Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Konyakos őszibarack recept

Konyakos őszibarack recept

A Konyakos őszibarack hozzávalói:
1 kg sárga húsú őszibarack
1 liter víz
50 dkg cukor
3 szegfűszeg
1 darabka fahéj
2 dl konyak


A Konyakos őszibarack elkészítési módja:
A barackokat 1 percre forró vízbe mártjuk, hogy héjukat könnyen lehúzhassuk, majd kettévágjuk, kimagozzuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, a barackokat ebben 5 percig forraljuk, majd lecsöpögtetjük, és üvegekbe töltjük. A szirupot sűrűre főzzük, belekeverjük a konyakot, a szegfűszeget és a fahéjat. Annyi sziruppal öntjük fel a barackokat, amennyi ellepi. Rögtön fogyasztható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A konyakos őszibarack elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook