Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Konyhai hangulatok cikk

Konyhai hangulatok


Amikor egy új lakásba költözünk, általában sok időt szánunk a nappali, a szobák díszítésére, de a konyha sokszor a sor végére kerül ebből a szempontból. Pedig a vendégsereg is sokszor itt gyűlik össze a finom étkek körül, bármilyen apró is ez a helyiség.

Sokan vallják, hogy ez egy funkcionális tér, amely arra jó, hogy megfőzzük ott az ebédet, vacsorát. Pedig a jó hangulatú főzőcskéhez az is kell, hogy ne csak konyhai eszközök, tálak, tányérok hadserege várjon ott minket, hanem színek és formák is. Ezért hát megérdemel egy kis odafigyelést, nem?


A legtöbb konyha aprócska. Tele hasznos holmikkal, amiktől lépni sem lehet. Nézz szét magad körül, gondold át, melyik konyhai eszközt mikor használtad utoljára? Amiket nem használsz, tedd el máshová, vagy szabadulj meg tőlük (például internetes aukciókon).


Rengeteg műanyag flakonod, üveged és bevásárló táskád van a konyhában? Tessék mind kipucolni innen! Te is jobban fogod érezni magad, ha elviszed őket a szelektív hulladékgyűjtőbe és ráadásul egyszeriben több helyed lesz a konyhádban.


A legtöbb konyhában kevés a tároló hely. Ez okozza a legfőbb gondot. Megoldás lehet erre egy mobil tároló, rekeszekkel, fiókokkal. Ezt akkor és oda mozgatod, amikor és ahová csak akarod, ugyanakkor rengeteg helyet biztosít az apró dolgok tárolására a konyhában.


Extra polcok és szekrények beépítésével tovább rendezgetheted a dolgaidat. Minél kisebb a káosz a konyhában, annál több helyed lesz a főzéshez, annál nagyobb öröm lesz majd ide betérni, leülni egy kávé mellé. És annál több hely marad majd azoknak a tárgyaknak, amelyek fel fogják dobni a konyha alaphangulatát.


Ha már sikerült rendet teremteni, helyet spórolni, akkor jöhet a dekoráció!

Több "menő konyhai stájl" is divatos manapság, ha van kedved nézz szét lakberendező magazinokban, vagy csak bízz a megérzéseidben!

Néhány alap stílussal azért én is megismertetlek:


1. Kortárs - ez egy minimalista stílus, egyenes vonalakkal, modern kinézetű bútorokkal, kerülve a gazdag díszítéseket.


2. Gyarmati - Otthonos, kellemes hangulatú stílus, régies bútorokkal, nosztalgikus dekorációkkal.


3. Praktikus – Egyszerű, praktikus konyhák, fa bútorokkal, fém konyhai tárgyakkal.


4. Francia - Ezek a konyhák meleg, természetes anyagokkal kellemes, otthonos hangulatot teremtenek.


Persze neked nem szükséges ezekhez a stílusokhoz alkalmazkodnod! Csak válassz olyan dolgokat, amelyek tetszenek, megfelelnek a te ízlésednek és feldobják a hangulatod, ha belépsz a helyiségbe!

Vigyél be színeket a konyhádba! Fess át néhány szekrényajtót, vagy tegyél a falakra témábavágó posztereket bekeretezve. Kis költség mellett is nagyon sokat jelentenek a dekoráció területén.
Írta: Hoxa, 2007. február 26. 11:01
Fórumozz a témáról: Konyhai hangulatok fórum (eddig 21 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook