Konyhába beépíthető főzőlapot keresek (beszélgetős fórum)
Ja, én már kb 8 éve használom.
Millió fokozat, időzítő, villámgyors, egy mozdulat letakarítani...
Hauser, nem is csúcsmárka :)
Persze amíg felforr, addig max fokozatra állítom.
Utána szükség szerint, mert van, aminek 120 fok kell.
Ami esetleg kifuthat, az edény köré törlőkendőt teszek. A mikroszálas törlőt lazán összetekerem, és az edény alját körbeveszem vele. Nem gyullad meg, de felissza, ami kifut esetleg.
Nem kellenek hozzá speciális edények!
Régen így vezették be, de ez akkor sem volt igaz.
Egyedül azt kell megnézni egy kis mágnessel, hogy az edény mágnesezhető legyen. Azaz, ha tapad rá a mágnes, akkor jó az indukciósra. (Nem hagyjuk rajta a mágnest, csak kipróbáljuk, valaki egyszer régebben ezt félreértette, azért írom.)
Jó rá a zománcos edény is, és a középáras inox edények is.
Egyedül az a nagyon fontos, hogy az alja egyenes legyen, mert az indukciós ott melegít, ahol az edény hozzáér.
Az új edények alján már ábrák jelzik, milyen tűzhelyre alkalmasak., a spirál jelzés az indukciósé.
Láttam olyan edényeket is, amelyek alu alapon bevonatosak, és egy külön acél talp van rajtuk gyárilag, így indukciósra is alkalmasak.
Ha edényt akarok venni, viszem magammal az egyik kis mágnest itthonról, az a biztos. Van egy kézreálló sörnyitó-hűtőmágnesem.
Edény kérdése.
A szendvics aljú fazekammal nincs semmi baj. Főleg, ha nincs nagyon tele.
Egyedül a 80 fok és a 100 fok közé kellene még egy fokozat, más nem hiányzik belőle. Most már jó pár éve használom az indukcióst, és szeretem.
Nekem is gázos a főzőlap, és villany a tűzhely (beépített). Nagyon szeretem.
A villany főzőlap a legxarabb a vilagon. Az egyik albiba olyan volt....útáltam.
Az indukcióssal nincs taoasztalatom.
Gáz. mégpedig egy okból. mifelénk pl gyakran van áramszünet. ha pedig igen. akkor lőttek a főzésnek...
ha nincs áramingadozás, és biztosan stabilan tudod, hogy nem bajos a hálózat, akkor indukciós, az volt a vágyam, de biztonsági okoból a gáz a jobb. vagyis a kombi (gáz lap+villanytűzhely)
Indukciós. Ez fogyasztja a legkevesebbet és ha véletlenül kifutna valami,azonnal letörölheted mert a lap nem forró. Ezért még biztonságosabb is a gyerekek miatt, hogy nem forrósodik fel a tűzhely.
Az enyém egy neff márka, ezen időzítő is van, szóval nem ég le semmi nem fut ki semmi mert ha ott is kell hagynom valamit, külön külön mind az 5 zònára tehetek időzítést, hogy mikor kapcsoljon le. Legyen az 5 perc főzési idő vagy akár másfél óra, a megfelelő fokozatra teszem (9 fokozat van) és ha nem is vagyok ott, akkor is le fog kapcsolni a főzőlap, amikorra be van állítva, otthagyhatom nyugodtan. Nagyon meg vagyok vele elégedve, 5 éve használo, előtte villanytűzhelyem volt, hasonló a főzése csak az indukció kevesebbet fogyaszt és a villanytűzhely pl sokáig forró marad, kifutott étel egyből ráég. Az indukciót szupergyors törléssel le is takarítod, nagyon kényelmes.
Sziasztok!
Most készülök beépíthető főzőlapot venni,és nem tudom,hogy gázos,vagy indukciós legyen.Aki segíteni tud írja le a véleményét.
További ajánlott fórumok:
- 10 emeletes panelban az erkély beépíthető?
- Ki mivel tisztítja a kerámia főzőlapot?
- Létezik olyan nem beépíthető, a munkalapra elhelyezhető sütő, amivel süteményt is meg lehet sütni normálisan, nemcsak pizzát, meg húsokat?
- Kerámia főzőlapot és beépíthető sütőt szeretnék venni, milyet érdemes?
- Milyen gázos főzőlapot vegyek?
- Egy adott telek hány százalékban beépíthető? Tudtok segíteni?