 ek. kakaó
Krémhez:
1/2 l tej
2 cs. főzéssel készíthető vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
18 dkg porcukor
Mázhoz:
1tábla Katica tortabevonó
4-5 ek. olaj
Sütőpapír


A Körte krémes elkészítési módja:
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a körtéket szorosan egymás mellé leszeletelve. A tojások sárgáját a porcukorral, a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményre vert fehérjehabot. Felét a körtére simítjuk majd a maradékhoz kakaót keverünk és a sárga rétegre kenjük. Előmelegített sütőbe sütjük. A tejben megfőzzük a pudingport. A margarint a porcukorral habosra keverjük majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kihűlt tésztáról a fóliát leszedjük és a körte tetejére kenjük a krémet.A csokiba beletesszük az olajat és gőz felett felolvasztjuk.Ezt a mázat rákenjük a krémre.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A körte krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook