Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kolonoszkópia előkészítés fórum

Kolonoszkópia előkészítés (beszélgetés)

13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Violet18)
ápr. 24. 07:15
Hányszor kellett szaladnod, görcsök nem voltak? Éhezést hogy bírtad?
ápr. 23. 22:38
Refluxra nincs ötletem, de a szmötyi amit inni kellett fincsi citromos volt, nekem nem volt gondom egész nap...
11. Enissa
ápr. 22. 21:34
Ha rám írsz privátban, leírok egy tanácsot.
10. Enissa (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 22. 21:32

Nekem több órán keresztül nem volt hatása, azért is féltem, hogy nem jó, de 5 x-6 x kellett csak mennem délután és éjszaka 1x, valamint reggel 1x.

Mivel éjszaka én felébredek többször, nem zavart.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Enissa)
ápr. 22. 21:29
És mennyire volt durva a hatása, azaz kb. hányszor kellett szaladnod a két adagtól összesen? Görcsöket nem okozott?
8. Enissa (válaszként erre: 5. - Sütikee)
ápr. 22. 21:26
Nem tudom, én ittam. Nekem semmi problémát nem okozott, nem is mondták, hogy nem szabad.
7. Enissa (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 22. 21:25
Ha jól emlékszem az,de mérget már nem vennék rá, egy por, amit inni kell, eleinte felmelegedik.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Enissa)
ápr. 22. 20:03
Uh, akkor egyszer feleslegesen hashajtóztál? Milyen szert kaptál? Én citrafleetet.
5. Sütikee (válaszként erre: 4. - Enissa)
ápr. 22. 19:54
Almalé tilos!
4. Enissa (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 22. 18:21

Szerintem feltud.

Nem hat a hashajtó olyan gyorsan, legalábbis nekem nem hatott.

Arra gondoltam nem is ürült, tisztult ki a belem, így önfejűleg, kértem halasztást, aztán x hétre rá ugyanez történt, gondoltam lesz, ami lesz.

Tökéletesen tiszta volt.

Gélállagú a kocsonya is, ha jól átszűröd a levét, azt is ehetsz.

A reflux miatt, nem tudom almalé szóba jöhet-e? De azt is ihatsz. Így a cukorszinted sem megy le.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Enissa)
ápr. 22. 18:06
Köszönöm, reggel megyek, és azt mondták, hogy előző reggel még egy könnyű reggeli belefér. Azt nem tudom, hogy a refluxgyógxszer (PPI) fel tud-e szívódni a nagy hashajtás közepette? Egy angol nyelvű honlapon a sárga színű gumicukrot ajánlották.
ápr. 22. 16:27

Refluxgyógyszer előző nap és a reggelen: Beszélj az orvosoddal, de sokszor engedélyezett, hogy a megszokott savcsökkentő gyógyszert bevehesd a koplalós napon is. Ez sokat segít megelőzni a savproblémákat.

A gyógyszereim bevettem.

Apró, gyakori folyadékbevitel: Nem kell egyszerre sokat inni. Ha 10–15 percenként iszol 1-2 korty átlátszó folyadékot, az segíti a gyomor nyálkahártyáját, és enyhítheti az éhségérzetet is.

Meleg húsleves leszűrve: Az egyik legjobb refluxbarát megoldás. A meleg hőmérséklet megnyugtatja a gyomrot, és kicsit átveri az éhségérzetet is.

Édesítés nélküli kamillatea, nem csak átlátszó, de nyugtatja is a nyálkahártyát – refluxosoknak kifejezetten jó.

Nyilván ezen a napon otthon leszel, és mész, ha a szükség szólít.

ápr. 22. 16:12
Több fórum is van kolonoszkópia témában, de viszonylag kevés szó esik az előkészítésről. Ki hogy bírta az egész napos koplalást és a hashajtást? Esetleg valami trükk, az átlátszó folyadékokon és a húslevesen kívül? Nekem savas refluxom is van, így nagyon félek az éhezéstől, hogy a sav szétmarja a gyomrom és a nyelőcsövem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook