Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Ez pont olyan abszurd számomra, mint egy vadidegen munkahelynek motivációs levelet írni. Mintha tudná az ember mi vár rá. Ellő néhány jól csengő közhelyet meg lózungot, csak legyünk túl rajta.
Itt is beírod ami a te malmodra hajtja a vizet, nem is értem, mi mást várnak?
Én az SZTK-ban sem értem az igazoló kispapírt a hőmmel és hogy ki lettem kérdezve. Ha már följutottam az orvoshoz, nem nyilvánvaló, hogy nem mutatok tüneteket? Mire az a kis bizbasz? Csak szét van szórva mindenhol az épületben.
Tegnap telefonon kértem időpontot egy fogászati rendelőbe, mert azt érzem, hogy a jobb alsó hatos caries. A hölgy akivel beszéltem elmondta mikor, kihez mehetek, mit vigyek magammal, majd még elmondta, hogy az e-mailen küldött Covid 19 kérdőívet kitöltve küldjem vissza.
Abban volt egy olyan kérdés, hogy az elmúlt időszakban kapcsolatban voltam-e Covid beteggel.
Kérdem én, ki az aki ráveszi magát, hogy kérjen időpontot egy fogászatra, majd egy kérdőíven azt válaszolja, hogy igen volt kapcsolata?
Gondolom az emberek 90%-a úgy van a fogászattal, mint én, hogy már előre csokis a bugyija, de a fájdalomtól jobban fél. Ezért elhatározza, hogy bátor lesz, nem várja meg, még éles, lüktető fájdalom jelentkezik nála, amitől éjszakákon át nem alszik. Hanem bejelentkezik egy vizsgálatra. Ha már idáig eljutott, van olyan ember szerintetek, aki igennel válaszol? Őszintén megmondom, ha Covid betegeket ápoltam volna egészen tegnap délutánig, már fél éve, akkor is azt válaszolnám, hogy nem. Túl szeretnék lenni a vizsgálaton, nem pedig várni esetleg hetekig, hónapokig, még újra kapok időpontot, ha nem zárják be ismét a rendelőket.
Persze, azt tudjuk, hogy folyamatosan változik, mutálódik, legalábbis ezt mondják.
Ez a magyarázat azért így elég gyenge lábakon áll.
Valóban? Tavasszal vajon miért nem volt ez annyira fontos?
Annyira tudták szajkózni, hogy de az idősek, a betegek nehogy megfertőződjenek.
Most ez már nem számít? Vagy őket most kerüli a vírus.
azt ugye érted, hgy már sokkal többet tudunk a virusról, az okozott betegség lefolyásáról stb???
na ezért más mindenhol a világon.
Lehet, hogy el kellene magyarázni az embereknek a statisztikai módszereket, annak menetét.
Laboratórium szépen jelenti a vizsgálati számokat, fertőzöttség arányát, simán kijön a pozitív szám. De a kontroll negatívok számából nem derül ki, hogy abból hány volt korábban pozitív, hát ez valószínűleg valaki más dolga. Kié? Hogy végzi munkáját?
egy kis tudományos megközelítés a lehetséges forgatókönyvre.... (a pécsi víruskutatókra hivatkoznak)
ha a mutálódásban bízunk, nem is hülyeség, hogy a fiatalok közt terjed mint a fene... mert hátha mire eljut a veszélyeztettekig, enyhül vmit
A koronában elhunytaknál leírják a krónikus betegségeiket is.
Nekem is vannak krónikus betegségeim.
Pajzsmirigy betegség, ingadozó vérnyomás, és még epehólyagom sincs, illetve allergiáim is vannak, ja, majd elfelejtettem az IR-t. Egyik sem gyógyítható, csak karbantartható.
Az egyik nénikém idén lesz 77 éves és vígan él ezekkel a betegségeivel, illetve neki még a petefészkét is kivették, valamint cukorbeteg is (inzulinos) és visszeres is.
De ha én így 53 évesen megkapnám a koronát és meghalnék, akkor mindenki legyintgetne, hogy ja! voltak krónikus betegségei. Úgy is meghalt volna, csak a szenvedését rövidítette meg a korona. Mindezt annak ellenére mondanák, hogy nem szenvedek, nekem semmi bajom nincs. Jól érzem magam, nincs semmi tünetem, pörgős vagyok, és aktív minden téren. Annyi van, hogy reggel beveszek 2 db gyógyszert, este 3 db-ot.
Na, ezek a krónikus betegségek...
A 64 éves elhunyt férfi krónikus betegsége depresszió és heresérv volt.
Mindkettővel élhetett volna még 30-40 évet vagy csak 10-20 évet...
Nagyobb a mandula de nem akarják kivenni "jó van az úgy " címén régen kapkodták ki most felezik negyedelik .
Most épp megint köhécsel már fáj a torka ha hétfőig fáj akkor jönnek tesztelni. Rá sem néztek sőt az igazolást is SMS- ben kell kérni. Ez az egészségügy.