Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Könnyed spárgaleves recept

Könnyed spárgaleves recept

A Könnyed spárgaleves hozzávalói:
25 dkg fehér spárga
0.5 L víz
1 tk só
1/2 csapott tk cukor
10 g vaj
0.25 l tej
20 g vaj vagy margarin
15 g búzaliszt
1 tojássárgája
2 ek tejszín


A Könnyed spárgaleves elkészítési módja:
A spárgát felülről lefelé meghámozzuk, ügyelve arra, hogy a hártyát teljesen eltávolítsuk, de a fejek ne sérüljenek. Az alsó végeket levágjuk. A spárgát megmossuk majd 3cm hosszu darabokra vágjuk. A vizet a sóval, cukorral és vajjal összeforraljuk. Beletesszük a spárgahéjat és a spárgavégeket, fekforraljuk és lefedve kb. 20 percig főzzük. Ezután szitába öntjük úgy, hogy közben felfogjuk a spárga-főzetlevet. A spárga-főzetlevet visszaöntjük a lábasba, és tejjel együtt felforraljuk. Hozzáadjuk a spárgadarabokat, felforraljuk és 8-10 perc alatt megfőzzük. A spárgadarabokat szintén lecsöpögtetjük úgy, hogy közben a főzetlevet felfogjuk. 0.5 Litert lemérünk belőle, esetleg egy kis vízzel kiegészítjük. Lábasban felolvasztjuk a vajat. A lisztet addig hevítjük benne amíg világossárga nem lesz. Apránként hozzáöntjük a főzetlevet és az egészet kézi habverővel jól átkeverjük, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon be. A levest felforraljuk és kb 5 percig főzzük majd sóval és cukorral ízesítjük. A tejszínt és a tojást elkeverjük és ezzel behabarjuk a levest (közben már ne forrjon), majd beletesszük a spárgadarabokat.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A könnyed spárgaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook