Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Köménymagleves buggyantott tojással recept

Köménymagleves buggyantott tojással recept

Elkészítési idő 30 perc

A Köménymagleves buggyantott tojással hozzávalói:
4 db tojás
2 kiskanál köménymag
1,5 liter víz
só,olaj
1 evőkanál liszt
1 kiskanál pirospaprika
2 evőkanál citromlé
csipetnyi őrölt fekete bors
1 csokor zöldpetrezselyem
1 szelet pirított kenyér kis kockára vágva.


A Köménymagleves buggyantott tojással elkészítési módja:
A lisztet az olajban - állandó keverés mellett - világosbarnára pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Közben megsózzuk és beleszórjuk a köménymagot is, majd kb 5-6 percig főzzük. Tűzről lehúzzuk és leszűrjük a levet a magokról. Visszatesszük a tűzre és ízesítjuk citromlével, csipetnyi borssal. A tojásokat egészben belebuggyantjuk a forrásban levő levesbe és még főzzül 3-4 percig. Jó, ha a tojások belseje híg marad.Tálalás előt megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A köménymagleves buggyantott tojással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook