Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Korhely halászlé recept

Korhely halászlé recept

A Korhely halászlé hozzávalói:
1,5 kg ponty,
20 dkg vöröshagyma,
késhegynyi pirospaprika,
só,
törött bors,
4 babérlevél,
tejföl,
2 karika citrom,
citromlé.


A Korhely halászlé elkészítési módja:
A halat megtisztítjuk, gerincénél szétbontjuk és a fejét, farkát, gerincét sós vízben másfél óráig főzzük. Ekkor tesszük bele a karikára vágott vöröshagymát és további fél órai főzés után az egészet áttörjük. Visszarakjuk a tűzre, beletesszük a fűszereket meg a szálkátlanított halszeleteket és 10 percig nagyon lassan forraljuk. Bőven megtejfölözzük, pár csepp citromlével, citromkarikával ízesítve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A korhely halászlé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook