Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kornélia torta recept

Kornélia torta recept

A Kornélia torta hozzávalói:
30 dkg cukor,
30 dkg darált dió,
8 db tojás,
3 evőkanál prézli,

Krémhez

20 dkg vaj,
5 evőkanál (holland tipusu) kakaópor,
fõtt kávé,
kevés cukor.


A Kornélia torta elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral alaposan kidogozzuk, belekeverjük a diót+prézlit, óvatosan beleforgatjuk a tojások habját. Vajjal kikent, kiprézlizett tortaformába tesszük, lassú tüzön tűpróbáig sütjük. A kakaóport kevés cukorral és annyi kávéval amit felvesz, főzzük és besűrítjük. Tálban a vajat kevés cukorral habosra keverjük, a kihült csokoládét belekeverjük. A tortát kihülés után 3 részre vágjuk, krémmel megkenjük, díszítjük izlés szerint marcipánnal, vagy dióval.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kornélia torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook