Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Ez biztosan a papír sebészi lehet, nekem moshatóm van (gyári termék), szörnyen erős.
Elárulok egy titkot: mielőtt használni kezdeném, felfordított szék lábain nyújtom a gumit napokon át kifeszítve :)
Helyesbítek vannak lazák is közte, legyen az orvosi, vagy gyógyszertárban kapható textil.
Ne hidd, az sterilen csomagolt újak is lazák.
Nekem az újaknak is laza a gumija...pedig csak rend szerint akkor használom őket, ha zárt térbe megyek...
Az már eleve régi, ócska vacak, amit nyakba, állra le lehet húzni. Az új maszkok gumija ennél erősebb. Itthon meg akartam mutatni, hogy milyen maszkviselőkkel találkoztam, hát az enyémmel nem sikerült, majd' letépte a fülemet a gumi.
Most hallottam a híradóban, hogy ősszel elkezdődhet a Magyar koronavírus vakcina gyártása...
Nem fejtem ki, mert az már politika lenne.
Nem a nem a balatoni lángossütőkre vagy a falusi turizmusra gondoltam. Nem is ezek visznek el a költségvetésből százmilliárdokat.
Igen, mind ezt tette, és meg vannak sértődve, hogy az alkalmazottaknak ez nem tetszett...
A kérdést nem értem mire célzol. A leírt véleményemen nem változtat. Ahogy írtam, a zsebbe nyúlás időszaka, ők eleve közös zsebbe nyúkálnak csak most ha lehet még mélyebben.
Hát ő saját magát és a pénzét féltette és nem számolt a kollégáival akik tulajdonképpen neki dolgoztak. Ilyen emberek mindig is voltak és lesznek.
Milyen állandó bezárkózást? Magyarországon nem volt teljes kijárási tilalom, igen nem mehettél a könyvesboltba, ruhát venni, moziba..., mert zárva volt, de mehettél levegőzni. A bezárkózás az lett volna, ha mint Kínában heti 1x 1 családtag mehetett volna el a közeli boltba vásárolni és még azt is ellenőrizték. Amíg nem állt le kicsit a gazdaság, addig a legtöbb országban meg lehet nézni, hogy naponta hány új beteg lett. Most megint megnyitnak mindent, már lehet utazni külföldre is nyaralni, strandolni, majd kiderül, hogy csökkenni fog vagy növekedni a megbetegedés. Bár biztosan az is számítani fog, hogy az emberek mennyire tartják be a szabályokat. Nálunk sajnos még mindig sokan azt gondolják minden korosztályban, hogy a maszk lényege a kézben lóbálás vagy díszként a nyakban hordás.
Én nem veszem félvállról, pont annyi jelentőséget tulajdonítok neki, amennyit kell.
Én sem értem azt a hozzáállást, ami élhetőnek tartja az állandó bezárkózást, félelmet, és teljes gazdaság leállítást, dehát nem vagyunk egyformák.
Ez szerintem kb olyan mint akik osztják az észt gyerekneveléssel kapcsolatban pont addig amíg nekik nincs gyerekük. Akkor már egész másképp látják ...
Nem is értem ezt a felfogást, hogy vannak, akik nem tartoznak bele a veszélyeztetett csoportba. Ilyen csoport nincs. Mindenki veszélyeztetett, mert addig amíg nem kapod el, nem tudhatod, hogy hogyan vészelnéd át. Max. olyan különbségek lehet tenni, hogy van csoport, amelyiknél már eleve nagyobb kockázattal jár a betegséggel való megküzdés, vagy több a halál. Nyilván nem az a megfelelő viselkedés, ha valaki a napjait pánikolva tölti, de nem is kellene félvállról venni, mintha felszabadultunk volna és kiűztük a vírust a bolygóról.
Ezeknél a konteóknál szerintem annyi a biztos, hogy mindenki abban hisz,a miben hinni akar...az igazság meg sosem derül ki, legalábbis nekünk átlagembereknek.
Én azt látom, hogy inkább kisvállalkozók és azok kerültek bajba, akik egyébként is egyik hónapról a másikra tudtak csak megélni.
Én azon gondolkodtam, hogy akár nagy cégek kríziskezelésénél is le lehetett mérni,hogy milyen az adott hely.
Itt nálunk, megyeszékhelyen az egyik legelegánsabb étterem, aki több üzlettel is jelen van a városban, a kijárási korlátozás legelső napján kirúgta az összes alkalmazottját, mindenféle fájdalomdíj, készenléti díj és ígéret nélkül, pedig száz százalék,hogy elegendő tartalékuk volt arra, hogy készenlétbe tartsák őket, de ennyit ért nekik az alkalmazott.
Jah, nem tudtam, hogy itt vannak akik a magyar kattintósok mellett a sun-t is eredetiben olvassa.:D
Semmi baj, a Sun-nál valószínűleg az is jobb forrás lett volna.
Kinek a tulajdonában van a magyar idegenforgalom cca. 80%-a?
Ezzel nincs is semmi gond,ahogy lentebbis írtam. A téma onnan jött, amikor valaki ennyire magát félti,mármint retteg a fertőzéstől úgy, hogy nem tartozik az érintett korosztályba.
Időseket, betegeket természetes, hogy féltjük és védjük.
Hogy mi igaz és mi nem, már nem is tudom.
De ez is egy érdekes riport.
[link]
Nekem ez annyira visszás ez a gazdaság szétesik. Mert évek óta arról hallani hogy mekkora nyereséget ért el az idegenforgalom, vendéglátás.
Aztán most 2 hónap és térdre rogynak? Ugyanmár. Az elmúlt pár évek nyereségét valaki zsebre tette és most nem füllött a foga picit visszalapátolni belőle.
De ez elmondható szinte bármire, amit most "romba döntött" ez a 2 hónap.
Nekünk is van vállalkozásunk, olaszokkal dolgozunk, nálunk nem 2 hónapja tart a stop és még nem is szűnik meg. Ez most a zsebbe nyúlás időszaka.
Bocsánat, hogy nem tudom közvetlenül instagramról linkelni.
Tudod én hiába nem tartozom a veszélyeztetett csoportba ha én látom el azokat a családban akik meg igen.
Ha én kiesnék 2-3 hétre lenne baj, de nagyobb baj lenne ha tünet nélkül fertőzném le a rokonokat vagy az 50-60 közvetlen kollegámat, akiknek szintén vannak szüleik, nagyszüleik, beteg ismerőseik, rokonaik.
nagyon nívós újságokból válogatsz
:D
Igen, senki sem mondja, hogy kellemes a koronavírus, de nagy eséllyel nem halsz bele fiatalon, és úgy, hogy semmi egyéb bajod nincsen.
Én is így gondolom. Mégis számtalan ennek ellenkező megnyilvánulást is olvastunk, hallottunk. Akár itt is.
Ezért mondtam mindenki a maga módján és magából indul ki.