Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Nem figyeltem a híreket szándékosan, azért is függesztettem fel a betegségem idején az ittlétemet. De mikor a facebookon megjelent, hogy meghalt egy nálam 4 évvel idősebb kézilabdaedző, egy teljesen egészséges, bár 20 évvel idősebb színész, illetve a ismerőseim, kollégáim között is akadt, aki otthon kapta az oxigént, a másik a kórházban, az mindig lökött rajtam és nem előre. Sajnos ezeket a híreket nem tudtam sehogy kikerülni.
Igen nagyon padlóra küldött, férfiasan bevallom. Bár, mint írtam nem voltak erős tüneteim, én fejben viseltem nehezen ezt az egészet. Sajnos ezen a hipochondriám sem segített. Én már néha attól összerezzenek, ha egy ismeretlen eredetű pattanás jelenik meg valahol rajtam.
Ez az év egyébként is elég rossz volt mindkettőnknek ebből a szempontból. Az i-re a pontot pedig a korona rakta fel.
Bízom abban, hogy, ha egy elismert személy azt mondja, hogy a víruson átesett embereknek egy ideig nem kell oltás, mert védettek az így is van. De persze ott motoszkál a fejemben a kisördög, mi van akkor, ha ez nem így van.
No meg ahogy korábban írtam, azért továbbra is kételkedem abban, hogy ez az oltás hosszútávon nem okoz valamiféle egészségügyi károsodást.
Mindegy is! A fontos, hogy élek, élünk.
Bocsánat, ha túl sokat hisztizem, ami nem méltó egy férfihoz. :))
😂
Én már a maszkot mondtam maksznak.
Hát nem tudom....Én ezt elég felelőtlennek tartom.
Annyira mondogatják, hogy ez egy új betegség és semmit nem tudnak róla, de abban biztosak, hogy 10 nap után nem fertőz?
Örülök, hogy javulgatsz és már dolgozol is.:D
Fel a fejjel, majd múlik ez a depresszió is!
A szaglásom nekem sem az igazi. Az illatokat érzem időnként, a szagokat nem. Mindig arra gondolok, hogy fordítva rosszabb lenne:DDD
Miért olvasgatsz? Tudod, hogy azoktól csak bepánikol az ember! Tessék szűrni az információkat! Emlékszel mit hajtogattál?
Húúú, nem tudlak idézni, de az volt a lényege, hogy mi itt legtöbben mindent elhiszünk a médiának. Most meg ezt csinálod....
Ne tedd! Tudod, te, hogy nem szabad!
Ha elhinnénk mindent, akkor nem mernénk kimozdulni a lakásból, csak rettegnénk otthon!
Tehát, vegyél egy nagy levegőt, csak néhány dolgot olvass el és vigyázzatok magatokra!!!!
Mi is tartunk attól, hogy elkapjuk újra. Fogalmunk sincs, hogy meddig van védettségünk és arról sincs, hogy van e egyáltalán.
Nem merünk elmenni a nénikémhez...
Húúúú, ha ennyire a padlóra küldött a betegség, akkor neked nagyon rossz lehetett vagy csak nagyon rosszul viseled a betegségeket.
Persze, mi is nevetgéltünk az unokahúgommal, hogy a férjem 37,8-as láza neki már 72:DDD
Szlávik szerint a koronán átesetteknek még nem kell oltatniuk magukat.
Teljes felépülést mindkettőtöknek!
Nálunk nem csinálnak második tesztet, pozitívaknak sem.
Kivéve ha munkaköri alkalmassághoz szükséges, bizonyos esetekben. 10 nap után gyógyult, slussz...
Igazából teljes gyógyulás után is pozitív pár napig, állítólag az nem fertőz.
Nekem pont ilyen tüneteim voltak. Fejfájás és hányinger, valamint derékfájás.
Aztán a pozitívteszt után 6 nappal jött a füldugulásszerű érzés, ami így 1 hónap után is jelen van egy kicsit, azaz most már csak kattog a fülem.
Ja, és az íz és szagvesztés. A szaglásom még mindig csak 50%-os.
Én a pozitívteszt után 18 nappal csináltattam újra tesztet, ami negatív lett.
Szüleim egy barátja van éppen benne,ő többször hányt is.
A fejfájás meg úgymond klasszikus tünet,nekem is volt,és hetekig vissza-visszatért.
Sziasztok !
Ma van 11 napom a virussal eleg jol vagyok de faj a hatam es ez az allando hanyinger mar az agyamra megy !,es fejem is szinte allandoan faj ,masnak is volt ilyen tunete ?
Meddig tart ez meg ? 😰
Ha lejar a karanten ujra kell csinalnom textet ?
Kedves Fokhagyma!
Írtam privátban!
Szeretnék véleményt kérni azoktól, akik már átestek a fertőzésen, illetve azoktól is, akik tájékozottabbak, mint én vagyok.
Egy ismerősöm vérvételi tesztje pozitív lett. Tünetei nincsenek, a munkahelye küldte tesztre. Ez a teszt jelentheti azt, hogy most is fertőzött, vagy csak azt, hogy már átesett rajta? Ilyenkor csinálnak még egy tesztet mintavételből is? Azt hiszem, ezt hívják pcr-nek.
Tegnap egy légtérben voltunk. Elkaphattam vajon?
Tennem kell valamit, hogy megtudjam? Ha igen, mit?
Köszönöm, ha válaszoltok, és lécci ne ordítsátok le a fejemet a tájékozatlanságom miatt!
Rábukkantam egy orvos-természetgyógyász bejegyzéseire, amit mindenki figyelmébe ajánlok. Ír vírusról, védőoltásról, Covidos terhességről, azok tapasztalatáról.
Talán segít néhány dolgot megértenünk.
Sziasztok!
Pár mondatot írnék. Másfél hete dolgozom, úgy gondolom fizikailag jól bírom és már fejbe is kezdem magam kicsit összeszedni. Voltam vérvételen és már az is egy kicsit megnyugtatott. Néhány minimális eltérés mutatkozik, ami az orvosok szerint nem ad aggodalomra okot. A fő, hogy a szervezetemben nincs gyulladás. Minimálisan magas az egyik máj enzimem, ami több orvos szerint az antibiotikumnak és /vagy a vírusnak köszönhető, és a vesefunkcióm ami nem az igazi, de az sem vészes, ráadásul van egy vesekövem. Következő vérvételem 3-4 hónap múlva lesz, ha akkor is ilyen vagy rosszabb értékeim lesznek, megmutatom magam majd egy szakembernek.
A szaglásom továbbra sem igazi. Főleg reggelente ébredéskor még fantomszagokat érzek, ami hol jó, hol rossz. Továbbra is inkább a kellemetlen szagokat nem érzem. Pár napja az étvágyam is kezd visszatérni.
Továbbá észrevettük magunkon feleségemmel, hogy fázósabbak lettünk. Tavaly télen simán elvoltunk 21-22 fokos lakásban, most néha fázunk. Lehet ez betudható mindkettőnk által leadott kb 7-8 kg-nak. ( Nem ilyen áron szerettünk volna megszabadulni ezektől a kilóktól.)
Néha még előjön a rosszabb hangulat, némi szorongás, ami belső remegéssel jár. Ez is azt gondolom egyrészt a vírus maradványa, másrészt, az átéltek hatására lettem ilyen. Nem azért mert olyan szörnyű dolgokon mentem volna keresztül, mert a két hetes hőemelkedésen, lázon, pár napos fáradtságon és a hőhullámokon kívül szerencsére nem voltak komoly tüneteim. Ám az egy hónap alatt, még otthon tartózkodtam rengeteg rosszat hallottam, olvastam. Néhány kollégám, rokonok és ismerősök betegedtek meg, valamint pont ebben az időszakban hunyt el néhány ismert személy is.
Kicsit valószínű más ember lettem. Most már tudom milyen érzés, mikor valaki azt mondja, hogy rossz újra emlékezni az átélt időszakra.
Az oltással kapcsolatban bizonytalan vagyok. Soha többet ilyen vírust, talán 2-3 hónapig van is esélyem arra, hogy ne fertőződjek újra. Ugyanakkor attól is tartok, milyen mellékhatásai lehetnek, ha beoltanak. Úgy döntöttem kivárom azt a pár hónapot, amíg elvileg ,,védett" vagyok. Ha akkor is ilyen magas lesz a napi fertőzöttek száma, valószínű megszúratom magam. Egy életen át nem lehet rettegésben élni, mikor, hol és kitől kapom meg. Aztán jön, aminek jönnie kell.
Amit meg tudok tenni az újrafertőződés elkerüléséért azt megteszem. Amíg ilyen magas a fertőzöttek száma csak szabadtéren találkozunk rokonokkal, ismerőseinkkel, barátainkkal. Ezzel őket is védem, főleg idősebb rokonainkat, mert ők talán még nagyobb veszélyben vannak, mint én.
Még egy hete nem igazán foglalkoztam a karácsonnyal, most már azt merem mondani ezt még biztosan megélem, ha csak nem jön más közbe.
Köszönöm mindenkinek a sok jelet és aggódást és üzeneteket. Elnézést, ha egyesével még nem viszonoztam. Idővel ez is meg fog történni.
Kívánom, hogy mindenki betegségmentesen ünnepeljen, aki pedig elkapta ezt a francot, az minél előbb gyógyuljon meg.
Ehhez kódokhoz nem értek:), de egy gyors választ találtam a kérdésedre.
Én voltam. Írtam neki Alienről;)
Érdekes, hogy ez is megmaradt, aza ez megmaradt minden napra, a szaglásom meg még mindig nincs meg...
Ha sokat keresnék, akkor nagyobb összeg lenne a különbözet, de kevésért tényleg nem éri meg vergődni.
Viszont az érdekelne, hogy 8-as kód első 15 napját a munkáltató fizeti, 7-es kódnál pedig az állam. Akkor ha 7-es kóddal van valaki, vajon beszámít Nők40-be?
Köszönöm!
Az azért nagyszerű, hogy még 3 ember foglalkozhat ezzel és gondolom hetek telnek el, mire egy ilyen eset után pénzéhez jut a beteg a bürokrácia zavaros útvesztőiben.:)
Foglalkozási megbetegedésekre vonatkozó rendelet alapján vizsgálják ki. Vizsgálatot a (tan) intézet foglalkozásegészségügyi orvosa, munkavédelmi megbízottja és az ÁNTSZ szakembere végzi a háziorvos, vagy fogl. eü. orvos kezdeményezésére.
Amennyiben megállapítják az ok-okozati összefüggést, úgy foglalkozási megbetegedésnek nyilvánítják, amely 100% táppénzzel jár. (ha jól tudom)
Egészségügyben is ez van.
Megkérdeztem a kifizetőhelyet, hogy bárki, megkapta-e már a 100% táppénzt, aki a rendszerben dolgozik. Állítólag kérték, de nem kaptak.
Én nem is kértem, 11 napot voltam beteg, 1-2 ezer ft-ért nem csinálok tortúrát.
Költsék másra... hadd ne mondjam, mire :)