Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Könnyű epres piskóta recept

Könnyű epres piskóta recept

Elkészítési idő 1 perc

A Könnyű epres piskóta hozzávalói:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1/2 sütőpor
6 ek viz
eper (mirelit(vagy konzerv) és friss is kell)
tejszínhab por
tej a habporhoz
vaniliás cukor


A Könnyű epres piskóta elkészítési módja:
A 6 tojásból tortaformában piskótát sütünk. Amig hűl, addig a konzerv /mirelit epret kevés vizzel néhány percig főzzük, majd izlés szerint cukorral elkeverjük úgy, hogy törjenek össze az eprek (nem nagyon).beletesszük a friss megmosott, darabolt epret is. A kihűlt piskótát vízszintesen három felé vágjuk. az alsó két lapot "tortaszeletekre" vágjuk, és kibélelünk vele egy gömbölyű aljú tálat a tetejéig. az eper levével jól meglocsoljuk, a felvert habbal elkevert epret beletesszük, az utolsó lapot meg egészben a tetejére helyezzük. nehezéket teszünk rá és a hűtőbe tesszük kb 2 órára. egyszerű, finom édesség.

a habot célszerű zselatinnal elkeverni, mert előfordult, hogy szétdőlt tálaláskor. a tálból kiöntjük, és szép is és finom is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A könnyű epres piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook