Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Az biztos jó, ha több szemszögből vizsgálunk dolgokat, de! Nem mindegy, hogy milyen adatokat közölnek velünk és kik.
Az ilyen történeteknél jó lenne tudni, hogy az aki elhunyt, milyen betegsége volt, az egyik írta, hogy daganatos betegsége volt.
A legtöbb nem ír arról, hogy az oltás előtt, után mit tett meg az illető annak érdekében, hogy a még ki nem alakult védettsége miatt vigyázott e magára?
És még rengeteg sebből vérzik számomra.
Mondom ezt úgy, hogy én is és a családom nagy része már volt koronás, illetve több ismerősöm is.
Mondom ezt úgy, hogy sokan már kétszer is oltottak vagyunk és úgy, hogy 2 ismerősöm meg is halt a kovidtól.
Én teljesen őszinte leszek. Azt hiszem el, amit látok, illetve itt a hoxán nagyon, de nagyon kevés ember van, akinek elhiszek bármit, azaz itt is van olyan, hogy valaki rémtörténeteket mesél bizonyos dolgokról, ahogy te is teszed, az ő véleményük egy kicsit sem befolyásol semmiben, de vannak itt többen, akik pl. átestek a kovidon és/vagy a rokonuk/ismerősük vagy rálátásuk van eseményekre. Az ő beszámolójukat elhiszem, és nem azért mert ők csilivilirózsaszínpónis hangulatú leírásokkal kápráztatnak el, hanem azért, mert tudom róluk, hogy nem akarnak nagyot mondani, vagy kicsinyíteni azt ami velük történt/történik, hanem korrekt módon elmondják...
Az az érdekes nekem, akihez köthető az oldal arról sok mindent írnak.
Persze biztosan lehet és van is mellékhatása az oltásnak,ugyanúgy mint a gyógyszereknek.Sajnos ezek olyan dolgok, hogy sosem tudjuk meg az igazat, mi történt az oltás után elhunyt betegek szervezetében.
Én nem írtam, hogy hihetetlen történet!
Hála Istennek ami környezetünkben nem volt oltás utáni halál, de betegség sem. Sajnos baráti körben covidos beteg volt,aki belahalt a szövődménybe.
Reméljük több nem lesz már!
Számomra hihetőnek tűnik. Én is tudok olyanról aki oltás után került intenzívre, olyanról is aki meghalt. Sajos nem neten olvastam, hanem az életben láttam. :(
Szerencsére sokkal több a jó tapasztalat, sokan tünetek nélkül, vagy enyhe tünetekkel voltak oltás után.
Szerintem nem kell mindent elhinni! Lehet valami valóságtartalma, de túlzásnak tartom. Volt a Facebook ra is feltéve nagyon hasonló tartalom. Aztán kiderült, kamu profilokról volt írva
minden bejegyzés.
Én csak a történeteket olvastam el, mert egy közeli ismerősöm története is fent van. Az hogy ki milyen célból csinálta az oldalt, nem érdekel.
Én minden oldalról szeretnék tájékozódni, nem csak 1 szemszögből látni a dolgokat. Az pedig nyilvánvaló, hogy mindenkinek van igazsága, ezért is nehéz a döntés és ha döntöttél sem nyugodhatsz meg teljesen. Pontosan ez a bizonytalanság, amiben több mint 1 éve élünk, borítja ki az embereket.
Nekem is van olyan ismerősöm aki ősszel elkapta, és most beoltatta magát.
Az antitestek sem mondanak el a védettségről sokat, mert van akinek alig termelődik. Az a baj, hogy azt sem lehet tudni, hogy maga az, hogy valaki átesett rajta, meddig véd, és azt sem, hogy az oltás meddig véd.
Viszont azt látni, hogy azokban az országokban ahol sikerült elérni a megfelelő beoltottságot, ott fellélegezhettek.
Attól, hogy átestél rajta, előbb-utóbb neked is választanod kell...
Épp tegnap olvastam Tom Hanks-et, ugye ők még Ausztráliában kapták el a covid-ot és most oltásra várnak. A feleségénél 2 hónappal ezelőtt még találtak antitesteket a vérében, mostanra már semmi nincs.
Én csak azért akarok oltatni, hogy végre el tudjunk utazni júliusban a másfél éve lefoglalt utunkra. Amúgy én még kivárnék szívem szerint az oltással.
:(
Ezek szomorú esetek. :(
Örülök, hogy nincs a vállamon a választás súlya, hogy oltassak-e, mert átestem rajta. Azt mondták, hogy maga az oltás nem véd a covid ellen, csak a tünetek lesznek enyhébbek. Valószínű, hogy a haláleseteknél már benne volt a vírus, főleg azoknál akik pár napon belül meghaltak, ezért lenne jó tesztelni oltás előtt, és utána vigyázni.
Kockázatos az oltás és a vírus is.
Én nem is annyira a rövid, inkább a hosszútávú következények miatt godolkoznék el az oltáson, illetve amiatt, hogy mivel nem ad végleges védettséget, olyan mint az A és a B influenza elleni, ezért ki tudja mikor kellene majd újra oltatni magam.
Sajnos nem vagyok optimista, van egy olyan érzésem, hogy ez a covid már velünk marad, mint az A és B vírus. Ne legyen igazam!
Nem 1 helyen élünk, egy olyan orvos lett a háziorvosa pár hete, akit nőgyógyászként kiutáltak egy másik városból és most több kis település háziorvosa lett.
A Szputnyiknál határozottan oda van írva: "ez az oltás a jelenleg érvényes szabályozás alapján ellenjavallt bármilyen eredetű pajzsmirigy-betegségben szenvedő páciensnek."
Most próbálok utánanézni, hogy mit okozhat.
Képzeljétek, anyu most mondja, hogy nem Pfizer-ral oltották, hanem Szputnyik-kal. Valószínűleg ő nem emlékezett jól, hogy mit mondott neki a doki, de direkt mondtam neki húsvétkor, hogy a pajzsmirigybetegsége miatt bármit felvehet, csak a Szputnyikot nem.
Gyakorlatilag gyógyszer nélkül nincs pajzsmirigyműködése...
Én azt gondolom, hogy az oltást fel kell venni és kész.
Nem hiszem el, hogy ettől hal meg valaki.
Én nem mondom, hogy ne osszunk meg ilyen információkat is, mint pl. Soyle74 tette, de ha megtesszük, akkor tudjunk mindent az esetről és ne azt mondjuk, hogy ilyenkor nem kérdezünk ilyeneket, mert van elég baja enélkül is.
Ez valóban csak egymás rémisztgetésére jó és másra nem.
Tehát, kedves Soyle!
Légy szíves kérdezd ki a szomszédod hozzátartozóját, hogy mi volt a bácsi halálának az oka! És ne azt írd, hogy az oltástól halt meg.
Gyűlölök ilyet írni, de a bácsi a 84? évével már amúgy is elég közel volt ehhez az állapothoz, így én nem vagyok biztos abban, hogy valóban az oltás volt a ludas. Ebben a korban, sőt! bármikor kaphat bárki infarktust, sztrókot, stb...
Ezek szerint ez is lehet helyileg eltérő...nálunk azt mondják, hogy vigye el oltásra a letölthetőt, az 1 oldalas.
Tök jó, hogy még a spec. papírért is el kell menni valahová ☹