Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kölyökkutya mindent szétrág, hogyan szoktassuk le róla? fórum

Kölyökkutya mindent szétrág, hogyan szoktassuk le róla? (beszélgetős fórum)


30. Szederke66 (válaszként erre: 29. - Bichi)
máj. 15. 10:02
Én befejeztem a vitát. Nem is tekintettem annak. Maradjunk annyiban - 30 éve kutyázom - hogy számomra hihetetlen hogy soha nem rág a kutyád semmit, de attól még lehet igaz. Én nem tudok folyamatosan velük lenni. Így nem tudom azonnal kikapcsolni a hibás működést. Ha otthon vagyunk nem rágott a fehér puli sem soha. De bizony mikor melóban voltunk - vagy éjjel - fogyott a TV asztalból stb...
29. Bichi (válaszként erre: 27. - Szederke66)
máj. 15. 09:30
4 hónapos múlt, és nem rág. De elhinned tényleg nem kell, mert semmi jelentősége nincs számomra, hogy elhiszed-e vagy sem. Ez nem pikirtség, csak egyszerű tény. Nem minden kutya rág szét mindent, és még fajtán belül sem lehet általánosítani, nemhogy úgy, hogy "kutya"... Nekem eddig 3 fajtám volt, és egy sem rágott a játékain kívül. Persze megpróbálták, de nem hagytuk, és ezért semmi nem lett áldozat. Nappal és éjszaka is van tök egyedül, úgyhogy lehetősége lenne bőven :)
28. Szederke66 (válaszként erre: 22. - Bichi)
máj. 15. 08:52
Ha otthon tudtam volna a kutyával lenni egész nap, nem lendült volna bele a rágcsálásba, mert én is rá szóltam volna. :)
27. Szederke66 (válaszként erre: 26. - Bichi)
máj. 15. 08:50
Fogváltás időszakában nem hiszem el, hogy nem rágott. De te biztos jobban tudod, mert a Te kutyáid. Nekem fél éves koruk után hagyták abba a rágcsálást. Addig bizony fogyott ez-ez a házban. Egyébként nem kell pikírtnek lenni, csak beszélgetünk. Szerencsés vagy, hat te megúsztad ezt a rágcsálós kort.
26. Bichi (válaszként erre: 23. - Szederke66)
máj. 15. 00:03
Örülök, hogy te azt is tudod, hogy más kutyája rág-e :). Lehet, hogy a tied rág, a mieink egyik sem rág. A mostani sem, pedig nincs 24 órás felügyelet alatt...
25. Bubi 54 (válaszként erre: 8. - Új.kezdet)
máj. 14. 18:43
Nekem havanesem van,kicsinek ő is mindent vitt,rágott,kedvence a vezetékek és a szivacs volt.Vettúnk neki egy csomó kutya játékot,csipogósakat ,kötélből készült játékokat.Na ezeket rágta is,minden mást békén hagyott.Igaz,akkor ,meg a lányom morgott,hogy csináljak már vele valamit,mert megőrül egész nap a nyekergést hallgatni.
24. Szederke66 (válaszként erre: 21. - malacbefőtt)
máj. 14. 10:14
A gumicsont, csak ideig-óráig jó játék. Érdemesebb szerintnem fehér sertés csontot főzni neki, olyan levesnek valót. Nem laposat, lábszárcsontot. Na azon elrágódnak. Csak túl sok nem jó, mert a kimenet poros lesz.
23. Szederke66 (válaszként erre: 22. - Bichi)
máj. 14. 10:12
Hát pedig rágnak, hacsak nem tudod 24 órás felügyelet alatt tartani, és lesni minden mozdulatát. A kisbaba is úgy ismerkedik a világgal, hogy megkóstolja azt. :)Mindent a szájába vesz.
22. Bichi (válaszként erre: 3. - Regin_a)
máj. 13. 10:15
Ez hülyeség, nekem volt már pár szobakutyám, és soha nem rágtak szét semmit. Most is van egy 4 hónaposom, ő sem rág. Ha nagy ritkán rágni, kaparni akarna valamit, ami nem az övé, rögtön rászólunk, és nem csinálja.
máj. 13. 09:43
Megpróbálkoznék adni neki gumi csontot:) Egy időre lefoglalná.
20. Szederke66 (válaszként erre: 18. - Frittata)
máj. 10. 15:15
Ő csak egy a kettőből. Csutak fekete és 10 éves. Szer fehér és 11 hónapos
19. selena78 (válaszként erre: 13. - Emili85)
máj. 10. 14:14

Na, ezt is le kell írnom. Igazán elnézést a kutyásoktól.


Kisunokám kiborítja a játékos dobozt. Jön a cicc, keresgél, kiválaszt egy plüss paradicsomot, elviszi. Megyek utána, látom, viszi le a lépcsőn. Visszamegyek. Öt perc múlva jön vissza a macsek, hozza a paradicsomot. Leteszi, kiválaszt egy uborkát, elmegy vele. Ezt az uborkát két nap múlva találtuk meg a konyhában.


Ugyanez a cicc imádja hajgumikat. Lányom alszik a kanapén, a macska két lábra állva próbálja kiszedni a hajából a hajgumit.:)

18. Frittata (válaszként erre: 17. - Szederke66)
máj. 10. 13:24

Es nagyon talalekony :D

Gyönyörűek a kutyáid, bar gondolom ezt sokszor hallod. En talán meg nem is lattam iLyen szepeket feherben.

17. Szederke66 (válaszként erre: 16. - Frittata)
máj. 10. 12:29
Ügyesebb, mint az én pulim. :)
16. Frittata (válaszként erre: 15. - Szederke66)
máj. 10. 12:15

:D

De tényleg a legutóbbi kabel blankolasanal őszintén felsohajtottam, hogy ennek sosem lesz vége! :))). Amikor azt hiszed hogy mar minden kabel el lett rejtve adódik ujabb lehetőség.

Kis szaros koraban (na most sem egy golem masfel kilos) imadta az egyharapasos kábeleket. Azóta a billentyűzet az eger es ami csak lehetseges vezetek nélküli. De a netet es a zv-t o is kiiktatta mar :))

15. Szederke66 (válaszként erre: 14. - Frittata)
máj. 10. 11:43
Na eddig ez volt az egyik legjobb komment. :)
máj. 10. 11:42
Olvasvan titeket azt hiszem ha este hazaertem elnezest is kerek a törpenyulamtol. :)) Es en meg azt hittem nekem gyulik meg a bajom a fogacskakkal...
13. Emili85 (válaszként erre: 11. - selena78)
máj. 10. 11:37

Nekem a csivava lopkod és rág szét mindent,de érdekes,mert csak a gyerek játékait.Értem ez alatt a kinderes játékokat,a társasok bábuit és a plüssöket.

Ha épp elpakol a gyerek akkor is simán végig leltározza az alsóbb polcokat,hátha hagyott ott valami kincset.

12. Szederke66 (válaszként erre: 11. - selena78)
máj. 10. 11:34
"Valahol olvastam, hogy ahová kutya kerül a lakásba, ott nagyon gyorsan megtalálják az emberek mindennek a rendes helyét." Így talán helyesebb. Kicsit felülírt a telefonom. I am sorry. Jó fej macskád lehet. :)
11. selena78 (válaszként erre: 9. - Szederke66)
máj. 10. 11:32

"Valahol olvastam, hogy ahová kutya kerül a lakásba, ott nagyon gyorsan megtalálják az emberek a rendtartást."

:)


Nem ide tartozik, de nem tudom megállni. Nekem egy macskám volt, aki lopta a zoknikat, és a bútorok alá hordta be őket.


Soha olyan tisztaság nem volt a házban, mert állandóan a bútorok alatt keresgéltem, és ha már bemásztam, vagy elhúztam, láttam, hogy por van, és felmostam.


Azóta, sajnos, leszoktam róla.

10. Szederke66 (válaszként erre: 9. - Szederke66)
máj. 10. 08:13
Nem ette meg a jegygyűrűmet, eldugta a párnájába. :)
9. Szederke66 (válaszként erre: 8. - Új.kezdet)
máj. 10. 08:10
Na most: Valahol olvastam, hogy ahová kutya kerül a lakásba, ott nagyon gyorsan megtalálják az emberek a rendtartást, hogy minden dolog biztonságos helyen legyen. Nálunk alap - pedig Szeder már nem rág - hogy a cipőket nem az előszobába rakjuk le, hanem egy zárt ajtó mögé egy kamraszerű, de nem kamrának használt helységbe. Az én csizmámat is kicsipkézte télen Szeder. Parkettás helységbe, hálószobába nem mehetnek be. (Két kutya van, két puli.) Kábeleket csatornákba raktuk, miután a kicsi kiszervezte az internetet a házból. A háncs előszobafalat fára cseréltük. Tehát alap: Pakolj el mindent, amit lehetséges. Ne férjen hozzá papucshoz semmihez. Nekem pl. még a jegygyűrűmet is elcsórta, pedig nem szarka. Jól be is ijedtem, hogy lenyelte. Egyébként hét hónapos korától viheted kutyasuliba. Előtte kutyaoviba. Mi megszereztük az E/1 alapvizsgát. Nem hiszem hogy ezzel van összefüggésbe, de kb. két hónapja már nem rág. Na jó, néha elcsen még egy-egy reklámújságot. Szeder most 10 hónapos. Csutak 10 éves. Csutak is rá volt cuppanva a szemüveg szárakra papucsokra, aztán kinőtte ezt a hobbiját. HANGSÚLYOZOM: Mindent elpakolni, amit féltesz. Már amennyire lehetséges. Ha fogzást befejezi a felesleges rágást is be fogja fejezni.
máj. 10. 07:58

Le van fárasztva rendesen. A gyerekek gondoskodnak róla. Meg az udvaron van általában nappal, mindig szalad.

Mindíg talál valami rágnivalót.

Tegnap vacsora után ahogy mostam fel a konyhát és az előteret 8 olyan cipőt találtam, aminek nem volt meg a párja.

Úgyhogy este még kincskeresésre indultunk a gyerekekkel, versenyeztünk ki talál több cipőt az udvaron ☺

máj. 10. 07:20
Alap, hogy mindig fárasztd le! Gondolom akkor rág, mikor egyedül van, mert mondjuk dolgoznotok kell.
6. Szederke66 (válaszként erre: 1. - Új.kezdet)
máj. 10. 07:18
Igen. Tudnék mesélni. 11 hónapos pulim van. Már nem rág.
5. papája (válaszként erre: 1. - Új.kezdet)
máj. 10. 06:15
Volt nekünk is egy tacsink. Én imádtam, hogy mindent rágott, olyan aranyosan tette. Sajnos az első tüzelését követően erről látványosan leszokott. Ez követően már többet semmit nem rágott meg. Személy szerint nagyon sajnáltam. Úgy látszik itt lett vége a kölyökkornak.
máj. 9. 23:34

Nálunk az vált be, hogy sok játékot kapott, és ha vmi olyat rágott amit nem szerettem volna (kezemet, papucsot, ruhát, stb) akkor a valamelyik játékával játszottam vele, figyelem elterelésként. Így a pozitív megerősítésként meg volt, hogy játszottam vele és megtanulta, hogy ezeket szabadon rághatja és senki nem kap idegrohamot :D


Vannak rágható játékok is, (pl ízesített bőr cuccok) érdemes ilyeneket is beszerezni. Legyenek olyan saját tárgyai amiket szabadon rághat, mert rágni fog, de megtanulhatja olyan dolgokon levezetni a "feszkót" amik tényleg az övéi.

3. Regin_a (válaszként erre: 1. - Új.kezdet)
máj. 9. 23:12
Kölyök kutya mindent megrág akármit teszel ellene. Majd "kinövi". Tapasztalat!
máj. 9. 22:59

Egyszer biztos.:) Kérdés, hogy addigra marad e hajad a fejeden :)


Vigyétek el kutyaiskolába.

máj. 9. 22:41

Sziasztok!


Van a gyerekeknek egy hét hónapos kikutyusuk. Tacskó.

Már szobatiszta, bent él velünk. Mindenki nagyon szereti.


Amit kérdzni szeretnék. Hogyan lehetne leszoktatni arról, hogy mindent, de szó szerint mindent szétrágjon.

Az, hogy ne hagyjunk elől semmit, nem opció, mert ma az éjjeliszekrényről húzta le és rágta szét a szemüvegemet.

De viszi a cipőket, na azokat mindig keresni kell. Jó ha használható állapotban kerülnek elő.

De szétrágta a lábtörlőt, sprűt és bármit ami elé kerül.


Foglalkozva van vele. Kertes házban èlünk, szaladgál kedvére.


De már megőrülök tőle, hogy mindent szétrág. Kinövi ezt valaha?


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook